Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: molila bi da mi neko odgovori |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
odi u pet centar neznam jel ga ima tu u srbiji tamo imas a dotad premjesti ih u bilo kakvu vecu posudu.pazi i oni racici nisu GLAVNA hrana vec POSLASTICA znaci meso- purece,pilece,govede srce a svinjsko mljeveno bas ne prepporucujem.neka ti neko iskusniji odgovori.
Pisano: 21.09.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
zahvaljenje |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala ti, ja sam im za sada nabacila samo neku lampicu od 25W ali one cesto spavaju, imam ih samo dva dana, hranila sam im samo racicima i slabo jedu... Sada cu da krenem mesom, odmah, ali kad se probude... Da li ce im faliti nesto da budu u toj posudi nekih mesec dana dok ne sredim akvarijum?
Pisano: 21.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
u nekoj vecoj nece ali u onom bazencicu hoce ni moja nije odmah jela kad je dosla ali bude ona projela.
Pisano: 22.09.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla!
Sve o smjestaju mozes procitati ovdje: LINK Uvjete sredi sto prije da se kornjace oporave od pet shopa. Da bi kornjace normalno jele moraju imati odgovarajuce uvjete (uvjet #1 je toplina)! Nemoj cekati mjesec dana, prebaci ih u vecu plasticnu posudu u koju mozes instalirati akvarijski grijac. Voda im mora biti temperature 25-27 stupnjeva, a mjesto za suncanje (kopno) i zrak koji udisu 30-35 stupnjeva (to postizes lampom za grijanje).
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala... Nabavila sam akvarijum, ali treba da se prepravi, valjda ce stici uskoro... Nisam uzela onu najmanju posudu sa palmicom, vec neku vecu... Valjda ce izdrzati dok mi ne stigne akvarijum.. Meni su rekli da ne treba grejac, jer je dovoljna sobna temperatura, samo lampica da greje na kopnu? Koliko ih hranite?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
I jos nesto sam zaboravila, da li bi mogli da stavite neke slike vasih akvarijuma, da pokupim neke idej kako moj da sredim...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Svaka posuda je ok za pocetak AKO je dovoljno velika i ako mozes unutra smjestiti grijac. Po ljeti mozes proci bez grijaca, no ako zimi ne grijes tu prostoriju na 28-30 stupnjeva akvarijski grijac je obavezan. Sada je vec zahladilo i predpostavljam da kornjace nisu bas u najboljem stanju iz pet shopa tako da grijac nabavi sto prije. Savjete prodavaca iz pet shopova nemoj slusati jer oni nisu pravilno educirani. Osim toga, poanta je da prodaju sto vise kornjaca, da te kornjace uginu i da dođes po nove... Da bi ti mogli dati pravilne upute o prehrani moramo znati koje su kornjace vrste? Citiraj:
Sve o smjestaju (ukljucujuci ideje i primjere) imas ovdje: LINK ...samo ne smijes biti lijena citati
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Izgleda isto kao slika koja stoji kod trachemys...
Pisano: 23.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pazi, razlike između vrsta su jako male, sa te slike ne mozes nista vidjeti. Vazno je odrediti vrstu jer se u zadnje vrijeme pojavljuju biljojedne vrste koja zahtijevaju drugaciju prehranu.
Predpostavljam da imas crvenouhu, Trachemys scripta elegans jer su one najcesce prodavane u RS. Pogledaj sliku pa javi:
Pisano: 23.09.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.