Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Moje kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Prekrasna ti je mošusica, joj da je meni jednu nabaviti...
i super us ti akvariji, svala čast!!
Pisano: 12.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kako je zatoplilo zenke su kao i obicno postale hiperaktivne, vrijeme je za polaganje jaja. U svakoj sam uspio napipati barem 5-6 jaja tako da ce biti veselo. Ceka me jos puno neprospavanih noci zbog njihovog kopanja, lupanja, skakanja...akvarij u ovo vrijeme postaje prava ratna zona i na kraju svega tako i izgleda :)
Za ovo vrijeme iz akvarija micem stakleno kopno i stavljam kutiju sa pijeskom. Rijec je o plasticnoj kutiji za stvari dimenzija oko 50*35*18 cm koja se tocno proteze između gornjih uzduznih pojacanja. Sama kutija je pre teska da bi lezala na pojacanjima tako da je razina vode podesena tocno tako da kutija pluta u ravnini sa pojacanjima. Stapovi pricvrsceni na njene rubove sluze samo kako bi je drzali na mjestu i onemogucili prevrtanje. Za rampu sam iskoristio poklopac od te kutije, evo kako to izgleda: Dodaj datoteku: P4220038.JPG (76.75 KB) P4220037.JPG (91.48 KB) P4220049.JPG (92.57 KB) P4220052.JPG (80.92 KB) P4220056.JPG (90.22 KB) P4220061.JPG (96.77 KB)
Pisano: 22.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Sa ženama uvijek komplikacije, pa tako i sa kornjačama :)
Upravo to je razlog da se nadam da ću pogoditi mužjaka.
Pisano: 23.04.2010
|
|||
I'm free of all prejudices, I hate everyone equally.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kako siuspio napipati :D jeli oko repa i pored nogu
Pisano: 24.04.2010
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Hehe, mosusne kornjace su duplo manje, pa to odmah znaci duplo manje problema :) Citiraj:
Trazis u supljinama gdje uvlace straznje noge. To se relativno lagano osjeti, samo treba oprezno.
Pisano: 26.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sa koliko godina kornjace postaju polno zrele, tacnije kada zenek pocnu da polazu jaja?
Inace lepe kornjace
|
|||
|
Re: Moje kornjace i akvariji |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Spolna zrelost prvenstveno ovisi o velicini kornjace i o dobi. U normalnim okolnostima zenke postaju spolno zrele kada imaju oko 20 cm, starosti 5-6 godina. Ali ako se kornjaca ne drzi u pravilnim uvjetima i zaostane u rastu nece postati spolno zrela bez obzira na dob.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
sada kada gledam tvoje kornjače nemaju ni mrvicu kamenca, a kod moje je75% oklopa prekriveno (računajuči i gornji i donji dio), ne znam kako da se toga riješim
čak sam jednom pincetom otkinuo par malih djelića kamenca ali to je zanemarivo jel imo tko kakvu ideju šta da napravim?
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne mozes nista napraviti osim cekati da kornjaca naraste i promijeni plocice oklopa. Ako pokusas to na silu skinuti ili otapati velike su sanse da ces ozlijediti kornjacu i unistiti oklop. Njoj to ne smeta, jedino ruzno izgleda. Redovito mijenjaj vodu da se koncentracija kalcijevog karbonata opet ne poveca.
Koliko je sada kornjaca velika?
Pisano: 27.04.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.