Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Dobio sam kornjaču |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
hm... ako već sada namaš para, probaj je vratiti tamo gdje je kupljena, možda ti izađu u susret, a ako ne, grijač je obavezan (zapremnina te posude ja max. 36l, ti tu imaš oko 10l +/-), mislima da grijači počinju od oko 50 W (50l=50W, 100l=100w)
najjeftinije rješenje je da kupiš veću plastićnu posudu, ne mora biti prozirna ( za prvu ruku da ti ide unutra vode oko 80l, to će ti biti dovoljno za 1-2 god), napravi joj kopno iznad kojeg stavi sijalicu koja će ugrijati kopno na 30-35 stupnjeva i UVA/UVB zarulju ili neonku, grijač, ako nađeš 80w, ako ne onda 100w i vjerovatno unutarnji filter koji ide na 80l vode hrani je piletinom i ribom svaki dan(1 dan riba, 2. dan piletina) i uz to daj joj granule, ove račiće ako imaš to joj rijetko daj, kao poslasticu, 1-2 tjedno e, da i temp vode 25-26 stupnjeva(obavezno provjeri termometrom da nebi grijač pregrijao vodu) to ti je najjeftinija , a ujedno i najskuplja varijanta, jer ako iz 1. ne napraviš pravi smještaj koštati će te više optimalni smještaj košta oko 3500-5000kn, skup sport, znam :)
Pisano: 30.12.2009
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i ovdje kolega, i dobro dosao na forum
Vecinu osnovnih stvari sam ti vec rekao na FER2, ako zelis mozemo nastaviti tu. Ova posuda je ok za pocetak, samo joj treba naliti malo vise vode (10-ak cm recimo) i dodati potrebnu opremu. Prvo moras kupiti grijac koji se krece oko 100-150 kn. Druga najvaznija stvar je UVA-UVB rasvjeta. Sa rasvjetom najjeftinije mozes proci ako si sam slozis drzac za UVA-UVB neonku i kupis neonku direktno od uvoznika (Kalisto, Lička 31 iza NSK). Rasvjeta moze kostati 100-200 kn, ovisi kako se snađes. Filter mozes naknadno nabaviti, cijene se uglavnom krecu od 100-200 kn nadalje, ovisno o tipu i kvaliteti.
Pisano: 30.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Grijač ako stavi unutra bez filtera neće imat šta pokretat vodu i raznosit toplinu grijača tak da će grijač grijat samo oko sebe malo ili ti vodu malo promiješaj rukom da se toplina raznese po cijeloj posudi!
Pisano: 31.12.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.