NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
62 korisnika su online (10 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 62

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

dobar vam dan ljubitelji zivotinja
Početni član
Početni član

See User information
imam samo nekoliko pitanja u vezi crvenouhih kornjaca,, da opisem malo,, jedni govore da ih moram hraniti jednom na dan drugi dva puta ,,neko kolko mogu pojesti do 3 minute,, evo ovako moje kornjacice jedu sve, one kupljene racice zelenu salatu dajem im umjereno jer su prozdrljive,, jako su zivahne pa mislim da sam im dao sve za dobar zivot,, sto se tice akvarija imam od 15 litara ,, svjetlo imam od 15w solaru za akvarije koje projicira svjetlost sunca,, grijac vode slozen na 26 stupnjeva,,akvarij je slosen sa mnogo zelenila da se imaju gdje skrivati mada im nije potrebno jer kad sam blizu nemaju straha i dolaze mi do ruke bez problema,,ako mi nesto fali molim da mi dodate da im mogu jos to omoguciti,, hvala

Pisano: 01.06.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: dobar vam dan ljubitelji zivotinja
Regularni član
Regularni član

See User information
koliko puta na dan češ ih hraniti ovisi koliko su velike tj.stare.
trebao bi ti i filter,ali mislim da je akvarij od 15litara mali za dvije kornjace,neka me isprave ako griješim.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
to ti je prepremalo za dvi kornjače. ja sam isto nova u ovome ali to ti je premalo. ja imam dvi kornjače crvenouhe u akvariju od 200 l punjenom dopola. tvoje su vjerojatno male pa još ne zauzimaju toliko prostora. koja su vrsta? imaš na naslovnici o kornjačama s lijeve strane u stupcu i ispod toga pročitaj o prehrani o smještaju i sve što te zanima. hranjenje ti ovisi o starosti. dok su male hraniš ih dvaput na dan a kad su velike jednom. ja svoje hranim i mesom na pincetu im daš. imaš i popis prehrane za kornjače.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: matija422
imam samo nekoliko pitanja u vezi crvenouhih kornjaca,, da opisem malo,, jedni govore da ih moram hraniti jednom na dan drugi dva puta ,,neko kolko mogu pojesti do 3 minute,, evo ovako moje kornjacice jedu sve, one kupljene racice zelenu salatu dajem im umjereno jer su prozdrljive,, jako su zivahne pa mislim da sam im dao sve za dobar zivot,, sto se tice akvarija imam od 15 litara ,, svjetlo imam od 15w solaru za akvarije koje projicira svjetlost sunca,, grijac vode slozen na 26 stupnjeva,,akvarij je slosen sa mnogo zelenila da se imaju gdje skrivati mada im nije potrebno jer kad sam blizu nemaju straha i dolaze mi do ruke bez problema,,ako mi nesto fali molim da mi dodate da im mogu jos to omoguciti,, hvala

Pozdrav i dobro dosao na forum!

Da bi ti mogli dati konkretniji savjet u vezi prehrane napisi koliko su kornjace stare i koje su velicine?

Inace, kornjace ne smijes samo hraniti kupovnim racicima i salatom, glavna prehrana crvenouhih kornjaca je meso. Obavezno procitaj ovaj clanak i pocni svoje kornjace hraniti pravilno:

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Kao sto ti je vec receno akvarij u kojem drzis kornjace je premalen. Tako mala kolicina vode se jako brzo zagadi i moze uzrokovati upalu ociju kod kornjaca. Trebao bi im omoguciti veci smjestaj. Ukoliko trenutno ne mozes nabaviti veci akvarij kornjace mozes preseliti i u veliku plasticnu posudu uz uvjet da unutra stavis potrebnu opremu.

Sto se tice rasvjete mozes li opisati o kakvoj se tocno zarulji radi (neonki, stednoj...)? U svakom slucaju pravilna rasvjeta kornjacama mora pruzati UVA i UVB dio spektra i toplinu.

Pisano: 02.06.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum