Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Pozdrav :D.. |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosao na forum!
Lijepo je vidjeti da se netko interesira za malo egzoticniju vrstu kornjace. Moram napomenuti da Pelodiscus sinensis bas i nije kornjaca za pocetike. Radi se o iznimno agresivnoj vrsti kornjace koja naraste do 25 cm (+dodatnih 25 cm dug vrat) koja moze nanijeti ne bas bezazlene ozlijede. Kolegica koja drzi tu vrstu je zamalo zavrsila na sivanju ruke nakon ugriza. Ta kornjaca također zahtijeva jako velik prostor za plivanje duzine 160+ cm, idealno akvarij 200x100x60 cm u kakvom je smjesten mekooklopni u Zg Zoo. Te kornjace zahtijevaju visoku kvalitetu vode, tako da je potrebno dobro poznavati filtraciju u slatkovodnim akvarijima. Za pocetak bi ti preporucio da si nabavis malu obicnu mosusnu kornjacu, Sternotherus odoratus, ona je idealna za pocetnike i trenutno je dostupna u Hr.: LINK Pelodiscus sinensis je zadnji puta u Hr. bio u prodaji prije 10-ak godina i tesko je da ces ga naci u prodaji u bliskoj buducnosti. Eventualno bi mogao naci vec odraslu kornjacu koju vlasnik vise ne zeli drzati ili spasiti primjerka koji je bacen u prirodu.
Pisano: 22.01.2012
|
|||
|
Re: Pozdrav :D.. |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala.. a i mislio sam da si a pocetak kupim neku manje agresivniju tj za pocetnike, tako cu i napraviti, pogledao sam ovu obicnu mosusnu kornjacu i cini mi se odlicna za mene kao pocetnika, hvala jos jednom :))
Pisano: 22.01.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.