NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
58 korisnika su online (18 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 58

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Pitanje u vezi UVB sijalice
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Dali neka od ove 4 sijalice moze da posluzi za kornjace i koliko otprilike ovo treba da bude udaljeno od akvariuma mislim lampa vido sam negde oko 30 - 35 jer to tacno?? I koja bi po vamam bila najbolja ako moze uopste :)

http://www.petmarket.rs/catalogsearch/result/?q=UVB+sijalica

Pisano: 08.03.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Pitanje u vezi UVB sijalice
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da, to su te stedne za gmazove, za crvenouhu bi najvise odgovarala ova sa 5% UVB-a: LINK

Optimalna udaljenost bi bila 25-30 cm od kopna bez ikakvih prepreka (stakla,plastike) između.

Pisano: 09.03.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
A ona je i najskuplja i najbolja znaci a jer bi tebalo jos neki dotatak posto ja sam cito da neke sijalice imaju i oba dva neka sastkoja u njima i da in ne treba spot lamp jer ova ima to ili nema ???

Aktivan član
Aktivan član

See User information
I da pitam jos nesko oko koliko sati je najbolje da im palim sijaicu ujutru i kad da je gasim uvece jer ima nesto ono odredjeno da je za njih najbolje?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ova lampa ti ima UVA i UVB zracenje. Nije u mogucnosti dovoljno zagrijati kopno pa paralelno s njom moras koristiti obicnu spot lampu/reflektoricu.

Najpametnije je koristiti timer za automatsko paljenje i gasenje svjetla. Na taj nacin ce kornjce imati neki svoj red, nece ovisiti o tebi. Zimi rasvjeta treba goriti 8-10 sati dnevno, ljeti 12-14 sati dnevno, kada ce se rasvjeta tocno paliti ti određujes.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Znaci Zimi treba manje da gori nego leti meni gori od 7 ujutru pa sve do 10 uvece kad krenem u skolu ja upalim i izgasim u 10 uvece znaci trebalo bi negde u 12 h da je palim i u 10 da je gasim a leti da je palim u 10 i gasim isto u 10 uvece :)

Aktivan član
Aktivan član

See User information
I da te pitam za ovu spot lampu sto si reko jer to mogu da stavim obicnu sijalicu negu napriemr obicnu stednu sijalicu koja ce da pomaze ili bas obicnu sijalicu PHILIPS od 40 w ili bas mora spot lampa.
Mislio sam na ovu sijalicu: http://www.mobilend.rs/art/5/79/930/

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Treba bas biti spot lampa koja ima usmjeren snop svjetlosti i topline prema dolje, npr. ova: http://www.mobilend.rs/art/5/79/925

Pisano: 11.03.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Aha pa dobro to je slicna sijalica i ne kosta mnogo uopste a da pitam samo jos ovo jer i leti mora da radi grejac u akvarijumu kad su one velike vrucine, i zasto ne bi mogo da kupim gliste i da ih stavim u saksiju sa zemljom i da je polivam svaki dan po malo da je stavim kod mene u podrum tamo nikad nije vrucina i nema sunca toliko i nema vetra uopste nahranim ih otpatcima i kad mi trebaju samo izvadim dve gliste i dam im valjda nece nista da bude za toliko ja sam cito negde da gliste mogu da drzim u saksjiji i da stavim na sredini saksije jednu teglu napunjenu ledom koju cu da oblozim folijom da ne kondezuje i leti kad je vruce da ce gliste da budu tu oko nje ili ako ima neko bolju ideju da mi kaze jer uslove da drzi gliste imam veliku vesernicu u kojoj nikad nije vrucina i nikad nije toliko hladno i nema vetra i nicega.? :)

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ovo sam pricto neznam koliko je pametno ovo:

Čuvanje glista
by Ribolovacki kutak on понедељак, Јануар 11, 2010 у 12:58по подне ·
Gliste možemo lako uhvatiti noću pomoću baterijske lampe. Noću je trava vlažna od rose i mami gliste napolje. Tada jednostavno izađemo na livadu i osvetlimo travnjak. Iznenadićete se koliko ima glista.

Na najmanji sumljiv pokret glista će munjevito nestati u rupi pa zato morate biti veoma tihi. Glistu treba uhvatiti za deblji kraj i ne tegliti je ako joj je telo još u rupi jer će se prekinuti, već sačekati nekoliko trenutaka da opusti mišiće i onda je lako izvadimo.

Svetlo baterije ne treba da je prejako a ako je to slučaj prekrijte bateriju crvenim celofanom. Ako ste dovoljno brzi i tihi na ovaj način možete skupiti dovoljno glista za nekoliko izlazaka na vodu.

Pored ovoga, do glista se dolazi i na klasičan način prekopavanjem zgorelog stajskog đubriva (gliste đubretarke).

Skupljene gliste se mogu sačuvati na duže vreme na prohladnom i vlažnom mestu. Frižider je idealno mesto samo što ćete, verovatno, naići na nerazumevanje ostalih članova porodice. Zbog toga napravite drveni sandučić dimenzija 25x25x15 cm. Staklenu teglu napunite kockama leda zatvorite je poklopcem i stavite u najlon kesu. Tako upakovanu teglu stavite u sredinu vašeg sanduka i okolo napunite sa zemljom za cveće. Za vreme vrućine gliste će uvek biti tik uz teglu, a najlon kesa oko tegle će sprečavati da kondenzacija ne natopi zemlju koja treba da je vlažna, ali ne i da je puna vode.

Zemlju možete pomešati i sa talogom od kafe koja gliste čini mnogo elastičnijim. Veličina sanduka je dovoljna da u njemu možete čuvati više stotona komada glista.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum