NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
15 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 15

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Podloga za sumsku kornjacu
Početni član
Početni član

See User information
Napravila sam terarijum, tj. nesto kao terarijum jer je jedna strana otvorena, dimenzije 50x45x30, na dnu je grejac ( ne znam koji je (izgleda kao folija)),gore je UV lampa, i to je kutak za Masu i Mrvicu; ovo je sve dodatno smesteno kod peci (zbog toplote), ali sam pogesila sa podlogom, uzela sam treset (kojim sam prekrila taj grejac) i sada ga imam svugde, a i hrana je sva od toga, pa me zanima sta ste vi koristili od podloge i sta se najbolje pokazalo?
Znaci treba da bude nesto sto je sada dostupno (zbog vremenskih prilika/neprilika) i da propusta toplotu....

Pisano: 09.02.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Podloga za sumsku kornjacu
Moderator
Moderator

See User information
Molim te uslikaj

Početni član
Početni član

See User information
tesko, nemam ni fotoaparat, a ni tel sa kamericom :(

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: shishkica
Napravila sam terarijum, tj. nesto kao terarijum jer je jedna strana otvorena, dimenzije 50x45x30, na dnu je grejac ( ne znam koji je (izgleda kao folija)),gore je UV lampa, i to je kutak za Masu i Mrvicu; ovo je sve dodatno smesteno kod peci (zbog toplote), ali sam pogesila sa podlogom, uzela sam treset (kojim sam prekrila taj grejac) i sada ga imam svugde, a i hrana je sva od toga, pa me zanima sta ste vi koristili od podloge i sta se najbolje pokazalo?
Znaci treba da bude nesto sto je sada dostupno (zbog vremenskih prilika/neprilika) i da propusta toplotu....

To je na podu da kornjace mogu po volji ulaziti i izlaziti? Ili je otvor gore?

Koje je jacine/snage (W) taj folijski grijac? Da li je na dodir vruc, mogu li se kornjace opeci na njemu? Obicno se oni instaliraju ispod ili s vanjske strane terarija kako bi se izbjegle opekorine i opasnost od pozara (zakopavanje u treset bas nije pametno).

Kojeg je oblika (reflektorica, neonka, stedna zarulja) ta UV lampa? Koji je proizvođac i naziv? Pravilna rasvjeta mora pruzati UVA+UVB+toplinu.

Kao podloga je najbolji kokosov treset (onaj koji dolazi u komprimiranoj kocki, poput zemlje).

Pisano: 10.02.2012

Početni član
Početni član

See User information
Da, na podu je da mogu slobodno ulaziti i izlaziti,grejac je na dodir mlak (230v 300/400 200W/m2 (60 W/m) max 10AMP 80Cstepeni MARK 4 TYPE C (sve sam napisala)).pozar nisam cula da se nekome desio.sijalica neonka REPTFX 45 cm, FX15T8 UV-B10. treset je taj kao kocka,temp je oko 25 stepeni. Znam da cete mi reci da sam trebala da zatvorim terarijum ali jednostavno mi je bilo zao da ih drzim tako. Svakako na prolece ili idu u dvoriste ili ovu stariju pustam negde u sumu...

Pisano: 11.02.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kazes da ti je zao da kornjace budu zatvorene, a nije ti zao sto ti se kornjaca razbolila zato jer ih pustas da hodaju po podu? Kornjacama trebas napraviti ograđeni prostor za kretanje sto vece povrsine, u idealnom slucaju 150x150 cm ili 200x100 cm. Tada bi kornjace imale sasvim dovoljno prostora za kretanje i ne bi ti raznosile treset po cijeloj kuci. Pod je jako hladan, pogotovo u zimsko doba i idealno je da se kornjaca razboli jer temperatura nije dovoljno niska da bi kornjaca usla u ciklus hibernacije niti je dovoljno visoka da bi normalno mogla funkcionirati. Također postoji opasnost da kornjaca pojede nesto sto ne bi trebala i da se negdje ozlijedi. Jednostavno ima previse argumenata protiv takvog drzanja koliko god simpaticno ljudima bilo da im kornjaca hoda po kuci kao pas.
Neonka koju spominjes mi nije poznata niti je mogu naci na googlu, po podacima koje si napisala bi se trebalo raditi o T8 neonki od 15W, duzine 45 cm sa 10% UVB zraka sto je ok. Uz tu neonku bi im trebala staviti jos jednu obicnu reflektoricu za grijanje. Predpostavljam da si grijanje zamislila putem folijskog grijaca sto je dobro, ali za suncanje je prikladnija obicna reflektorica koja daje toplinu odozgo kao sunce, te ubacuje zuti spektar svjetlosti (neonka je predpostavljam plavkaste boje).

Pisano: 11.02.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum