NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
60 korisnika su online (19 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 60

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

povrce
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Imam kornjacu vec 7meseci, da ne opisujem pisao sam sve, imam apsolutno sve uslove za nju, samo nece da jede povrce a slabo i granule, jede samo piletinu, junetinu, ribu i pilecu dzigericu... Kako da je "nagovorim" da jede povrce?

Pisano: 29.03.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: povrce
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Kornjace obicno kad su starije (oko 1 god) pocinju da jedu povrce, neke kornjace se nikad ne naviknu na povrce.
Moje kornjace istu nisu htele da jedu povrce a to sam resio tako sto im nisam dao nista da jedu 2 dana, treci dan sam im dao salatu samo su je gricnuli i izbacili kao i pre sto su radili ali vec 4. dan su je pojeli i onda sam ih par dana hranio sam sa saltom, onda sam sve vise ubacivao i meso koje su do tada jele.
Sada kad im dam salatu uvek je pojedu.

Posto kornjaca ima samo samo 7 meseci sacekadj jos oko 2 meseca i onda kreni da je navikavas na biljnu hranu.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Joj ne bih mogao da je ostavim dugo da ne jede od moje devojke pocela je vec sa 4meseca da zdere povrce, sada odvaljuje sargarepicu, amoje je samo krije ispod kamenja i ne jede, ali ako nije nista opasno onda cu sacekati malo mada mislim da mora malo na dijetu, zakacio sam ovde slike u galeriji da se vide...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Moja žutouha koja je stara svega par mjeseci sve prihvaća, od granula do salate. Kornjače u starijoj dobi će početi više preferirati biljnu hranu nego hranu životinjskog podrijetla, a možda i neće, ovisi.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pedjos83
Imam kornjacu vec 7meseci, da ne opisujem pisao sam sve, imam apsolutno sve uslove za nju, samo nece da jede povrce a slabo i granule, jede samo piletinu, junetinu, ribu i pilecu dzigericu... Kako da je "nagovorim" da jede povrce?

Pozdrav, pogledao sam sada tvoje nove slike i kornjaca djeluje dosta veliko za svoju dob. Koliko je velika?
Za pocetak bi ti preporucio da malo smanjis kolicinu mesa, bilo bi cak dobro da kornjacu svaki drugi dan hranis mesom i ostalom proteinskom hranom (tu spadaju i granule), a između da joj ponudis bilja, pa ako hoce prihvatiti - dobro, a ako ne nikom nista.

Citiraj:

Pisano od: LordWereWolf
Kornjace obicno kad su starije (oko 1 god) pocinju da jedu povrce, neke kornjace se nikad ne naviknu na povrce.
Moje kornjace istu nisu htele da jedu povrce a to sam resio tako sto im nisam dao nista da jedu 2 dana, treci dan sam im dao salatu samo su je gricnuli i izbacili kao i pre sto su radili ali vec 4. dan su je pojeli i onda sam ih par dana hranio sam sa saltom, onda sam sve vise ubacivao i meso koje su do tada jele.
Sada kad im dam salatu uvek je pojedu.

Posto kornjaca ima samo samo 7 meseci sacekadj jos oko 2 meseca i onda kreni da je navikavas na biljnu hranu.

Starost od godine dana ne mozes smatrati nekom velikom prekretnicom kada kornjace pocnu jesti bilje...
Mlade kornjace ne treba forsirati da jedu bilje ako ga ne prihvacaju.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Joj ne mogu sada da je budim da je merim, ali evo radi poredjenja ima slika gde je ja drzim dlanom, moj dlan je 17-18cm a njen oklop je oko 12-13cm... Hranim je i ujutru i uvece mesom, joj a bas bi mi je bilo zao da ne dam da jede ali pokusacu...jel postoji neka opasnost ako je podgojena? mada moze cela da se uvuce u oklop...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Uf, ta kornjaca je onda puno veca nego sto bi trebala biti, moras smanjiti kolicinu hrane pod hitno! Kornjaci ne smijes popustati samo zato sto te trazi hranu, nema ti sto biti zao. Ali kasnije bi ti moglo biti stvarno zao kada ranije ugine od zatajenja probavnih organa kao posljedice pre brzog rasta. Nemoj se s tim igrati, kornjaca u prirodi nikada nema pristup tolikim kolicinama hrane svaki dan i njihov organizam nije stvoren za probavljanje tolikih kolicina hrane. Postupno joj smanjuj kolicinu hrane da ne dozivi šok. Sutra i preksutra je nahrani samo jednom, onda jedan dan preskoci...

Hrani je svaki drugi dan 1x dnevno, nikada je nemoj hraniti do sitosti! U danima kada radis pauzu od mesa ponudi joj biljnu hranu.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Nikad je ja ne hranim do sitosti, imam neku odokativnu meru ali cu je od sada hraniti samo jednom, ujutru to mi je lakse...

Aktivan član
Aktivan član

See User information
e sad sam se isprepadao...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
kad smo već kod hrane, ja svoju hranim 1 dan granule pa 1 dan prazno pa meso i tako redom, nekad između granula i mesa, na taj prazan dan joj dam mrkve jer jedino to pojede sve ( ništa ne ostane, nema truleži), jel može to tako proći ili moram malo povećat?

Pisano: 30.03.2010
Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum