NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
14 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 14

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 5 »

Re: Alergija?
Početni član
Početni član

See User information
još ne polaže jaja :(
ne sviđa joj se u pijesku, ali i dalje pokušava kopati po parketu i zavući se izpod nečega..
primjetila sam nešto čudno u vodi što mislim da nije stolica (barem do sada nije imala takvu). probat ću staviti sliku, ali evo i opisa za svaki slučaj: komadići isprepleteni tankim crnim i vijugavim trakicama..tako otprilike..:S ne znam jel vam išta znači..
uz to, kad ju izvadim iz pijeska i vraćam u terarij okupam ju u toploj vodi i zadržim malo tamo jer sam pročitala da koristi. malo se buni, onda se smiri, a svako malo počne čudno dahtati kao da se zapuhala- da li je to jedan od onih simtoma naveden kao teškoće u disanju? :S

Dodaj datoteku:

jpg  P3310034.JPG (701.33 KB)
1202_4bb304d5a2382.jpg 2048X1536 px

Pisano: 31.03.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Trebas se malo strpiti, ne ide to samo tako brzo.

Za ovo sa slike ne mogu reci tocno sto je, pogledaj blize, da to nisu nekakvi crvici/paraziti? Si sigurna da nije mogla pojesti nesto slicno?
Da li ti je voda odjednom postala jako masna, ima li sto nalik ljuskama jajeta u vodi?

Ne mozes ti diktirati kornjaci kada ce biti u posudi jer se nikad nece na taj nacin gnijezditi. Ona mora sama naci mjesto, bez ikakve prijetnje u blizini (citaj ljudi).

Kornjacu ne smijes ispirati u toploj vodi jer na taj nacin dozivi temperaturni sok! U ovo vrijeme bi joj trebala dati sto vise mira.

Da li pod dahtanje mislis na siktanje? Slican zvuk nastaje kada kornjaca uvlaci glavu u oklop i brzo izbacuje zrak iz pluca.

Pisano: 31.03.2010

Početni član
Početni član

See User information
jučer sam promijenila vodu kad sam uslikala one komadiće i za sad je skroz čista - nema ljusaka i nije masna.
znači isperem ju u vodi iste temperature kao u terariju(i mene je to bilo strah da će doživjeti šok zbog promijene temp pa sam joj jučer prije nego sam ju vratila promijenila vodu - stavila sam toplu u kakvoj se i kupala).
što se dahtanja tiče nije baš slično siktanju, znam na što misliš, ali nije to to. baš kao da se zapuhala ili joj je ponestalo zraka par puta duboko udahne. bilo me strah da između ta dva dahtanja ne diše, ali osjetila sam joj dah.
zvala sam jučer nekoliko vet.ambulanata i jedna žena je poslušala cijelu priču da bi na kraju pitala da li kornjača jede. rekla je da joj dam još vremena u pijesku,a tek kad prestane jesti da ju odvedem vet. nije još prestala, ali jede s puno manjim entuzijazmom nego prije. sad sam joj davala mrku i jela je više preko volje, totalno je klonula..
općenito je teško naći vet.ambulantu koja se bavi vodenim kornjačama. jučer su mi čak 4 odgovorile da se ne bave. imate li kakve preporuke?
a što se pijeska tiče ne mogu joj osigurati slobodan izlazak i ulazak :S

napravila sam joj takve uvijete, ali kako sam već rekla ne sviđa joj se baš u pijesku pa je izašla i šetala po cijelom stanu pa je posvuda bilo pijeska :S

Pisano: 01.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Onda joj vjerojatno odgovara temperatura parketa.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Takvu stolicu su imale moje kornjače kad su jele puno lisnate biljne hrane, naprave haos bukvalno... A za ponašanje nema pomoći, mora da prođe neko vreme, nadam se da su jaja u pitanju i da će uspeti da ih položi. Ono, najjednostavnije bi bilo uraditi pregled i rengenski snimak.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Zelena
jučer sam promijenila vodu kad sam uslikala one komadiće i za sad je skroz čista - nema ljusaka i nije masna.
znači isperem ju u vodi iste temperature kao u terariju(i mene je to bilo strah da će doživjeti šok zbog promijene temp pa sam joj jučer prije nego sam ju vratila promijenila vodu - stavila sam toplu u kakvoj se i kupala).
što se dahtanja tiče nije baš slično siktanju, znam na što misliš, ali nije to to. baš kao da se zapuhala ili joj je ponestalo zraka par puta duboko udahne. bilo me strah da između ta dva dahtanja ne diše, ali osjetila sam joj dah.
zvala sam jučer nekoliko vet.ambulanata i jedna žena je poslušala cijelu priču da bi na kraju pitala da li kornjača jede. rekla je da joj dam još vremena u pijesku,a tek kad prestane jesti da ju odvedem vet. nije još prestala, ali jede s puno manjim entuzijazmom nego prije. sad sam joj davala mrku i jela je više preko volje, totalno je klonula..
općenito je teško naći vet.ambulantu koja se bavi vodenim kornjačama. jučer su mi čak 4 odgovorile da se ne bave. imate li kakve preporuke?
a što se pijeska tiče ne mogu joj osigurati slobodan izlazak i ulazak :S

napravila sam joj takve uvijete, ali kako sam već rekla ne sviđa joj se baš u pijesku pa je izašla i šetala po cijelom stanu pa je posvuda bilo pijeska :S

Ako primjetis ovih dana uzasno masnu povrsinu vode moguce da je kornjaca izbacila jaja u vodu, rastrgala ih i pojela.

Kornjacu bas ne bi trebala ispirati ni u kojem slucaju.

Meni ovo cudno disanje najvise zvuci kao respiratorna infekcija. Jesi li ikakve slicne simptome prije primjetila? Da li kornjaca pluta/pliva u koso kada je u vodi?

Među teraristima je poznata veterinarska ambulanta Šapa, Taborska 5a, 01/3098-038. Oni imaju iskustva sa gmazovima.

Pisano: 02.04.2010

Početni član
Početni član

See User information
nisam prije primjetila slične simptome..jedino ono tiho pištanje(kao kad smo prehlađeni) što sam već spomenula. mislim da ne pluta koso, ali obratit ću malo pažnju na to.
puno hvala za preporuku vet.ambulante :)

Pisano: 04.04.2010

Početni član
Početni član

See User information
Kornjača je polegla jaja!!
moram vam priložiti i slikicu jer sam oduševljena :)
bili smo kod veterinara i dobila je dvije injekcije.. :(
ali dobro, barem joj je pomoglo da izbaci jaja.
puno vam hvala svima na pomoći!! :)

Dodaj datoteku:

jpg  P4080045.JPG (687.34 KB)
1202_4bbdb9f5c4ef6.jpg 2048X1536 px

Pisano: 08.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information

A sad na posao da joj obezbediš bollji smeštaj za život.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
čestitam!!! ;)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum