Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Eheim 2226 vs. Fluval 405 |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav,
Ehem 2226 je za akvarije do 350 litara iz starije Pro I serije, danas vec postoji Pro III serija. Filter se prilikom prvog pokretanja mora rucno napuniti jer nema rucne pumpice (priming system), ali to te ne treba brinuti er vecina tih sistema ne funkcionira na djelomicno punjenim akvarijima pa opet moras rucno puniti. Osim sto je malo stariji drugi razlog zasto je ovaj filter jeftiniji je promjena uvoznika za Eheim u Hr. Vecina pet shopova koji su uzimali Eheime od starog uvoznika vise nece drzati te filtere niti njihove rezervne dijelove tako da su dali akciju -20% da ih se rijese. Bilo bi dobro iskoristiti tu priliku, ali ako ti ode neki dio morati ces do veceg grada koji drzi njihove dijelove ili preko interneta narucivati po dosta visokoj cijeni. Fluval 405 je nesto veci i jaci filter (do 400 litara) od tog Eheima i noviji je. Dijelovi od Fluvala su lakse dostupni u Hr. Ovdje mozes pogledati kratku prezentaciju tih filtera: LINK Koji god filter uzmes neces pogrijesiti, ali svakako se raspitaj o dostupnosti rezervnih dijelova. Također obrati pozornost na filtracijske medije. Postoje pakiranja Eheima koji ne sadrze nikakve medije, a postoje pakiranja koji imaju sve unutra (na pakiranju je to jasno istaknuto). Fluval pak dolazi djelomicno napunjen medijima. Ne postoji hr. webshop koji ima dobru ponudu vanjskih filtera, ali imas slovenski webshop koji salje za Hr. po dosta pristojnim cijenama: aquashop.si Koliko ce uopce biti velik akvarij za koji kupujes filter i do kuda ces ga puniti?
Pisano: 25.09.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pa ovako, akvarij će imati max. 300 l vode i punit ću ga do 40 cm. Prema svemu sudeći, Eheim je sasvim O.K.
Pisano: 25.09.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bit ce dobar, ali ako uz njega ne dobijes originalne medije preporucam ti da ga napunis sa originalnim medijima po preporuci proizvođaca (mediji od sintetickog stakla) inace ti filtracija nece biti nesto posebno ucinkovita.
Pisano: 26.09.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Matija s teraristika.hr preporučio filter JBL CristalProfi e900, i spomenula sam mu da mi je admin s ovog foruma preporučio Fluval jer su dijelovi najdostupniji u ZG- čekam odg. u vezi dostupnosti dijelova za model koji mi je on preporučio te dolazi li s medijima ili ne? Koliko sam shvatila, svi su ovi filteri više-manje "plug&play"? Stvarno mi je napravio super ponudu:
Do sada bi ceh bio: JBL ReptilDay - 60 HRK JBL ReptilHeat- 180 HRK (najmanji- 60 W) JBL CristalProfi e900 - 800 HRK =1040 HRK U Aqua-Terri Fluval 305 košta 1000 i neš' sitno s popustom na keš. Što mislite o ovim filterima i ovim ponudama? Na kraju mi tek sutra popodne dolazi akvarij 10 mm 120x50x50 iz Garešnice (1016 HRK). Joj, bolje je mojim kornjačama da su sretne i zadovoljne, inače ću im se ja uselit u akvarij.. I njima i meni je dpsta ovog ćumeza od 35 L. Treba tu vodu nakuhavati svaki dan i pazit' na temp.
Pisano: 02.11.2010
|
|||
الوعد هو سحابة ؛ والوفاء هو المطر
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ja i Matija se poznajemo, danas me je bas kontaktirao sa par pitanja o opremi za kornjace, iako nisam znao da se radi o tebi.
Ja sam preporucio Eheim i Fluval zato jer imam dobra iskustva s njima, jako je dugo na trzistu i nisu poznate nikakve tehnicke mane u krugu hobista. To su dvije najpopularnije marke vanjskih filtera na svijetu. JBL je također poznat po kvaliteti, ali ovi filteri nisu bili dovoljno dugo na trzistu da se dokazu i za razliku od Fluvala neces u svakom trenutku naci kriticne dijelove za njega u Belugu ili Pet centru. Vecina ljudi koji ga imaju (ukljucujuci Stanikica sa ovog foruma) su zadovoljni. Sto se izbora modela tice preporuke su sljedece: Fluval 305 ili najjaci model 405. Filter dolazi sa svim potrebnim dijelovima, ali nije u potpunosti napunjen i moras kupiti dodatnih 2-3 litre medija ovisno o modelu. JBL Cristal Profi e900 ili najjaci e1500. Filter dolazi sa svime potrebnim za spajanje i skroz je napunjen medijima, no vecina medija su obicne spuzve i ako zelis kvalitetniju filtraciju s vremenom ces ih zamjeniti. Ako si u mogucnosti uzmi jaci model 405 ili e1500 jer ce biti lakse odrzavati cijeli akvarij i filter se nece jako brzo zacepiti. Ukoliko uzmes manji model preporucam ti medije od sintetickog stakla o kojim mozes procitati u clanku o smjestaju. Citiraj:
Ovo je keramicki grijac za terarije, to ti za vodene kornjace nije potrebno. Jos jednom, ne prokuhavati vodu
Pisano: 02.11.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.