Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: imali sanse?? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To je dobra ideja ako imas mjesta, no moras paziti na par stvari. Ta posuda mora biti dovoljno velika da sunce ne pregrije vodu. Mislim da bi ti kadica za djecu bila mala. Jedan bio te posude bi morao biti uvijek u hladu da se kornjace mogu skloniti.
Posuda mora biti dobro ograđena kako kornjace ne bi mogle bjezati. Moras sve dobro osmisliti i isplanirati jer puno stvari moze poci po zlu.
Pisano: 05.11.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
imala sam ideju (posto zivim u stanu) da na ljeto napravim malu baricu kornajcama na balkonu nebi bio pravog prirodnog okruzenja ali et bar nesh malo da budu na zraku i na suncu ,, mislila sam da im uzmem one male bazencice znate za malu djecu i u to da ih stavim ili neku kadicu za bebe ili nesto tako dali je to moguce i imali ikakvih savjeta i smijuli one preko noci da budu u tome naravno za vrijeme ljeta To je potpuno uredu, i ja sam tako nesto uradila. Imas dobre temperature u noci bude hladnije (kao u prirodi) itd. Kakve dimenzije ima tvoj balkon?
Pisano: 06.11.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pa vako dug 3 m a sirok 1i nehs nezz tacno ali ne bija sve to zagradia jedan veci sosak i tako da mogu izaci na njega balkon je vecim djelom u hladu a malim djelom na suncu ali mislim da ce im biti lijepo jer ipak su na zraku a i da izadju iz tog necega usta cu ih staviti jer balkno je zatvoren nema rupa ,,, jedino me strah nega ptica mako ih moze odnjeti??? i od cega si ti napravila
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ah ja sam uradila iz drveta i folije (za bare). Al jer imas manje kornjace mislim moze se naci i nesto manje sto i manje izkusuje vremena i stresa.
Ovake stvari imaju i u "Bauhaus" ili druge take centre, mislim i kod vas dole. U svakakim velcinama. Mislim ovo je jako prakticno, zato sto imas vec jedan dio, sto ti moze kao kopno valjati, samo napunis pjesak.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Korita za bare se vjerovatno mogu nabaviti dolje.
Kornjace mozes zastititi mrezom. Prije projekta se raspitaj da li balkon moze nositi tu tezinu!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Korita za bare se vjerovatno mogu nabaviti dolje. Nece bit mozda sad ko kod mene taki rizik (oko 300 - 400 litara). Mislim da nece taako biti tesko to, jer sam razumila da hoce nesto manje napraviti mozda 100l (ili manje) , al neznam kakva je stara kuca itd. pitaj bolje oko kolko moze taj balkon drzati.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ma neznam mozda nesto oko 100, 200 l tako mislim da ce izdrzat ipak to su neboderi ,, sta mislite o necemu ovakom naravno bez ovih skalamerija okolo (bilo bi dobro sa toboganom kao kopnom ) malo dublje naravno
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
oj mene zaboravila sliku satviti (kolike su dimenzije otprilike toga)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nista nesmatram o tome. Kako hoces montirati kopno?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.