Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Hitno potrebna pomoc! |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Tvoja je kornjaca obolila zbog nepravilnog draznja.
Sto sada mozes uraditi je da joj omogucis sto bolje uvjete. temparaturu na kopnu malo povecaj. Drzis li je u akvarijumu ili u onoj plastiki ? Ako je u akvarijumu nek joj voda nebude preduboka (dok je bolesna). Pazi na kvalitetu vode (da je cista). Daji te vitamine redovno na hranu.
Pisano: 10.03.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala na ukazanim savetima.
Kornjacu drzim u staklenoj poluokrugloj posudi, zbog mesta koje nisam imala, ali je u toku pripremanje akvarijuma.Danas sam joj stavila dva komadica zive piletine, jedan komadic je pojela, i to je jedino sto je danas jela. Da li je tacno da joj mogu staviti u vodu sipinu kost, zbog vitamina? Hvala
Pisano: 10.03.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hej, ljudi!!!
i moja kornjačica prihvaća samo račiće i to samo kad joj ih stavim u vodu, a inače joj hranu znam staviti na suhu podlogu na koju ona uopće ne ide. neko vrijeme je bila gore na toj podlozi, ali sad se samo zavlači ispod, u mrak, kao da traži sigurnost...stavila sam joj danas komadiće piletine, i ne jede je, a čula sam da im je to jedna od naomiljenijih hrana, pa ne shvaćam...
Pisano: 18.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kao prvo dobrodosao na sajt :)
Kakvu kornjacu imas? Ako je tvoja kornjaca vodena (Trachemys scripta elegans - crvenouha kornjaca, sto predostavljam) nemas joj razloga stavljati hranu na suho....jer je naravno nece uzeti...Znam iz svog iskustva da vodene kornjace nece da pojedu hranu dok ne udju u vodu...tako da te ne brine sto nece da jede hranu koja je na suhom... Kornjacu moras hraniti raznoliko tako moras da probas da joj dajes raznu hranu pored kupovne, dok su kornjace jos male uglavnom baziraj se na meso...mozes davati pileca prsa,govedje srce, gliste, skakavce, ribice...pa sad ti vidi sta ce tvoja kornjaca da prihvati i sta je tebi u mogucnosti da nabavis..(i naravno sve treba da bude prijesno..nemoj niposto da peces, mozes prokuhati ali ni to nije potrebno ako je meso kupovno) To sto se zavlaci u mrak moze znaciti da joj temperatura ne odgovara...namesti grijac u vodi na 26 stupnjeva a na kopnu sa spot sijalicom napravi oko 30 stepeni temperaturu...ako imas poklopac na akvarijumu obavezno napravo ventilaciju...da se ne stvara vlaga..i samim tim mogucnost da ti kornjaca oboli :) Uglavnom bilo bih dobro da nam kazes o kojoj se kornjaci radi? I naravno ako mozes sliku da stavis :)
Pisano: 19.01.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.