Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: hrana/alge |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ćao svima!
skoro sam se javljao, ali hajde da opet predstavim svog ljubimca. u pitanju je crvenouha kornjača koju sam dobio u avgustu, tako da pretpostavljam da sad ima oko 6 meseci... u poslednje vreme je slabo jela popodnevni obrok, pa sam odlučio da pređem na hranjenje jednom dnevno...ima li neko savet kako da je privolim da jede granule? pošto je ne zanima ništa osim mesa i žive hrane, a probao sam sa tetra reptomin baby, jbl agil...jedino što prihvata su jbl sušeni crvići i račići...a pokušavao sam i da joj podvalim malo uz meso, ali i to često provali i zaobiđe.. i još jedno pitanje. skoro su mi se pojavile alge na kamenu u akvarijumu, i skoro celog ga prekrivaju, a ja pri nedeljnom čišćenju uspem da skinem samo jedan deo, budući da je kamen grube površine..skapirao sam da alge nisu štetne po kojino zdravlje iako non stop visi na tom kamenu, ali je i voda poprimila blago zelenkastu nijansu, treba li nešto da preduzmem? u principu razmišljao sam o onom ostrvcetu koje pluta na površini vode, kako bih mogao i akvarijum bolje da iskoristim, tj da ga napunim malo više... hvala unapred za odgovore!
Pisano: 19.10.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Pozdrav i dobro došao! :)
O kornjačama ti ne znam puno, čak što više, vrlo malo, sigurno će se javiti netko tko ima kakav smisleni savjet.
Pisano: 21.10.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hemera bas si me nasmejao/la ..hahha :D
E Aleksandre pazi ovako, to sto ti se skupljaju alge to ne steti kornjaci, alge se skupljaju zbog prevelike sunceve/spoljasnje svetlosti, probaj da stavis akvarijum negde dalje od prozora ili vrata.. Ja sam svoju kornjacu kad je bila mala hranio samo sa racicima,i jos nekim stapicima koje imas da kupis u svakom pet shopu..Probaj da joj das skuvane sangarepe,zelene salate, pilecih prsa, Moja u pocetku nije htela nista osim tih susenih racica, ali sam forsirao raznovrsno i sad posle 3 godine jede sve sto ubacim u akvarijum..
Pisano: 21.10.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
ahahahahah mda - višak slobodnog vremena na poslu, pa mi dosadno - jerbo šefika još nije došla. .. i žensko sam ... :D
Svoju kornjaču sam naučila da jede bilje tako da sam je ostavila par dana bez hrane. No moja je stara 5 godina (usvojena je :D), i "skidali" smo je sa mesa.
Pisano: 22.10.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hehe hvala na savetu.:) pa da, realno izgleda da treba sačekati da skroz ogladni pa onda neće mnogo birati šta jede...mada jutros me je iznenadio, jeo je granule bez problema, nisam čak ni morao da ih rolam u meso tako da se nadam da neće biti problema ubuduće...
Pisano: 23.10.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
To za alge vidi po forumu, ima puno postova od drugih ljudi, samo gore s live strane gdje piše Pretraga, upiši alge. Ima čak i posebni podforum o raznim vrstama algi.
Ono što sam pročitala - nisu one štetne za kornjaču. No različite vrste algi dolaze zbog različitih stvari. Ili ti je akvarij do prozora, ili nije dobro prokuhan kamen, ili nije dobro pripremljen akvarij, ili se akvarij tek pripremlja sam za biološku filraciju (ako ti je nov), ili se filter začepio ili .. ili ... Upiši samo alge pa traži. Otok je svakako bolje imati od kamena, jer stvarno dobiješ puno više prostora za kornjačicu. :)) Mogao si nam pokazati što slika.
Pisano: 24.10.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako mozes stavi slike tih algi ili pokusaj sam odrediti o kojoj je vrsti alga rijec: LINK
Koliko cesto mijenjas vodu i da li skupljas eventualne ostatke hrane nakon hranjenja?
Pisano: 25.10.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
sad sam napravio par sličica, evo ih. pa akvarijum perem kompletno svake nedelje, budući da ima oko 20l...a kako sam se rešio kamena, nema više nikakvih algi, osim što kamenčići iz podloge eventualno poprime malo zelenkaste nijanse koja nestane pri pranju. i što se tiče ostataka hrane, oni ne postoje...:)
Dodaj datoteku: 2013-10-27 18.59.26__1382897753_94.189.176.27.jpg (15.66 KB) 2013-10-27 18.59.32__1382897785_94.189.176.27.jpg (17.64 KB) 2013-10-27 18.59.47__1382897825_94.189.176.27.jpg (15.12 KB) 2013-10-27 19.00.00__1382897851_94.189.176.27.jpg (17.46 KB) 2013-10-27 19.08.29__1382897709_94.189.176.27.jpg (12.40 KB)
Pisano: 27.10.2013
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.