NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
27 korisnika su online (11 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 27

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: povrce
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Uh ja je sada tako hranim, poslusacu korija... Danas je jela samo jednom i sutra ce samo jednom!

Pisano: 31.03.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pedjos83
e sad sam se isprepadao...

Pripazi malo i sve ce biti u redu, vazno je da se malo uspori rast.

Citiraj:

Pisano od: korektur
kad smo već kod hrane, ja svoju hranim 1 dan granule pa 1 dan prazno pa meso i tako redom, nekad između granula i mesa, na taj prazan dan joj dam mrkve jer jedino to pojede sve ( ništa ne ostane, nema truleži), jel može to tako proći ili moram malo povećat?

To je sasvim ok, ja ne bi nista mijenjao. Kolicinu povecavas sukladno sa rastom. Zdravije je da je kornjaca uvijek malo gladna nego skroz sita.

Pisano: 31.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ja svoje hranim ujutro i ovečer granulama 5-6 svakoj a imaju 5 i 7 godina, sad im dajem i salate između toga ali ne svaki dan. da li da zamijenim jedan obrok granula sa salatom ili mesom ili da ih i ne hranim svaki dan? ne znam kako da im dam meso s obzirom da im se od njega zamasni voda a sad su akvariju.
mislim d aje previše hraniti mesom dvaput na dan. moje bi jele meso na 3. dan i ne bi ih čula ostalih dana, toliko bi bile site.

Pisano: 01.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pre cesto ih hranis granulama i ne dajes im glavnu hranu - meso.
Trebala bi ih hraniti ovako: prvi dan im das meso/ribu, drugi im mozes dati biljnu hranu, treci dan im das granule/suhu hranu, cetvrti dan opet bilje po volji, peti dan opet meso/riba, sesti opet bilje itd.
Tvoje kornjace su dovoljno stare da ih hranis 1x dnevno (kada ih hranis). Vazno je da ne pretjerujes sa mesom, i jos vaznije granulama jer se kornjace mogu udebljati.

Pisano: 02.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
zanima me još da li im dajem premalo ili previše hrane. dadem im ujutro i uvečerdesetak komadića umjetne hrane za kornjače reptomin menu od tetre i osim toga dadem im 2-3 lista salate na dan. je li to previše ili premalo ili taman? meso im nisam davala otkad su u akvariju ali hoću sljedećih dana. prije veća nije htjela jesti salatu ali nakon što je oko 2 tj hranjena samo umjetnom hranom kako mi je rekao ovaj iz pet shopa počela je normalno jesti salatu, znači da im je premalo da im dajem ujuto i uvečer 5-6 komadića po kornjači njihove hrane.
ok. onda ću ih početi hraniti jednom dnevno ali koliko da im dadem listova salate tj mesa tj suhe hrane? od povrća vole zasad samo salatu i mrkvu, za veću neznam dali je počela voliti mrkvu. je li to prejednolično za biljnu hranu? nabavit ću im vodenu leću. bi li bilo pametno da je držim u nekoj posudi a samo dio stavim u akvarij tako da ne bi pojele sve? koliko smiju jesti salate? u neograničenoj mjeri ili? za meso znam samo ih nisam njime hranila otkad sam ih stavila u akvarij. ja im dam sve meso osim svinjetine koje nema masnoća sirovo ili kuhano. ribu im nisam nikad davala. vi kupite zaleđenu slatkovodnu ili? ovdi u zadru mi svi jedemo morsku ali mogla bi im kupiti. za meso znam da im se daje otprilike kolika im je glava a za ovo drugo koliko da im dajem?

Pisano: 05.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kada ces kornjace hraniti onako kako sam ti gore napisao mozes povecati kolicinu granula i mesa s obzirom da proteinsku hranu nece dobivati svaki dan. Za biljnu hranu (sa popisa) nema ogranicenja koliko bi im trebala davati, a za vodeno bilje pogotovo. Bilo bi dobro da lecu uzgajas u posebnoj posudi jer su velike sanse da ce kornjace pojesti svo bilje u akvariju.
Slatkovodne kornjace bi se u principu trebale hraniti iskljucivo slatkovodnom ribom, no vec sam od drugih clanova iz primorja cuo da je to koji put tesko nabaviti. Potrazi npr. pastru, a ako bas nece biti mozes povremeno kornjacama dati samo meso morske ribe.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nisam znala da smiju jesti morsku ribu. ja im obično dajem meso koje i mi jedemo kokoš ili teletinu ili junetinu. čine se skroz zadovoljne, nikad nisam vidila da prije veća izvodi to s kandžama pred malom. kao da je hipnotizirana a ova joj maše kandžicama.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa ja u principu savjetujem da se morska riba u potpunosti izbjegava jer nije prirodna, ali neke velike stete ako das cisto meso npr. jednom mjesecno nece biti. Ali kazem, to samo u okolnostima ako bas ne mozes nabaviti slatkovodnu ribu.

Pisano: 08.04.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum