NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
75 korisnika su online (20 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 75

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Crvenouha kornjača-molim savjete
Početni član
Početni član

See User information
Evo ovako,pošto sam nova na forumu sve vas lijepo pozdravljam... Imam par pitanja i molila bih vas za pomoć i savjete...

Imam 4godine staru crvenouhu vodenu kornjaču koja je u početku živjela u plastičnom terariju s palmicom, zatim u plastičnom većem četvrtastom terariju koji nije nikad imao ni grijač ni rasvjetu i sada je to sve prerasla... Uvijek je normalno jela i bila živahna, po zimi bi hibernirala itd.
Sad sam joj kupila u pet centru stakleni akvarij od 20l (40x20x25 cm) , drvo mopan i Nutrafin Basix neutralizattor vode s kalcijem ...
Do sad mi je kornjača uvijek normalno jela a sda već duže vrijeme (par tjedana) uopće ne jede, ali gleda i kreće se po akvariju...Pomozite mi šta da učinim da počne jesti!
Razina vode u akvariju nije velika, dubina je svega par cm ali nemam grijač ni svjetlo već samo upaljenu običnu stolnu svjetiljku...
Trenutno nisam u mogućnosti kupiti joj veći akvarij niti potrebnu opremu ali bi vas molila da mi savjetujete koji grijač i lampu na 20l i koliko to košta? hvala unaprijed svima, svi su odg dobrodošli

Pisano: 31.10.2008
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Crvenouha kornjača-molim savjete
Početni član
Početni član

See User information
evo ovako izgleda taj moj akvarij

Dodaj datoteku:

jpg  Slika019.jpg (293.74 KB)
671_490b1c098dd9e.jpg 1280X960 px

jpg  Slika003.jpg (284.02 KB)
671_490b1c254cf1a.jpg 1280X960 px

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kesten4
Evo ovako,pošto sam nova na forumu sve vas lijepo pozdravljam... Imam par pitanja i molila bih vas za pomoć i savjete...

Imam 4godine staru crvenouhu vodenu kornjaču koja je u početku živjela u plastičnom terariju s palmicom, zatim u plastičnom većem četvrtastom terariju koji nije nikad imao ni grijač ni rasvjetu i sada je to sve prerasla... Uvijek je normalno jela i bila živahna, po zimi bi hibernirala itd.
Sad sam joj kupila u pet centru stakleni akvarij od 20l (40x20x25 cm) , drvo mopan i Nutrafin Basix neutralizattor vode s kalcijem ...
Do sad mi je kornjača uvijek normalno jela a sda već duže vrijeme (par tjedana) uopće ne jede, ali gleda i kreće se po akvariju...Pomozite mi šta da učinim da počne jesti!
Razina vode u akvariju nije velika, dubina je svega par cm ali nemam grijač ni svjetlo već samo upaljenu običnu stolnu svjetiljku...
Trenutno nisam u mogućnosti kupiti joj veći akvarij niti potrebnu opremu ali bi vas molila da mi savjetujete koji grijač i lampu na 20l i koliko to košta? hvala unaprijed svima, svi su odg dobrodošli

Pozdrav i dobro dosla.
Vidim da si i sama svjesna da drzis svoju kornjacu u pogresnim uvjetima i lijepo je vidjeti da to zelis promijeniti.
Kornjaca je zakrzljala, sa 4 godine starosti bi trebala imati barem oko 20 cm.
Preko zime je obavezan grijac kada drzis ovu vrstu kornjace u akvariju. Temperatura nije dovoljno niska da bi kornjaca hibernirala, niti je dovoljno visoka da bi mogla dovoljno funkcionirati. Drzati kornjacu u takvom "polovicnom" stanju je jako lose za nju i slabi joj imunitet.
Da bi ti kornjaca jela mora imati odgovarajucu temperaturu, pod hitno joj kupi mali akvarijski grijac, nije skup, oko 100kn. Jos bi joj trebala obicna lampa za suncanje (ova stolna moze posluziti) i posebna UVA-UVB lampa (stedna zarulja ili neonka) koju isto nabavis u pet shopu.
Nisi trebala trositi novac na akvarij, bilo bi bolje da si kupila veliku plasticnu posudu i stavila osnovnu opremu u nju.

Procitaj malo podforum zdravlje i bolesti i vidi da li kornjaca pokazuje znakove upale ociju, upale pluca itd.

Početni član
Početni član

See User information
Hvala Kori!

Da svjesna sam toga ali sad nisam stvarno u mogućnosti da joj osiguram bolje, a u mom gradu nema ni pet centra tako da kad odem u zg nešto si kupim...eto mislila sam da ce joj biti bolje u nešto većem akvariju. Dosad mi je uvijek bila živahna i jako puno jela a sad odbija hranu i danas sam prvi put čula da je ispustila neki zvuk, kao da je cijuknula pa me to jako plaši...Čudno mi je da je sad takva a prijašnjih godina je bila ok u ovo vrijeme.
Nemamo ni veterinara u gradu pa vas molim pomozite

evo stavit cu i njenu sliku izbliza(stavila sam ju na kopno da je vidite)

Dodaj datoteku:

jpg  Slika021.jpg (255.13 KB)
671_490b58efdb315.jpg 1280X960 px

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjace ispustaju zvukove samo kada imaju problema sa disnim putevima, treba joj grijac pod hitno. Postoji mogucnost da ima upalu pluca, provjeri da li pliva u koso, da li joj ide sluz na usta i nos. Koliko cesto ispusta te zvukove?

Početni član
Početni član

See User information
nisam primjetila da ukoso pliva , prvi put sam ga čula. Hoće li preživjeti još 10 dana tako dok neodem u zg pa grijač?
zvala sam pet centar u zg i rekli mi da kupim za svjetlo EXO TERRA SUN GLO A 60W NEODYMIUM (51kn) i grijač NEWATT 132KN, Jel to valja? imam 20litara

Početni član
Početni član

See User information
evo sad sam ju promatrala, uistinu pliva ukoso, pusta sluz i zvukove... sad sam joj dala malo svježe piletine koju je s guštom pojela a tjednima već nije jela. Kako da joj pomognem ovako bez veterinara da preživi 10ak dana pa idem po filter i lampu?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako je tako onda kornjaca ima upalu pluca i treba joj veterinarska pomoc. Da bi se kornjacu uopce moglo lijeciti moras joj srediti uvjete. Newatt 25W je ok. Navedena zarulja ti samo sadrzi UVA zrake, treba ti zarulja koja ima UVA i UVB.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
koji grijac treba za moj aq vidjelis te dimenzije

Pisano: 02.11.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Za mali akvarij je dovoljno 25W.

Pisano: 02.11.2008

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum