NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
72 korisnika su online (14 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 72

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Molim pomoć!!
Početni član
Početni član

See User information
Vlasnica sam vodne kornjače više od godinu dana, sve je bilo super donedavno kad sam kupila veliki akvarij za ribice i stavila kornjače u nju! Kako nije bilo sunca, jedno vrijeme bi im znala staviti poklopac i upaliti ono svijetlo što je unutra! Nakon nekog vremena sam primijetila da mi Ljubica, a sada i manji Paško (mada puno manje), imaju bijele mrlje po oklopu! Svi ostali uvjeti su ispunjeni, i kopno, i voda,, filter, grijač, hrana, ma sve po pravilima, i strah me da im ta svjetiljka nije naškodila?? Molim vas pomozite!! :(((

Dodaj datoteku:

jpg  SNV83118.JPG (127.19 KB)
1550_4d6bb08ee5e49.jpg 640X480 px

Pisano: 28.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Molim pomoć!!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Ovo bijelo na oklopu je kamenac, osim sto ruzno izgleda i upucuje na pogresnu brigu o akvariju za kornjacu nije opasno.

Trebas nam dati malo vise informacija o smjestaju da bi ti mogli dati konkretniji odgovor.
Koliko litara ima akvarij?
Koliko cesto mijenjas vodu i u kojoj kolicini?
Da li kornjace imaju potpuno suho mjesto gdje mogu izaci?
Da li iznad kopna imas reflektoricu za grijanje (na najtoplijem dijelu kopna treba biti 30-35 stupnjeva)?
Da li imas posebnu UVA-UVB neonku/rasvjetu za gmzove? Od obicne akvarijske lampe kornjace nemaju apsolutno nikakve koristi.
Trebas biti upoznata sa cinjenicom da suncanje preko stakla također nema nikakvog efekta.
Provjeri jos za svaki slucaj da li su oklopi kornjaca skroz tvrdi ili imaju mekse dijelove ili su blago elasticni.

Pisano: 01.03.2011

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na dobrodošlici!!
I hvala na odgovoru, odmah mi je lakše,
ovako, nalaze se u akvariju od 70 l, vodu mijenjam jednom u 10 dana, imaju filter unutra, ali požuti pa me živcira. Reflektoricu za grijanje nemam ali kako živim na moru, svaki dan su na balkonu, da, znam da preko stakla sunce nema funkciju, ali na sreću udara odozgo, tako da je i to pokriveno zasad, ali naravno da ću je kupiti s vremenom. Imaju suhi dio gdje izlaze, nije pretjerano puno velik, ali skroz su vani i obje stanu, pa mislim da je ok, zasad (sve će s vremenom biti poboljšano, malo po malo) a UVA-UVB neonku nemam, također budem s vremenom. uglavnom zbog tih stvari koje nemam, svaki dan kad je sunce, a to je skoro svaki dan ovdje, vukljam ih na balkon! Nadam se da im ne štetim pretjerano time, dok ne kupim cijelu opremu!

Pisano: 02.03.2011

Početni član
Početni član

See User information
Eh i da, oklop im je čvrst! :)

Pisano: 02.03.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kada mijenjas vodu mijenjas citavu ili samo dio? Ne znam da li si upoznata sa bioloskom filtracijom u akvariju i njenoj vaznosti: LINK
Ako mijenjas svu vodu tvoj akvarij se nikada ne moze u potpunosti bioloski ustabiliti, pa je to jedan od mogucih razloga zasto ti je voda zuta.
Istina je da se niti jedna umjetna rasvjeta ne moze usporediti sa pravim suncem, pravo sunce je dakako najbolje rjesenje za suncanje. Međutim, cesto seljenje kornjaca nije nikako preporucljivo. Za kornjace je svako diranje izuzetno stresno sto zbog samog uznemiravanja sto zbog šoka od nagle promjene temperature i okoline. Uz sve to ih izlazes i opasnosti od pregrijavanja i srcanog udara. Ako zelis staviti kornjace van na pravo sunce najbolja solucija je napraviti ljetni smjestaj na balkonu u kojem ce kornjace moci po potrebi izlaziti van na sunce i ulaziti u vodu da se rashlade.

Sto se tice ovih naslaga kamenca na oklopu predpostavljam da se radi o sljedecem. Ti preko zime ne mozes stavljati kornjace van na suncanje, a s obzirom da kopno u akvariju nije odgovarajuce temperature (30-35 stupnjeva) kornjace bas nemaju volje same izlaziti van. Provode vise vremena u vodi (koja je na ovim prostorima relativno tvrda) i ne odrzravaju higijenu okolopa. Kada kornjace izađu na suho oklop se na nekoliko nacina cisti - isusivanjem i zagrijavanjem otpada zmazanoca s njega, a UV zracenje ga u neki ruku dezinficira i ne dopusta raznim organizmima da se skupljaju.

Oklop ce se s vremenom sam ocistiti kako ce kornjace rasti, no moras srediti pravilnu rasvjetu. Za pocetak iznad kopna postavi obicnu reflektoricu za grijanje, u tu svrhu ti moze posluziti i obicna stolna lampa. Ako te muci instalacija pomakni malo poklopac u jednu stranu i instaliraj je iznad tog otvora. Ova vrsta kornjaca se zna suncati i preko pola dana kada ima prilike, to je vazno za njihovo zdravlje.

Pisano: 04.03.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum