Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Crvenouha kornjača-molim savjete |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
evo ovako izgleda taj moj akvarij
Pisano: 31.10.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla. Vidim da si i sama svjesna da drzis svoju kornjacu u pogresnim uvjetima i lijepo je vidjeti da to zelis promijeniti. Kornjaca je zakrzljala, sa 4 godine starosti bi trebala imati barem oko 20 cm. Preko zime je obavezan grijac kada drzis ovu vrstu kornjace u akvariju. Temperatura nije dovoljno niska da bi kornjaca hibernirala, niti je dovoljno visoka da bi mogla dovoljno funkcionirati. Drzati kornjacu u takvom "polovicnom" stanju je jako lose za nju i slabi joj imunitet. Da bi ti kornjaca jela mora imati odgovarajucu temperaturu, pod hitno joj kupi mali akvarijski grijac, nije skup, oko 100kn. Jos bi joj trebala obicna lampa za suncanje (ova stolna moze posluziti) i posebna UVA-UVB lampa (stedna zarulja ili neonka) koju isto nabavis u pet shopu. Nisi trebala trositi novac na akvarij, bilo bi bolje da si kupila veliku plasticnu posudu i stavila osnovnu opremu u nju. Procitaj malo podforum zdravlje i bolesti i vidi da li kornjaca pokazuje znakove upale ociju, upale pluca itd.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala Kori!
Da svjesna sam toga ali sad nisam stvarno u mogućnosti da joj osiguram bolje, a u mom gradu nema ni pet centra tako da kad odem u zg nešto si kupim...eto mislila sam da ce joj biti bolje u nešto većem akvariju. Dosad mi je uvijek bila živahna i jako puno jela a sad odbija hranu i danas sam prvi put čula da je ispustila neki zvuk, kao da je cijuknula pa me to jako plaši...Čudno mi je da je sad takva a prijašnjih godina je bila ok u ovo vrijeme. Nemamo ni veterinara u gradu pa vas molim pomozite evo stavit cu i njenu sliku izbliza(stavila sam ju na kopno da je vidite)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjace ispustaju zvukove samo kada imaju problema sa disnim putevima, treba joj grijac pod hitno. Postoji mogucnost da ima upalu pluca, provjeri da li pliva u koso, da li joj ide sluz na usta i nos. Koliko cesto ispusta te zvukove?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
nisam primjetila da ukoso pliva , prvi put sam ga čula. Hoće li preživjeti još 10 dana tako dok neodem u zg pa grijač?
zvala sam pet centar u zg i rekli mi da kupim za svjetlo EXO TERRA SUN GLO A 60W NEODYMIUM (51kn) i grijač NEWATT 132KN, Jel to valja? imam 20litara
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
evo sad sam ju promatrala, uistinu pliva ukoso, pusta sluz i zvukove... sad sam joj dala malo svježe piletine koju je s guštom pojela a tjednima već nije jela. Kako da joj pomognem ovako bez veterinara da preživi 10ak dana pa idem po filter i lampu?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako je tako onda kornjaca ima upalu pluca i treba joj veterinarska pomoc. Da bi se kornjacu uopce moglo lijeciti moras joj srediti uvjete. Newatt 25W je ok. Navedena zarulja ti samo sadrzi UVA zrake, treba ti zarulja koja ima UVA i UVB.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
koji grijac treba za moj aq vidjelis te dimenzije
Pisano: 02.11.2008
|