NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
79 korisnika su online (31 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 79

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

HELP HITNO
Početni član
Početni član

See User information
Bok! Imam dvogodisnjeg RES-a. Akvarij mu je u kuhinji, a zahvaljujuci mojim kuharskim sposobnostima (zaboravila sam na lonac)bio je izlozen smradu zagorene hrane barem dva sata. NIJE BILO DIMA uopce i posuda nije teflonska. Buduci da je zima i on nije bas aktivan mislim da se nije toga nadisao jer je spavao pod vodom, a i nema znakova da nesto nije u redu, normalno dise i pliva. Svejedno me zanima kolika je mogucnost i koji su simptomi trovanja kornjace (RES) "kuhinjskim isparavanjima". I ako mu je nesto kojem veterinaru da ga odnesem, na vet. faks?
Molim odgovore sto prije! Hvala!

Pisano: 25.11.2006
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: HELP HITNO
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Bok,
Toj kornjaci nista nije bilo od zagorene hrane.
Jos pogotovu ako je bila pod vodom.
Bilo bi preporuciljvo da se inace ima poklopac
na akvarijumu zbog raznih drugi stvari (propuh, temp. kopna itd.).
Sto se tice "zatrovanja" u kuhinji, toga se nemoras plasiti.
Ni najmanje. Inace simptomi zatrovanja znaju biti razliciti, ovisno o zatrovanju
(sto se sigurno nemoze desiti u "normalnoj" kuhinji).
Zna biti od naduvanja, gdje kornjaca izgleda kao da se ekstremno udebljala,
pa sve do apaticnosti gdje samo spava
i nista ne radi.
Pozdrav, M.

Početni član
Početni član

See User information
Hvala!
Odlicna je stranica usput receno! E, jos jedno pitanje. Negdje sam procitala da su sada RES zasticena vrsta i da se svi vlasnici trebaju prijaviti nadleznom ministarstvu. Je li to istina i da li to znaci da ce napokon prestati prodavati kornjace u pet shopovima bez ikakvih upozorenja o njihovim potrebama i sa onim uzasom od posude s palmicom? Ja sam svog Borisa dobila Pozdrav!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Hvala za pohvali stranice. Radim na njoj kad stignem,
a to nije cesto, zato ima dosta nedovrsenih stvari.
Sto se tice zastite. Res kornjace (Trachemys scripta elegans)
nisu zasticene. Zabranjeno ih je uvoziti u mnogim zemljama,
ne zbog njihove ugrozenosti, nego zato sto one ugrozavaju autohotnu faunu. Drugim rijecima zato sto ih veliki broj vlasnika pusti u rijeke, jezera itd. jer im je mala slatka kornjacica, velicine novcica, prerasla u 20 - 30 cm veliko "cudoviste" za koje se malisani (koji pretezno dobijaju te male kornjacice) vise nebrinu.
Navodno da je sada i u HR zabrana za uvoz tih kornjaca stupila na snagu.
Da ce prestati se prodavati u to sumljam, cak mogu zasigurno reci da nece, prodavati ce se i dalje. Jer kao prvo smjeti ce se i dalje prodavati res kornjace koje su u zemlji uzgojene (citaj: koje su se u zemlji izlegle). Pod drugo uvozit ce se sigurno druga, jako slicna vrsta (Trachemys scripta scripta), tako da sto se toga tice, nece se nista promjeniti. To ti govorim iz iskustva kako je ovdje kod nas. Ja zivim u Austriji.
Takodjer ti nista nemogu reci dali ce se prestati prodavati u toj maloj plastiki. To zavisi dali je i u HR napravljen zakon o "minimlanom" smjestaju raznih zivotinja. Ovdje to odavno vise nema ni za kupiti. Sto se tice prijave. Isto neznam reci (bilo bi ljepo da se netko javi iz HR na ovo). Cuo sam da je od nedavno stupilo na snagu da se moraju prijaviti gmazovi. OVdje ti je zakon da svakog gmaza moras prijaviti, bez obzira koji.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum