Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Akvarij-problem |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nije zacikliran akvarij, treba proći neki vremenski period da se boja vode stabilizira.
Pisano: 28.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Neznam ali danas je jos mutnije. U pocetku sam mislio da je to od sitnih mjehurica vode ali nije. Idem sam sve ponovo ocistit. Nema mi druge.
Pisano: 29.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mozda bi aktivan ugalj pomogao. Meni jeste kada sam tek oformio akvarij.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kako si oprao filter i koliko vode si zamenio?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Drugi put tj. jucer sam izvadio svu vodu i filter ocistio sa sapunom, octom.. Nije bilo ni trunke u njemu, danas je malo bolje al opet se malo zamutilo.
Pisano: 30.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sa takvim čišćenjem mutiće ti se svaki put. Voda se menja po trećina. Filter se samo propere u toj vodi iz akvarijuma koju odspeš.
Pisano: 31.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ahaa.. Sad je cisto skroz. Ocistio sam opet filter. A znaci to je razlog. A kako to da se tad muti ako sve promjenim i ocistim?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Iznimno je vazno nauciti kako pravilno odrzavati filter i akvarij, na taj nacin ces si znatno olaksati zivot, a kornjaca ce imati bolju kvalitetu vode. Unutarnji filter nije bas najsretnije rjesenje za akvarij te velicine i ne bi si bas smio dopustiti da akvarij cistis samo jednom mjesecno. Iako ti voda izgleda mehanicki cisto ona u sebi sadrzi amonijak, nitrite, nitrate...spojeve od kojih kornjaca vrlo lagano moze dobiti bakterijsku upalu ociju..
Trebao bi mijenjati 1/3 vode svaki tjedan (ili barem svaka dva tjedna) uz usisavanje dna akvarija. Kada cistis filter peri spuzve u staroj akvarijskoj vodi koju si iz akvarija izbacio u kantu. Nikada nemoj cistiti filtracijski materijal bilo kakvim sredstvima. Mikroskopske kolicine sapuna (kojeg nisi uspio posteno isprati) su dovoljne da u akvariju onemoguce stvranje postene bioloske ravnoteze. Da bi se u podlozi i filteru stvorio dovoljan broj bakterija koje vrse biolosku filtraciju trebati ce negdje 2-3 mjeseca. Taj proces je poznat kao cikliranje. Kako vrijeme prolazi primjetiti ces poboljsanje u kvaliteti vode. U tom periodu bi se opet moglo dogoditi ovo sto ti se upravo dogodilo, "sindrom novog akvarija", u tom slucaju promijeni samo 1/3 vode. Jednom kada se akvarij bioloski ustabili vise nece biti takvih problema.
Pisano: 01.06.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.