NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
12 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 12

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Potrebna mi je pomoc!
Početni član
Početni član

See User information
Zaista vas ne bih uznemiravao oko nekih stvari,ali me sad veoma interesuje,sta to moze da utice da se kornjaca krivi na jednu stranu??jel to neka njihova igra,ili ima neki ozbiljan problem iza toga??? hvala unapred pozdrav :(

Pisano: 03.10.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Potrebna mi je pomoc!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, ubuduce se nemoj ustrucavati pitati kada te nesto zanima (ako ne mozes nigdje pronaci o cemu se radi) ma koliko banalno bilo, zato smo tu!

E sada, pitanje je u kolikoj mjeri pliva u koso? Kornjaca nikad ne pliva savrseno ravno, gotovo uvijek je (kada je gledas sprijeda) ukosena za par stupnjeva u jednu stranu.
Ali ako je to bas drasticno i ako imas osjecaj kao da joj jedna strana tone to bi mogla biti upala pluca. Prilikom upalnog procesa u zahvacenom plucnom krilu nastaje sekret zbog kojeg kornjaca gubi ravnotezu za vrijeme plivanja.

Odgovori na sljedeca pitanja da utvrdimo o cemu je rijec:

Da li kornjaca odbija hranu?
Da li je mirnija nego inace?
Da li provodi puno vremena na kopnu?
Da li ispusta piskutave zvukove?
Da li otvara usta (na kopnu) kao da se gusi, hvata zrak?
Da li joj iz nosa i usta izlazi neki sekret?

Jesi li popravio kornjaci uvjete drzanja?
Imas li akvarijski grijac i reflektoricu (lampu) za grijanje kopna?

Početni član
Početni član

See User information
Kornjaca jede normalno,uglavnom pojede sve sto joj dam,pa mirnija jeste,nije toliko aktivna kao ranije,na kopno slabo izlazi,mislim izlazi zadrzi se 5 minuta i ode u vodu ponovo,ne ispusta zvukove,ne otvara usta na kopnu,ne izlazi joj sekret.....Za to da pliva krivo sam primetio juce....stvarno ne znam sta joj je,i ne bi voleo da ugine :(
akvarijumsku grejac ima koji je podesen na temperaturu od 28C,jedino nemam lampu,ali je mislim nabaviti u skorije vreme (nemam bas finansija)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
kornjace se razbole najcesce zbog manje temperature na kopnu nego u vodi....temperatura na kopnu mora biti veca bar 3-5 stepeni nego u vodi....sada mozes staviti obicnu lampu iznad kopna....mada i da kupis sijalicu sa grlom i kablom nebi bilo skuplje od 3 eura...mislim da to nije nikakav trosak

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Početni član
Početni član

See User information
Ado hvala na savetu puno!! pozdrav

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: NemuskenyA
Kornjaca jede normalno,uglavnom pojede sve sto joj dam,pa mirnija jeste,nije toliko aktivna kao ranije,na kopno slabo izlazi,mislim izlazi zadrzi se 5 minuta i ode u vodu ponovo,ne ispusta zvukove,ne otvara usta na kopnu,ne izlazi joj sekret.....Za to da pliva krivo sam primetio juce....stvarno ne znam sta joj je,i ne bi voleo da ugine :(
akvarijumsku grejac ima koji je podesen na temperaturu od 28C,jedino nemam lampu,ali je mislim nabaviti u skorije vreme (nemam bas finansija)

Prema opisanome kornjaca je ok, ali svejedno moras popraviti uvjete sto prije da se stanje ne bi pogorsalo.

Iznad akvarij stavi obicnu stolnu lampu koja ce moci zagrijati kopno na nekih 30-35 stupnjeva. To moze biti lampa sa obicnom zaruljom, reflektoricom ili halogenkom.
Tako ces sprijeciti respiratornu infekciju. Toplina na kopnu je također vazna za probavljanje hrane. Sredi to sto prije jer svaki dan koji cekas izlazes svoju kornjacu riziku da se razboli.

Nemoj dopustiti da akvarij bude na propuhu! Kada provjetravas prostoriju u kojoj se kornjaca nalazi zastiti nekako akvarij (pogotovo sada u zimskim mjesecima).

Preko noci prekrij akvarij necime da zrak unutra zadrzi toplinu. Nikako nemoj prekriti cijeli akvarij, 1/4 ostavi otvorenu zbog ventilacije!

Hrani svoju kornjacu pravilno: LINK Ponudi joj ribu, iznutrice i ostalu jacu proteinsku hranu da se moze oporaviti.

Kada skupis novac nabavi kornjaci pravilnu UVA-UVB rasvjetu jer ce inace bit problema sa oklopom.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum