Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: ozljedjene kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Mislim da se radi o čančari, ne znam niti sliku stavit na ovaj forum :P oči su joj do jučer bile skroz zatvorene, danas je malo progledala na jedno oko! stavila sam je bila i vani na 10 min na sunce ali me strah muha :(
Pisano: 25.05.2014
|
|||
|
Re: pregažena čančara |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Umrla bi mi cancara dok mi netko odgovori !
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjacu bi pod hitno trebalo dostaviti do Zagreba, u najgorem slucaju je staviti na bus pa ce je netko od naseg tima docekati ovdje u Zg. i proslijediti Dr. Lukac, veterinarki specijaliziranoj za gmazove koja od nadleznog ministarstva ima dozvolu za lijecenje divljih zivotinja. U privatnoj poruci cu ti ostaviti svoj kontakt, a mozes mi se javiti i na kori688@yahoo.com da se dogovorimo.
|
|||
|
POMOZIMO ČANČARI |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
oprosti Kori al da je šaljem na bus 7 sati nema šanse! ako imaš kakav savjet kako da je hranim i dali je zbilja trebam stavit u vodu da bi jela? ona i šeta sad joj kroz sat vremena mislim obnovit dezinfekciju jodom i previt zavoje a sad ako ona treba jesti u vodi molim nekoga da mi objasni što da radim jer ću onda poslije vode da je isperem s jodom i obnovim zavoj i gaze :D već sam joj rekla da mora preživit :D :D
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To ti je jedina opcija koju ti nazalost mogu ponuditi da zivotinja dobije pravilnu pomoc kakvu treba. Drugi veterinari u Hr. nemaju dovoljno znanja niti smiju lijeciti strogo zasticene vrste. Ovakve kopnene kornjace ne jedu i ne borave u vodi, a osim toga kornjacu u ovom stanju niti u ludilu ne smijes stavljati u vodu. Ako se predomislis javi se, ako nemas nikakvog prijasnjeg iskustva s kornjacama mislim da zivotinja ima bolju sansu cak i da provede 5 sati u busu.
Molim te usporedi sliku da budemo sigurni da se radi o cancari:
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Na samostalno hranjenje u ovom stanju ne bi racunao, velike su sanse da ce ju biti potrebno hraniti na sondu neko vrijeme.
|
|||
|
POMOZIMO ČANČARI |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
mislim da su oni obuceni za to, jer u sibeniku postoji jedna fontana s cancarama u koju su nedavno neki kreteni ubacili kiselinu... ne vjerujem da su ih slali za zg. i on je to bas strucno obavio i jos se sjecam da je rekao da ne vjeruje da po st. ima ljudi koji su obuceni za to sto mi daje dojam da oni jesu, još kako je on to meni sve objasnio ja vjerujem da je, a smijem li je mozda po vrtu pustit na 10 min? pustila bi je i duže al za to vrijeme ja moram konstantno stat kraj nje..strah me tih muha ,komaraca..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
i da je 100 % cancara već sam istražila..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ali nakon sinoćnjeg soka i kad je imala proljev, ona je danas popodne obavila normalnu tvrdu stolicu, jel to kao u psa dobar znak :D :D
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.