NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
80 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 80

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Medij i sredstvo za vodu
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kori, ti si mi još prije napisao da si kupim one medije za filter, ne mogu se sjetiti kako se zove ( možda stakleni ili tako nešta, znam da se gotovo nikad ne mjenjaju kad se jednom stave)

Sad idem u zg pa mi reci šta da kupim (naziv) ( vjerovatno idem u pet centar i ljubimac)

Je li dobar Aquasafe od tetre?

I još si mislim kupit surface skimmer od fluvala...

Je li imaš možda još koji prijedlog šta da kupim?

Pisano: 21.02.2010
Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Medij i sredstvo za vodu
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Bok, preporucio sam ti medije od sintetickog stakla, moji favoriti su Eheim SubstratPro ili JBL MicroMec. Oboje su dostupni u pakiranjima od jedne litre i napune ti tocno jednu cijelu kosaru u Fluvalu (mozes ih pronaci u PC i Zoo Viliju u Utrinama).

AquaSafe je sasvim ok, ali bolji je Easylife FFM ako nađes (također PC i Zoo Vili Utrine).

Surface Skimmer obavezno odi kupiti u Belugo, tako ces ustedjeti nekoliko desetaka kuna. Da te odmah upozorim, prilikom instalacije skimmera nemoj niti u ludilu koristiti onu elasticnu "zig-zag" cijev koju ces dobiti uz skimmer. Vrlo se lagano moze odvojiti od samog skimmera i postati jako opasna. Ako usis na toj cijevi uhvati kornjacu ona se zbog elasticnosti te cijevi nece moci otrgnuti od nje i moze se utopiti!!!
Dobiti ces jos par nastavaka s kojima si mozes iskombinirati drugaciju instalaciju.

Sto se tice samih pet shopova Preporucam ti Belugo, Zoo Vili i PC. Pet shop Ljubimac ti nema svrhe posjecivati jer je to mala trgovina koja uglavnom drzi psecu hranu. Njihov online shop je sasvim druga prica.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
e da sad sam se sjetio, koji redosljed medija u košarama?

imam 3 košare, svaka ima dva odjeljka, trenutno je biomax i aktivni ugljen unutra ( čini mi se da je dolje biomax, u sredini biomax i ugljen i gore samo ugljen)

Exit light
Enter night
Take my hand

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Aktivni ugljen izgubi svojstva adsorbcije nakon mjesec dana, e sad ovisi da li zelis redovito mijenjati aktivni ugljen ili ga zamijeniti nekim trajnijim medijima?
Filter se obicno slaze na nacin da voda prvo prolazi kroz mehanicke, zatim bioloske i na kraju kemijske medije.

Ako zelis i dalje koristiti aktivni ugljen onda u donju kosaru stavi sav Biomax, u srednju medije od sintetickog stakla i u gornju ugljen.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ok, a ako se želim riješitit ugljena ( svaki mjesec treba kupovati, skupo me dođe) šta da stavim umjesto?

Pisano: 22.02.2010
Exit light
Enter night
Take my hand

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mozes staviti jos jednu litru medija od sintetickog stakla ili obicne keramicke valjcice za najgrublju mehanicku filtraciju.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
i onda će znači biti isti rezultat filtracije ili bolji?

Exit light
Enter night
Take my hand

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Uz medije od sintetickog stakla ces povecati povrsinu za kolonizaciju nitrificirajucih bakterija i time poboljsati biolosku filtraciju. Sto vise takvih medija imas to je bioloska filtracija bolja. Ako ti je preskupo stavljati dvije litre mozes uzeti samo jednu litru tih skupih medija i litru puno jeftinijih keramickih valjcica. Keramicki valjcici nisu porozni i bakterije se mogu nastaniti samo na njihovoj povrsini, najcesce se koriste kao mehanicki mediji jer ih je lagano ocistiti.
U tom slucaju u donju kosaru stavljas keramicke valjcice, u srednju Biomax, i u gornju sinteticko staklo.
Ako se odlucis za 2 litre sintetickog stakla onda one idu u gornju i srednju kosaru, a Biomax u donju.

S obzirom da je i Biomax također porozni filter medij mislim da ti je dovoljna jedna litra medija od sintetickog stakla, a ako bas zelis turbo biolosku filtraciju onda uzmi 2.

Imaj na umu da poboljsanje u filtraciji nece odmah biti vidljivo, treba vremena da se mediji zacikliraju. S vremenom ce filtracija biti sve bolja, a svoj maksimalni potencijal ce dostici tek nakon 2-3 mjeseca. To sve naravno vrijedi ako medije cistis iskljucivo u akvarijskoj vodi.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Oprostite na offu ali primjetio sam da Ljubimac ponovno ima stranicu u funkciji pa me zanima kako da uđem jer me traži korisničko ime i lozinku a ne vidim gdje se može izraditi korisnički račun.

Pisano: 24.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ocito malo kasne sa otvorenjem...valjda ce je uskoro pustiti u promet.

Pisano: 24.02.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum