Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: svijetlo |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Stavi više vode ovo koliko vidim je 5 cm više vode.
Pisano: 17.02.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
razina vode je 8 cm...koliko još da dolijem sutra kad kupim grijač..tako sam stavio jer nemam grijač a sutra idem nabavit...pa da nije prehladna...a šta kažeš kako mi je trenutno namješteno svijetlo..to je žarulja od 40w..a ovo crveno oko lampe je metalno pa se jako zagrije...i ovo je akvarij od 35 l da kupim grijač od 50w, 75w ili 100 a mislim da je o.k. 75 ha? hvala unaprijed...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Vidi vode treba biti toliko da moze slobodno plivati, a najbolja mera ti je da izmeris kornjacu i na njenu duzinu dodas jos 2-3 cm. To nek ti bude neki minimum. Sto se tice grejaca sasvim ti je dovoljno 50 W, jer meni grejac od 100 W bez problema greje 130 L vode. Naravno kad sipas vodu pazi da kornjaca ima gde izaci da se neudavi, koliko vidim imas malu kornjacu, njima zna biti tesko da se popnu na kopno ili ostrvo ako je lose napravljeno pa se mogu udaviti.
Pozdrav!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
50 je dosta a za lampu mislim da je ok.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
puno vam hvala...mogu reć da ste brzi...ma bio mi je bed jer je to najobičnija lampa..može li mi ostati ta lampa pored uv lampe ili mi ipak treba nešto slabije za samo osvjetljenje..i s obzirom da vidite kako to izgleda koja mi je uv lampa idealna..i koliko je obavezna..jer mislim da mi je bitniji grijač trenutno..hvala..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
DA. Ta lampa ti je ok cisto za osvjetljenje akvarija a opet ja bi ti preporucio da pokusas nabaviti neonku za osvjetljenje... UV je jako bitna... A umjesto UV lampe, dok ne nabavis moze ti posluziti obicna sijalica recimo 50 w cito dok ne nabavis UV. Za taj akvariju od 35 litara 100w, 70w pa cak i samih 50w grijac je JAK... Jer se mjeri 1lita=1wat ali opet.... Tako uzmi najvise 50 wati
Pisano: 18.02.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
opet hvala na savjetima. nabavit cu ja i uv.PITANJE, U ROKU KOLIKO BI TREBAO NABAVIT UV LAMPU? i samo da kazem da je akvarij na suncu od 9-12 ujutro, pa koliko me to sad izvlači? kasnije ne moze kad sunce prodje. znači treba mi grijač od 50w, ovu običnu sijalicu od 40w zamjeniti s 50w? a zatim kada budem mogao da uzmem neonsku za osvjetljenje i uv za sunčanje? ako sam dobro shvatio. ma pročitao sam već dosta o tome al mi se sve već pomješalo pa stalno nisam siguran. kornjača je dugačka oko 4cm oklop. pa sam mislio staviti vode od vrha 11-12 cm-a. akvarij je visok 25cm. i centimetar iznad vode napravljenu platformu od drveta u dalji kut, to će onda biti to. I DA LI MI TREBA VEĆI AKVARIJI U SLJEDEĆI GODINU DANA? ILI?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Što prije veći akvarij to bolje za kornjaču.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
hej..da naravno da je bolje..pa nisu ni skupi..danas sam gledao..i kupio grijač..bilo je samo od 75w pa sam uzeo..pa jednom kad budem uzimao veći aq da imam..a čuj malo su me zbunili svi silni članci što sam pročitao..da li vi svojim kornjačama stavljate prokuhanu vodi ili ustajalu (24h) običnu vodu..kaže mi lik u pet shopu da on stavlja ustajalu..i sad sam zbunjen..upravo se spremam mijenjati vodu i narediti mu grijač..i..mogu li uroniti cijeli grijač u vodu..heeh ne želim da mi ga sprži struja..hehhe..pozzz havla..
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.