Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
inteligencija |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
kolika je inteligencija kornjaca i da li umeju da prepoznaju svog vlasnika
Pisano: 20.01.2011
|
|||
|
Re: inteligencija |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
i ja verujem ali u nekim postovima pise da se oni nesecaju lika nego nas prepoznaju samo vibracijama
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
hmhm... evo bas sam sad zguglala to, zainteresirao si me i na dva, tri mjesta sam nasla da mogu prepoznat vlasnika evo C/P
"There are some personality characteristics that are common to all turtles and tortoises. They are quiet, shy, and harmless yet display intelligence. They can identify their keepers and know when it's feeding time." i jos jedan clanak u kojem su podijeljena misljenja http://www.nytimes.com/2006/12/16/sci ... ce.html?pagewanted=2&_r=1
|
|||
The lab called. Your brain is ready.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
super bas mi je drago
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sve ovisi sto vi definirate pod inteligenciju. Kornjace (konkretno ove koje se drze na ovim prostorima) niju u rangu psa ili macke nikako, ali opet puno su inteligentnije od npr. zmija.
Kornjaca ne prepoznaje svog vlasnika kao osobu, ona se jedino moze naviknuti na vase pokrete, rutinu itd. Kada bi neka druga osoba provodila istu rutinu kao i vi kornjaca ne bi primjetila razliku, to je cinjenica. Kornjacu mozete naviknuti na dosta toga, kada ljudi interpretiraju ponasanje gmaza na ljudski nacin svasta je moguce, no da li je to dobro za njih je sasvim duga prica.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
hvala korni a dali je dovoljan smestaj od 40l za prvih godinu dana
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
joj ne, sad si me zbedirao da sam zadavala frasove svom ljubimcu i da je zivio u stalnom strahu od mene :O
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo moja zamjedba.
Npr. znao sam kopnenu staviti na stol i promatrao sam je. Dođe do ruba stola i vrati se nazad i kruži, ali neće se baciti dole., dok vodene pojure... Također kopnene nisu toliko plahe kao vodene. Mislim da su kopnene inteligentnije... (ali i šeprtljavije)
Pisano: 21.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Realno gledano svaki put kad uzmes kornjacu u ruku ona se osjeca kao plijen. Neke se jednostavno uvuku u oklop, neke pocnu mlatiti nogama i gristi u nadi da ce se osloboditi. Dosta kornjaca ce u takvim situacijama izbaciti i vodu iz kloake kao obranu, a Kinosternidi poput mosusne kornjace imaju smrdljive zlijeze za obranu.
Pisano: 21.01.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.