NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
82 korisnika su online (30 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 82

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Trebam informaciju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ne znam dal ce vam ovo zvucati smesno ili nece ali moram da pitam posto mi ide na zivce ..Evo ovako postavicu slike da vidite dali je ovo normalno i ako nije sta treba da radim.Imam ovo po akvarijumu i mnogo ruzno izgleda

Dodaj datoteku:

jpg  DSCN1992 [strahinja].jpg (125.59 KB)
1490_4d9ae5917abfa.jpg 600X450 px

jpg  DSCN1993 [strahinja].jpg (149.98 KB)
1490_4d9ae5a0acc25.jpg 600X450 px

jpg  DSCN1994 [strahinja].jpg (156.03 KB)
1490_4d9ae5ac483f2.jpg 600X450 px

Pisano: 05.04.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Trebam informaciju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To je smeđa alga, dosta cesta pojava u novoformiranom akvariju. Inace po pravilima akvaristike se u akvarij tek nakon najmanje mjesec dana cikliranja ubacuju ribe. Kada u filteru i podlozi nema dovoljno bakterija da razgrađuju otpadne tvari nastale hranom i izmetom u akvariju se mogu nakupiti opasne kolicine amonijaka i uzrokovati pomor riba. Kada jos uz to nemas nikakvog bilja da trosi nitrite, nitrate, fosfate i ostale spojeve onda ce ih trositi alge. Koje alge ce ti se stvoriti ovisi tocno o tome kakav ti je sastav vode i kakvo osvjetljenje imas u akvariju. Za smeđe alge je karakteristicno da nastaju u uvjetima gdje ima vise fosfata u vodi i slabije svjetlo u akvariju.
Ako ih se zelis rijesiti cesce mijenjaj vodu dok ti filter ne bude star tri mjeseca, stavi unutra nezatjevno vodeno bilje i oprezno hrani zivotinje da u akvariju ne ostaje hrana koja ce truliti i hraniti alge. U svakom slucaju same alge po sebi nisu stetne i opasne, no upucuju da nesto nije ok sa kemijom vode.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
voda mi je bez greske cista sto se toga dela tice..a imam veliku neonku duzine 70cm i obicnu sijalicu za toplotu ostrva naravno... Nisam bas najbolje razumeo sta si mi predlozio :)) Da nije to od sljunka posto ga jos nisam cistio a ima nekih mesec dva od zadnjeg ciscenja..I Jedina promena koju sam napravio jeste kod filtera tj cevi koja ubacije vodu u akvarijum (samo sam otvorio poklopac da mi ne sisti voda kad izlazi kod one male rupice nego sad samo lepo kroz veliki otvor ulazi u akvarijum ) to sam naravno uradio zbog toga da voda necujno kruzi tj ulazi u akvarijum, mozda je do toga ?ili to nema nikakve veze?

Dodaj datoteku:

jpg  DSCN1995 [strahinja].jpg (140.45 KB)
1490_4d9b0f876e062.jpg 600X450 px

Editirano od Strahinja1094 on 05.04.2011 14:30:40
Editirano od Strahinja1094 on 05.04.2011 14:48:11

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako ti je voda mehanicki cista to ne znaci da unutra nema otpadnih spojeva koji su nevidljivi ljudskom oku i koju uzrokuju rast algi. Tebi ce voda mozda i nakon mjesec dana djelovati cisto, no kemijski nece biti cista. Zato su redovite (tjedne) promjene jako vazne.
Dakle cesce mijenjaj vodu (barem 1/3 tjedno) i usisavaj dno dok ti se filter ne zaciklira (filter ce biti u potpunosti zacikliran oko 3 mjeseca nakon sto si ga prvi put stavio u pogon).
Pripazi da ne ubacujes previse hrane u akvarij koju zivotinje ne pojedu pa zavrsi na dnu ili u filteru gdje truli i daje algama hranu za rast.
Ubaci u akvarij zivo bilje poput vodene lece, riccie, vodene kuge, rogolista...koji ce svojim rastom trositi hranu (nitrite, nitrate, fosfate...) algama.

Sto se tice izlaza iz filtera bilo bi ti ucinkovitije da postavis spray bar ispod povrsine vode i blago ga usmjeris prema gore da mlaznice mreskaju povrsinu vode. Na taj nacin ti je osigurana dobra izmjena plinova i ne cuje se nikakvo sistanje vode. Osim toga bit ce ti bolji protok u akvariju

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
oket... uradio sam ovo sto se tice izlaza iz filtera :D
sto se tice hrane sve sto ubacim u akvarijum pojede se u roku od 20 sekundi posto kornjaca i ribice kao da nikad hranu nisu videle :D xexex
a za vodu cu ubuduce cesce menjati..mada je i menjam tako kao sto si rekao... ipak hvala za ove savete..ako ima jos sta voljan sam slusati :D

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum