Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: nece da jedu |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To sto im se ljusti koza je sasvim normalna pojava.
To ti je znak da rastu. Prekontrolisi dali su im uvjeti drzanja pravilni. (temparatura, osvjetljenje itd.) Kornjace koje postanu tako apaticne, kojima nestane apetit su (skoro) uvjek u losim uvjetima drzane.
Pisano: 10.03.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pa moje kornjacice zive u akvarijumu i imaju grejac,temperatura im je oko 25 stepeni imaju lampu(ali im je sijalica obicna,tako su mi rekli ovi iz zooshopa da im je ta ok)...i filter imaju,i ostrvce da se suncaju gde provode veci deo dana.....jedino sto ima je do sada hrana bila susena racici i to.....a kada im menjam vodu sipam im vitamine...
hvala u svakom slucaju..........ako im ne bude bolje odvescu ih kod veterinara.......
Pisano: 13.03.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mozda im je samo doso period da ne jedu to se ponekad desi
Pisano: 26.05.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
e i moja kornjachica nece da jede...zatvorile su joj se ochi (zhenki) i nije jela skoro mesec dana.... svi uslovi su joj dobri... ishla sam kod veterinara i dao mi je kapi koje treba da stavim u vodu...stavljam vec nedelju dana i nema nekog napredka...
znachi uslovi su joj odlichni*druga kornjacha sasvim normalno funkcionishe* ,stare su oko godinu i po. shta da radim?
Pisano: 29.10.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav Tacky,
tvoja kornjaca koje je bolesna ima upalu ociju. Dali je zenka ili nije, nemozes znati dok su tako male. upalu ociju je dobila zbog prljave vode, zbog neodgovarajuce higijene. Te kapi koje ti je veterinar dao nece ti nista pomoci, ako su "za vodu". Pojasni mi malo o tim "odlicnim" uvjetima. Velicina smjestaja, rasvjeta, temparatura kopna i vode. Pa cemo dalje.
Pisano: 29.10.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
moja kornjaca da otvori oci samo kako slusa zvukove
Pisano: 11.11.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Lijep pozdrav kenane,
bilo bi ljepo da se predstavis, odakle se javljas i koliko godina imas. Onda nebi bilo lose da izjasnis kako to mislis "da otvori oci samo kad slusas zvukove". Iz te recenice predpoistavljam da je kornjaca apaticna, da joj uvjeti nisu bas najbolji, da je pocetak upalu ociju itd. itd. Jos u kratko u vezi "slusanja": kornjace "necuju" kao sto mi to radimo. One maksimalno "cuju" duboke "tonove" kao napirmjer koraci kada hodamo po sobi u kojoj su kornjace smjestene. M.
Pisano: 11.11.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kada bi smo poredili kornjace sa ljudima one su prakticki gluhe...Ali zato jako dobro osjecaju vibracije..pa kao sto TITO rece mogu da osete ako se neko krece po sobi gde je akvarijum
Pisano: 13.11.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ljudi imam isti problem sa svojom kornjacom,mada je malo komplikovaniji. Prije nekoliko mjeseci pocela sam malo da im mijenjam ishranu. Davala sam im pilece meso,crveno meso i jele su ko lude.Naravno dodam im malo salate,mada je rijetko jedu.I sad imam problem,a to je da ne zele ni da okuse kupovnu hranu,racice i neke kuglice...
Pisano: 20.11.2007
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.