Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Hitno mi treba pomoc |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
uuu kolik post....
alge su normalne i ne škode.... kor. ti ima upalu očiju i to ćeš morati riještiti mazanjem oko nekom masti, ne mogu se sjetit kako se zove... račiće izbaci iz prehrane... biljnu hranu je normalno da odbijaju, probaj dat mrkve... do 1 god starosti kor. se hrani 2 puta dnevno , ujutro granule, navečer riba ili bijelo meso bez piletine i ribe jednostavno ne ide i moraš ih prisilit da to počnu jest (tvoje kornjače su do sada hranjene poslasticim ili užinom ili ničim korisnim, to je kao da ti odrastaš samo na čipsu, račići su zlo iz pet shopa), kad tad će počet jesti ribu i piletinu..... nema veze ako ne jedu 2-3-4 dana neće im ništa biti.... lampa ti fali, UVA/UVB ( Sylvania Reptistar ili Repti Glo 5.0) ako sam nešto preskočio reci jer je ogroman tekst i čitao sam, ono, svaku 5-u riječ :D EDIT:http://www.kornjace.com/modules/newbb ... .php?topic_id=776&forum=8 , pročitaj ovo.... i ugl. sve teme oko bolesti vodenih kornjača, ma zapravo pročitaj sve teme na forumu i biti će ti puno toga jasnije...
Pisano: 17.01.2010
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako ne počnu da jedu pravu hranu i ako im ne obezbediš UVB lampu neće još dugo. Za sada bi bilo dobro da ne zapostavljate akvarijum, da kupite neku kvalitetniju hranu sa vitaminima i kalcijumom, dajte im samo dobru hranu, kad ogladne ješće. Hloram fenikol možeš mazati, nek bude na suvom oko 15 minuta po mazanju, 3 puta dnevno. Opiši malo akvarijum i opremu da možemo posavetovati... Odakle ste?
Pisano: 17.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Iz Sremske Mitrovice sam, akvarijum je 175x30x20,imaju polovinu visine akvarijuma vode tj 15 cm,kamenje sam im postavila da mogu da se popnu na suvo, iznad toga direktno im je ta obicna lampa, i tu se suncaju...pumpa sa aktivnim ugljem tj.suprug kaze da je to pumpa i filter ujedno, i naravno imam grejac...na dnusam do sad imala kamencice ukrasne ali sam ih izbacila jer se dosta prljavstine na njima skuplja, sad nema nista samo staklo, nikakve biljke nemam, a u pet shopu mi kazu da ne vredi da ih ubacujem da ce ih kornjace pojesti, bilo bi mi lakse da znam da i mogu da ubacim neke puzeve ili ribe koje bi bar malo cistile akvarijum, jer eto juce smo ga potpuno ispraznili i dodali novu vodu, a vec danas je na dnu puno izmeta,da li postoji neka hranilica za kornjace jer moje razbacuju hranu i sto god padne na dno vise ih ne zanima, a kad im ubacim meso da lice sevoda zaprljati, koliko vremena je bezbedno da ostavim hranu u vodi jer one ne zele da jedu, evo bas sad sam imubacila mrkvice lepo izrendane ali samo je zaobilaze u sirokom luku i cekaju svoje racice...Hvala Vam ljudi na pomoci
Pisano: 18.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Prostran akvarijum, lepo. Nikada ne menjajte svu vodu, jednu trećinu. Filter materijal operete u toj vodi što odvadite, nikako u česmovači, da ne ubijete bakterije iz filtera koje čiste vodu. Jel ima u filteru nečeg drugog osim aktivnog uglja? Izgleda da dajete im previše hrane čim posle jednog dana ima toliko prljavštine.
Meso je najbolje naseći na male komadiće, tako da mogu da progutaju u komadu, prethodno se opere da ne prlja vodu. To ako su gladne i ako će odma jesti, a dok im se ne otvori apetit probajte im davati pincetom direktno u usta.
Pisano: 18.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Mislim da nema nista vise u filteru, a definitivno gresimo jer smo uvek menjali svu vodu i komplet prali sve zbog toga nam to i oduzima previse vremena pa smo jednom zapustili....kupila sam neke granule,sada ih hranim sa njima, jedu to ujutru, mrkvicu su pocele po malo, a meso jos ne zele....samo znam da mi je akvarijum opet haotican i da cu opet morati pod hitno da higijenisem, jer nikad nece ozdraviti bez obzira na tretmane u kamilici, i hloramfenikol....uh kao bebe su, nisam ocekivala ovolike obaveze ali valjda cemo nauciti kako da prilagodimo akvarijum njima, i naravno da naucimo da ih hranimo....hvala jos jednom svima, drzite nam palceve:)
Pisano: 19.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Aktivni ugalj ne može filtrirati vodu potpuno vodu, on je tu samo kao dodatna pomoć (hemijska filtracija). Filter mora imati mehaničku i biološku komponentu da bi preradio vodu. Srećno.
Pisano: 20.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Da li neko moze da mi pomogne. Jednoj mojoj kornjaci se pojavilo nesto belo iznad glave na mestu gde joj je ona kozica. Ja sam malopre uspela to da joj pipnem i ona ne uvlaci glavu. Da li neko moze da mi kaze sta je to i kako se leci. Unapred hvala
Pisano: 20.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Trebala si otvoriti novu temu za tvoje pitanje.....
1.koje mjesto iznad glave kod koje kozice? 2. To "bijelo" kako izgleda 3. Koliki ti je smjestaj... imas li grijac,fliter,kopno.....
|
|||
Emina
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum! Ubuduce molim te otvaraj nove teme, jer ovako forum postaje nepregledan. Prema ovome sto si napisala taj oziljak mi zvuci kao ugriz od druge kornjace. Odgovori na pitanja sto je vec @Emina postavila i napisi koliko je velika kornjaca i kojeg je spola?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.