Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Moje kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Tu je i obicna mosusna kornjaca (Sternotherus odoratus) zvana Junior. Kod mene je malo manje od 3 godine. Na pocetku sam mislio da ce biti muzjak, ali ipak se radi o zenki. Oklop je velicine 9-10 cm. Mala, ali temperamentna.
Dodaj datoteku: P2210042.JPG (150.97 KB) P2210056.JPG (140.85 KB) PC010823.JPG (152.28 KB) P9141282.JPG (128.23 KB) P1251431.JPG (122.22 KB) PA171358.JPG (111.76 KB)
Pisano: 23.02.2010
Editirano od Kori on 23.02.2010 05:17:37
Editirano od Kori on 23.02.2010 05:18:17 |
|||
|
Re: Moje kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
I zadnje, njihovi smjestaji u koje sam ulozio puno vremena i truda. Akvariji su zbog ustede prostora postavljeni na posebno izrađeno postolje od metalnih profila 5*5 cm. Na vrhu se nalazi akvarij od crvenouhih dimenzija 150*65*45 cm, oko 430 litara. Na pocetku je filtracija bila Tetra EX 1200 koja je (nakon sto je procurila 3-4 puta) zamijenjena velikim Eheim-om 2080. Akvarij ima nadograđen terarijski poklopac visine 35 cm, izrađen je od OSB ploca i lakiran crnim lakom za brodove. Naprijed ima klizna stakla. Rasvjeta su neonke 2x36W, jedna za gmazove, druga za uzgoj bilja i halogena reflektorica za grijanje. Kopno i rampa su napravljeni od stakla, gore je zalijepljenja tapeta imitacije kamena. Kroz godine sam unutra uzgojio dosta bilja koje je sigurno drzati sa terarijskim zivotinjama (nije toksicno).
Ispod velikog akvarija se nalazi smjestaj od mosusne kornjace 80*60*50 cm, oko 240 l. Prije su u njemu zivjele crvenouhe kornjace, a kad su dobile novi akvarij ovaj je preslozen u ovaj oblik. Taj akvarij nema poklopac u pravom smislu rijeci nego sam na njegove rubove nadogradio obojene sperploce i naprijed instalirao klizna stakla. Unatoc tome sto mosusne kornjace preferiraju mracni habitat unutra su instalirane 3 neonke i halogenka za grijanje zato sto je akvarij zamisljen kao biljni. Velik dio povrsine je prekriven plutajucom biljkom, Ricciom tako da je kornjaca ipak u mraku. U akvariju ima dosta drva kako bi se kornjaca mogla penjati i odmarati blizu povrsine vode. Filtracija je Eheim 2073 i mogu reci da je ovo bioloski najstabilniji i najcisci akvarij kojeg sam ikad imao bez obzira na to sto se unutra ubacuje meso i riba. Filtracija i bilje razgrade vecinu bioloskog otpada. Cijela stalaza je visoka oko 175 cm, predpostavljam da tezi blizu jedne tone. Dosta velika tezina za stambenu zgradu, ali za sada jos nisam propao dolje susjedima :) Nakon sto sam vas dobro udavio, uzivajte u slikama! Dodaj datoteku: 1.JPG (116.18 KB) 2.JPG (87.94 KB) 3.JPG (112.46 KB) 4.JPG (136.11 KB) 5.JPG (123.60 KB) 6.JPG (138.43 KB) 7.JPG (119.77 KB) 8.JPG (99.63 KB) 9.JPG (153.30 KB) 10.JPG (142.69 KB)
|
|||
|
Re: Moje kornjace i akvariji |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
supre slike, nego koje je to bilje na površini kod mošusne? prvo mi se učinilo da je leća ali nisam siguran?
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Predivno, šta reći
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Prekrasno!
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
To je Riccia fluitans. Prednost te biljke je sto je kornjace ne mogu trgati jer je sama biljka vec u komadicima. Relativno ju je lagano odrzavati i iz mog iskustva je cak i crvenouhe kornjace odbijaju jesti. Jedina mana je sto brzo zacepi ulaz od filtera, a sami komadici koji uđu u filter trule.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bas je prelepo!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
a je li mogu leću gdje u zgu nabaviti?
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Koji put zna biti po pet shopovima, ali obicno nije na prodaju. Mozes postaviti oglas na akvarij.net, sigurno ce ti se netko javiti. Ja je trenutno nazalost nemam, ali ako si zainteresiran za Ricciu, javi.
Vodenu lecu i druge plutajuce vodene biljke također mozes nabaviti u Botanickom vrtu kada zatopli.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.