Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: pozdrav :) |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Ako imas mladunca ne preporucam ti da uzimas jos jednu kornjacu. Mlade kornjace koje jos nisu zapocele sa spolnim razvojem ce se vjerojatno slagati, no cim dovoljno ostare moze doci do problema. Najgori slucaj je da ispadne da imas dva muzjaka, tu nema pomoci, moras ih odvojiti jer ce se tuci i ugnjetavati dok jedan ne ugine. Kombinacija jednog muzjaka i jedne zenke ce biti pak problematicna jer ce muzjak cijelo vrijeme ganjati i gristi zenku sto je jako stresno, a moze se dogoditi da se zenka brani i napada muzjaka. Kombinacija vise zenki dobro funkcionira u vecini slucajeva, no jedna kornjaca ce ipak biti dominantnija pa isto moze maltretirati druge. Najpametnije je da pricekas nekoliko godina dok ti kornjaca odraste da vidis kojeg je spola i onda udomis jos odraslih kornjaca ako ces imati akvarij od 400-500 litara! Ima jako puno odraslih kornjaca koje trebaju dom pa se sa vlasnicima mozes dogovoriti da ti probno daju kornjacu da vidis da li ce se slagati sa tvojom, ukoliko se slazu zadrzis je. Najbolje je ciljati da u akvariju imas kombinaciju od jednog muzjaka i najmanje 2 zenke. Ili samo nekoliko zenki. Imaj na umu da kornjace nisu drustvene zivotinje i da ne zive u skupinama. One u prirodi prisilno dijele zivotni prostor ako nemaju izbora. Svaka druga kornjaca je konkurencija sto se hrane i teritorija tice, isto je i u akvariju. Tako da realno gledano kornjaci je bolje da zivi sama. Ako u buducnosti nisi spremna na dva akvarija od 400 litara (vecini ljudi je problem samo jedan) u slucaju da se kornjace nece slagati pricekaj sa nabavom druge kornjace.
Pisano: 14.08.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
E ja sam Pepa samo što sam zaboravila lozinku xDD :)
Poslušala sam vaš savjet i nisam kupila još jednu kornjaču možda je ovako i bolje :D E sad imam pitanje :) Korni je vec dosta narastao i sad imam u planu kupiti veci akvarij,uz to bi uzela i grijač ali neznam dali bi mu škodilo ako sad stavim grijač da grije vodu,a do sad ga nije imao.Mislim dali bi mu smetala topla voda? unaprijed hvala :)
Pisano: 13.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Trebala bi te brinuti cinjenica sto kornjaca nema grijac i da se zato moze ozbiljno razboliti i uginuti, a ne zato sto ce joj biti pre toplo...uz vodu kotnjaci trebas grijati i kopno preko dana spot lampom na 30-35 stupnjeva!
Obavezno procitaj sljedece clanke o smjestaju i slozi kornjaci smjestaj kako spada: Smjestaj za vodene kornjace Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj!
Pisano: 14.03.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.