Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kornjača ne raste |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav,
pod prvo, daj slike svojih kornjaca. Iskreno receno tesko mi je povjerovati da je ouachitensis, odnosno da znas razliku u njima. Ali, moguce je naravno. Drugo, kolike su kornjace ? Ako su male, onda ti je 100 Litara dovoljno za jedno vrijeme od dvije, tri godine. Trece, sto znaci "normalno se razvija" ? Sto smatras da je normalno ? Graptemys vrste rastu inace sporije od drugih. Kolike su bile kada si ih kupila, a kolike su sada ? Jedu li normalno ? Cime ih hranis ? Daj te odgovore pa cemo vidjeti dalje. Ovaklo receno, mislim da su tvoje kornjace sasvim normalne u razvoju, ali da ti ocekivas malo previse u rastu. Lijep pozdrav, Marijan
Pisano: 07.12.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Evo stavit ću sad slike. Zaklučila sam da je Graptemys ouachitensis ouachitensis po zaliscima na glavi (šarama). Moguće je da sam pogriješila...
Dok sam ih kupila manja je bila kornjača sa slike i imala je 3 cm u oklopu. Sad ima u oklopu 10cm. Druga je bila 4,5cm, sad je 6cm u oklopu. Hranim ih sa repto-minom i još dvije vrste granula (obogaćenim vitaminom D), dajem im sirovo meso i biljnu hranu. Koni jede slabije u zadnje vrijeme, a povremeno nikako. Druga ima savršen apetit. Koni ne zijeva i ne pluta, ima oči otvorene, pa sam odbacila mogućnost upale pluća. U zadnje je vrijeme veća kornjača postala nasilna prema manjoj. Pokušala sam ih hraniti odvojeno, ali manja svejedno dođe gdje dam hranu većoj i pokušava jesti s njom.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jeste ouchita, dobro si prepoznala.
(one se dobro raspoznavaju po dvije velike bjele fleke na kraju usta) Ta veca je dovoljno velika da je hranis svaki drugi dan (ako si je dosada hranila svakodnevno). Kao sto si sama prepoznala, veca potiskuje manju, i to je razlog za stres manjoj, sto je uzrok slabijem apetitu itd. Zakljucak, moraces ih razdvojiti. Ne samo dok ih hranis, nego opcenito. Usput, na slici mi se dekoracija jako svidja. Ali rasvjeta ne izgleda bas najbolje, ili je to samo ovdje na slici ?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Hvala puno na brzim odgovorima.
Onda ću ih za par dana razdvojiti svaku u svoj 100- litarski akvarij. I mislila sam si da ju previše ugnjetava da bi ostale skupa. Drago mi je da ti se sviđa dekoracija.Nije to do rasvjete nego do kamere koja je bila namještena da fotka tak više na plavo, a meni se nije dalo mijenjati postavke. Dok sredim to s terarijima, stavit ću slike. Nadam se da će se manja oporaviti jer mi se čini da je smršavila.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Manja je kornjača na Badnjak preseljena u vlastitog stolitraša. Otvorio joj se apetit i čini mi se da se i malo udebelila. Slike ću staviti dok nabavim još neke sitnice tipa lijepu prirodnu pozadinu...
To je inače ova kornjača s avatara.
Pisano: 05.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjaća ti je jako lijepa...
Pisano: 08.01.2009