NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
113 korisnika su online (22 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 113

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

pozdrav :)
Početni član
Početni član

See User information
evo i mene ustvari nas
ja i moj mali korni novi smo na forumu i jako nam se sviđa
svog malog kornija dobila sam na poklon i sada mu želim nabaviti prijatelja no muče me ova pitanja:

1.što ako se neće složiti??

2.što ako se počnu tuči??

3.kako to spriječiti već unaprijed(ako je moguće)??

4.kako ih zbližiti ako se neće slagati??

hvala svima na odgovorima već unaprijed

p.s. forum vam je super

Pisano: 13.08.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: pozdrav :)
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Ako imas mladunca ne preporucam ti da uzimas jos jednu kornjacu. Mlade kornjace koje jos nisu zapocele sa spolnim razvojem ce se vjerojatno slagati, no cim dovoljno ostare moze doci do problema. Najgori slucaj je da ispadne da imas dva muzjaka, tu nema pomoci, moras ih odvojiti jer ce se tuci i ugnjetavati dok jedan ne ugine. Kombinacija jednog muzjaka i jedne zenke ce biti pak problematicna jer ce muzjak cijelo vrijeme ganjati i gristi zenku sto je jako stresno, a moze se dogoditi da se zenka brani i napada muzjaka. Kombinacija vise zenki dobro funkcionira u vecini slucajeva, no jedna kornjaca ce ipak biti dominantnija pa isto moze maltretirati druge.
Najpametnije je da pricekas nekoliko godina dok ti kornjaca odraste da vidis kojeg je spola i onda udomis jos odraslih kornjaca ako ces imati akvarij od 400-500 litara! Ima jako puno odraslih kornjaca koje trebaju dom pa se sa vlasnicima mozes dogovoriti da ti probno daju kornjacu da vidis da li ce se slagati sa tvojom, ukoliko se slazu zadrzis je. Najbolje je ciljati da u akvariju imas kombinaciju od jednog muzjaka i najmanje 2 zenke. Ili samo nekoliko zenki.
Imaj na umu da kornjace nisu drustvene zivotinje i da ne zive u skupinama. One u prirodi prisilno dijele zivotni prostor ako nemaju izbora. Svaka druga kornjaca je konkurencija sto se hrane i teritorija tice, isto je i u akvariju. Tako da realno gledano kornjaci je bolje da zivi sama. Ako u buducnosti nisi spremna na dva akvarija od 400 litara (vecini ljudi je problem samo jedan) u slucaju da se kornjace nece slagati pricekaj sa nabavom druge kornjace.

Pisano: 14.08.2011

Početni član
Početni član

See User information
E ja sam Pepa samo što sam zaboravila lozinku xDD :)
Poslušala sam vaš savjet i nisam kupila još jednu kornjaču možda je ovako i bolje :D
E sad imam pitanje :)
Korni je vec dosta narastao i sad imam u planu kupiti veci akvarij,uz to bi uzela i grijač ali neznam dali bi mu škodilo ako sad stavim grijač da grije vodu,a do sad ga nije imao.Mislim dali bi mu smetala topla voda? unaprijed hvala :)

Pisano: 13.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Trebala bi te brinuti cinjenica sto kornjaca nema grijac i da se zato moze ozbiljno razboliti i uginuti, a ne zato sto ce joj biti pre toplo...uz vodu kotnjaci trebas grijati i kopno preko dana spot lampom na 30-35 stupnjeva!

Obavezno procitaj sljedece clanke o smjestaju i slozi kornjaci smjestaj kako spada:

Smjestaj za vodene kornjace

Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj!

Pisano: 14.03.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum