Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Udomila bih kornjacu, ali koju? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bok.
S obzirom da je smještaj 80*40 nemas baš puno izbora. Imas tu na forumu opis vrsta pa si pogledaj Sternotherus odoratus i Sternotherus carinatus. Sve ostale vrste koje se daju naći na području Hrvatske zahtjevaju puno veći akvarij.
Pisano: 01.12.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Hvala na odgovoru. Za mosusnu sam i ja pretpostavljala da bi mogla. Ako sam dobro shvatila one su mracnjaci pa im ne treba UV lampa, ali mi se cine malo komplicirane za hranu. Ne pada mi na pamet lovit gliste po vrtu, a nema ih bas za kupit na placi. Ne znam koliko bi joj skodila prehrana kao kod crvenouhe. Komadice piletine, jetrica i fileta ribe uvijek mogu drzat u ledu. Ispravite me ako grijesim.
Ako jos netko ima kakvu ideju bilo bi mi drago da se javi. E sad onaj drugi dio. Gdje nabavit? Da li kod nas ima uopce nekoga ko ih uzgaja? Ne znam ni da li se mogu razmnozavati u nekom kucnom uzgoju. Malo sam zbuki.
Pisano: 01.12.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ja s mosusnim kornjacama držim ribice zivorotke. Imam i jedan mini akvarij za akvarijske puzeve. I sad pripremam jedan kozicnjak. Posto držim i graptemyse često kupujem cvrčke i forbase. Pa im i njih ubacim. Sve u svemu baziram se na sto prirodniju ishranu.
Uv rasvijeta im nije nužna, al lampa za grijanje je. One su većinom u vodi, al se vole i osuncati. Ja osobno imam uv lampu kod njih. E sad dali ih ko u Hrvatskoj uzgaja,stvarno neznam. Imam ih trenutno na njuskalu dva ili tri oglasa, al piše da prodaju s akvarijem. Probaj kontaktirat i dogovorit da bi samo kornjacu. A vjerujem da bi ih moglo bit i u pet centru u Rijeci.
Pisano: 02.12.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Vec sam gore napomenula (vjerovatno si zanemario) da ne zelim kupit kornjacu u pet shopu, moze se reci iz principa. Znam da necu promijenit svijet i ako je ne kupim ja da ce netko drugi, ali ne zelim ni podrzavat takav nacin prodaje. Ako vec dajem lovu (a dala bi je), onda je zelim dat nekom ko i ulaze svoje znanje i trud, a ne lancu koji doslovno maltretira jadne zivotinje koje prelaze ko zna koliko dug put bez hrane i kojecega sto im je neophodno. Valjda je to i razlog zasto bi je radje udomila jer sumnjam da postoji netko ko ih uzgaja kod nas.
Probat cu danas pronjuskat po njuskalu i vidjet s ljudima. Lampe nisu problem jer na ormaru na kojoj stoji akvarij imam predvidjeno za dve lampe. cak i imam 2 UV, jedna od njih je gorila svega par dana, a reflektorku nije ni problem kupit kad vec imam predvidjeno grlo za nju. Jedino me muci ta prehrana, ali ako dodje do toga ocito je da cu te malo gnjavit za pokoji savjet.
Pisano: 02.12.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
U Hr. za sada nitko ne uzgaja mosusne kornjace, tako da ako zelis uciniti ispravnu stvar najbolje je udomiti odbacenu kornjacu. Sto se tice prehrane mosusne kornjace je kao karnivore puno jednostavnije pravilno hraniti nego crvenouhe koji su omnivori. Crvenouhu kornjacu nije uputno iskljucivo hraniti piletinom, jetricom i ribom jer je to sve hrana bogata proteinima i s vremenom kornjaci stradaju bubrezi i jetra. Pravilna prehrana crvenouhih kornjaca isto ukljucuje zivu hranu (i bilje). Dakle, ako bi vec hranila pretezito s piletinom, jetricama i ribom mosusne kornjace bi kao iskljucivi mesojedi puno bolje podnosili tu vrstu hrane od crvenouhih. Samo napominjem, piletina i jetrica su poprilicno razarajuca hrana za kornjace i daju se iskljucivo zato sto je nama ljudima to prakticno, ne zato sto je za njih zdravo...s nicim ne valja pretjerivati, vazna je raznolikost.
Pisano: 06.12.2013
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.