NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
42 korisnika su online (4 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 42

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Trebam savjet
Početni član
Početni član

See User information
Bok svima,

Nova sam ( novi smo- moja obitelj ) tu na forumu, a i u akvaristici/teraristici... :)
Trebamo pomoć oko opremanja novog terarija za našu malu kornjačicu.
Dimenzije su 65*40*50 i zanimala bi me vaša preporuka za kupovinu grijača, lampi, filtera...
Gledam na Exo T. stranici onaj filter za kornjače, skriven je u stijeni... Lijepo izgleda, da li netko zna da li valja i da li bi bio za naše potrebe prema dimenzijama?
Tomy je zasad u malom terariju, 40*20*25, koji ima i unutarnje odjeljenje za filter tako da na kraju ima jako malo prostora za plivanje...
Imamo grijač tetra 25W, unutrašnji filter i zasad samo običnu lampu...
Molim vaše preporuke da se ne zeznemo kao kada smo kupovali ovo za početak.
Evo i sličica kako to izgleda sada, nemojte nas jako popljuvati jer nismo znali ništa o kornjačama kada smo ju kupili sinu... :)

Dodaj datoteku:

jpg  Tommy.JPG (456.13 KB)
1152_4b7ee1d23150d.jpg 2048X1536 px

Pisano: 19.02.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Trebam savjet
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nitko te ne bi popljuvao, bar si svjestan da kornjača ne živi samo u onoj posudi s palmicom. Dobro došao na forum i nadam se da ćeš od nas dobiti puno korisnih informacija! Kornjača će ti s vremenom rasti i naravno trebat će joj sve veći i veći prostor za plivanje i ako ikako možeš omogući joj to.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zdravo, dobro došli. Detaljno ćemo dati odgovor, al prvo da vidimo do koliko je taj grejač u vodi? Samo kapa na vrhu je dozvoljena da viri van vode, ceo stakleni deo mora biti u vodi. Verovatno je vodootporan, pa ako jeste što pre ga položite pod vodu, horizontalno.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Jeste li pročitali o smeštaju? LINK

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: jelenko
Bok svima,

Nova sam ( novi smo- moja obitelj ) tu na forumu, a i u akvaristici/teraristici... :)
Trebamo pomoć oko opremanja novog terarija za našu malu kornjačicu.
Dimenzije su 65*40*50 i zanimala bi me vaša preporuka za kupovinu grijača, lampi, filtera...
Gledam na Exo T. stranici onaj filter za kornjače, skriven je u stijeni... Lijepo izgleda, da li netko zna da li valja i da li bi bio za naše potrebe prema dimenzijama?
Tomy je zasad u malom terariju, 40*20*25, koji ima i unutarnje odjeljenje za filter tako da na kraju ima jako malo prostora za plivanje...
Imamo grijač tetra 25W, unutrašnji filter i zasad samo običnu lampu...
Molim vaše preporuke da se ne zeznemo kao kada smo kupovali ovo za početak.
Evo i sličica kako to izgleda sada, nemojte nas jako popljuvati jer nismo znali ništa o kornjačama kada smo ju kupili sinu... :)

Pozdrav i dobro dosli na forum!

Kada vec uzimate veci smjestaj bilo bi dobro uzeti jos veci od ovoga 65*40*50 cm. Smjestaj te velicine ce biti dovoljan za kornjacu do 2 godine starosti uz uobicajen rast.

Od grijaca je najbolje uzeti Aquarium Systems Newatt (to je grijac od tehnickog polimera kojeg nije moguce razbiti) ili JBL ProTemp S (grijac koji dolazi sa plasticnom zastitnom mrezicom). Postoji jos i slican grijac sa plasticnom zastitom proizvođaca Sera. Jacinu grijaca uzimate po preporuci proizvođaca (istaknuto na pakiranju), obicno vrijedi pravilo jedan watt na litru vode.

Filteri od Exo Terre lijepo izgledaju ali po mom misljenju je to previse novaca za ono sto se nudi. Taj filter se na kraju svodi na obican unutarnji filter koji se moze kupiti za 200-300 kn. Ako ste vec voljni dati 500-600 kn za filter bolje je kupiti vanjski filter. Druga losa stvar oko tog filtera je to da je on visok samo 20-ak cm i to limitira punjenje akvarija do te razine.

Sto se tice trenutnog smjestaja nije lose za pocetak, ali steta sto ste potrosili novac.
Moram vas upozoriti da ste pogresno instalirali grijac i to je jako opasno! Grijac mora biti cijeli potopljen do plasticne glave inace nece raditi ispravno i postoji opasnost da pukne! Pod hitno ga postavite pravilno, mozete ga slobodno zalijepiti u koso!
Isto tako trebate sto prije nabaviti UVA-UVB rasvjetu da kornjaca ne oboli od metabolicke bolesti kostiju! Provjerite da li joj je oklop tvrd.

Kornjaca bas nije dobar ljubimac za djecu. To je gmaz koji treba svoje uvjete i mir, kornjaca nije ljubimac kojeg se smije puno dirati i definitivno nije za igru.

Preporucam vam da procitate sljedece clanke, u njima cete pronaci osnovne informacije o pravilnom drzanju kornjace. Clanak o smjestaju ce vam pomoci da izbjegnete moguce greske pri slaganju novog smjestaja, a clanak o prehrani kako pravilno hraniti kornjacu:

Smjestaj za vodene kornjace

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Početni član
Početni član

See User information
Jesam, pročitala sam. A grijač je postavljen u vodu... :) Hvala.
Zanima nas sada kada budemo opremali ovaj novi, veći aquarij što da kupimo da joj bude sve ok namješteno. Ovaj na slicii opremu koju sam napisala sa imamo smo nedavno kupili ali joj je malo i htjeli bi joj napraviti nešto ljepše.
Sad kad imamo priliku premjestiti je u veći onda ćemo ju iskoristitit.
Btw mi smo preuzeli Vedranov terarij, hvala mu još jednom. :)))

Početni član
Početni član

See User information
:)
Znam da nije za igru i to je ok, to je više bilo za zadovoljenje naše zajedničke želje za ljubimcem..
Sad znam da smo falili ali šta je tu je..
Po svemu što sam pročitala vidim da je i ovaj u koji ju planiramo staviti 'mali' ali u svakom slučaju bolje da ju premjestimo u taj nego da je u ovom manjem...
Da ovo što si napisao je ono što mene konkretno zanima, koji, kakav filter, ovaj nije ok, ovaj je i hvala ti na odgovoru.
Oklop je tvrd, jučer sam probala dok se sunčala... :)
Stalno pišem u ženskom licu, a kornjačici smo dali ime Tomy što sugerira da je muškarac...Ali može proći i pod žensko...:)

Pisano: 20.02.2010

Početni član
Početni član

See User information
S ovim sad znam da smo falili ali šta je tu je sam mislila na postojeći akvarij i opremu nikako na kornjaču kao ljubimca, ja sam se zaljubila u nju... ;)

Pisano: 20.02.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum