NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
81 korisnika su online (23 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 81

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

SAVETI ZA POCETNIKE
Početni član
Početni član

See User information
Pozz svima!
Nova sam na ovom forumu,kao i u svetu kornjaca pa bih zamolila sve forumase da mi oproste zbog mogucih gresaka ili pogresnih naziva!
Za pocetak,posto planiram da uskoro kupim vodenu kornjacu,imam par pitanja:
1.Koja vrsta kornjace je najbolja za pocetnike?
2.Koji je zadovoljavajuci akvarijum za kornjace?
3.Da li se za podlogu sme staviti obican sljunak,samo,naravno,prekuvan?
4.Da li mozete da mi napisete listu obavezne akvarijumske opreme?
5.Koliko cesto treba da se menja voda?
Izvinite ako su pitanja glupa,ali mislim da je bolje da odmah u pocetku pitam sve sto mi nije jasno,da ne bih kasnije,ukoliko se nesto desi sa kornjacom,lupala glavu da li sam ja za to kriva!
UNAPRED HVALA!!!!!!
P.S.Mozda sam ja vec i otvorila ovu temu,ne znam!Ako jesam
,opet,izvinite! Pozz

Pisano: 30.04.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: SAVETI ZA POCETNIKE
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pozdrav i dobrodošla na Kornjače.Com

1.ja ti predlazem da uzmes crvenouhu kornjaču
2.za početak je dovoljan otprilike 60X30X30 ali će s vremenom biti potrebniji veći kako će kornjača rasti
3.možeš
4.filter,grijač,UVA-UVB lampe
5.zavisi koji filter imaš ako je neki bolji trajati će do 4-5 dana ali ako je lošiji do 3 dana...barem ja tako mislim

zlatko__hrSmanjena slikaSmanjena slika

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ja toplo preporučam mošusnu kornjaču jer je jako zanimljiva a ne naraste velika, za razliku od zutouhe i crvenouhe koje postanu giganti u kratkom vremenu pa to sa sobom nosi i veliku brigu i osiguranje velikog akvarija i sve što ide uz njega,...

Pisano: 01.05.2010

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na savetima!!!

Pisano: 01.05.2010

Početni član
Početni član

See User information
Ej pozdrav, može jedno pitanje vezano za onaj LCD termometar, da li će držati to lijepilo ako zaljepim s unutarnje strane terarija ili ide baš na vanjski dio stakla, tako jel neznam jel onda pogazuje optimalnu temp. vode il hladniju pošto ide preko stakla?? i da li mozda neko ima ideju kako da uvb žarulju joj najbolje piknem iznad kopna nisam baš u situaciji novčanoj pa moram žarulju mislim da je oko 50 kn, ona koja emitra sunčevu svjetlost uvb, imam otvoren terarij tako da nemogu nikako iznutra zakvači nego baš nekako izvana inače veličina terarija je 90*40*40 i kornjača uživa unutra makar ga još nije proučila :) , nov sam u ovom pa ispričavam se za glupa pitanja ako su, hvala unaprijed ;)) pozdrav

Pisano: 31.07.2010
[i][font=Helvetica]

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosao na forum!

Sumnjam da bi to ljepilo drzalo u vodi. On se ljepi sa vanjske strane i prakticki mjeri temperaturu stakla koja je ista kao i voda u akvariju. Tocniji su stakleni alkoholni termometri, ali njih kornjaca moze razbiti pa nisu za preporuciti. Najbolja i najskuplja solucija su digitalni termometri sa sondom.

Kod rasvjete moras pripaziti na nekoliko stvari. Ove zarulje sto spominjes za 50 kn to su reflektorice za grijanje kopna koje sadrze samo UVA dio spektra! A pravilna rasvjeta mora pruzati kornjacama UVA i UVB zrake, te toplinu. Dakle, samo ta reflektorica nije dovoljna, potrebno je kombinirati razlicite tipove lampi da se postigne zeljeni efekt ili kupiti high-tech lampu koja pruza sve to.
Preporucam ti da procitas sljedece clanke, unutra mozes naci osnovne informacije o pravilnom drzanju ukljucujuci i odabir pravilne rasvjete:

Smjestaj za vodene kornjace

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Pisano: 31.07.2010

Editirano od Kori on 31.07.2010 22:14:57

Početni član
Početni član

See User information
E Hvala ti Kori, jer znaš kolko bi došla ta high-tech lampa, jer ova žarulja mi kao reko prodavač da emitira kao te zrake jer je inači i za reptile kao takva slična, samo je ova i za gmazove, mislim da je reko oko 60kn žarulja i može jedno pitanje za grijač našo sam neki koji sam dobio za akvarij za ribice nije korišten a neznam jel bi bio dovoljan proizvođač je neki eurotherm model et-50 i i ima 50 W, inače terarij je 90*40*40 i da ovaj je obložen nekim čvrstim jako staklom tako da mislim da teško da bi kornjača ga razbila makar je ova razbijač hvala!!

Pisano: 01.08.2010
[i][font=Helvetica]

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Postoje lampe razlicitih kvaliteta i performansi. Kod nas se moze nabaviti Exo terra Solar Glo za 300 kn, te JBL UV SOLAR-spot za 400-500 kn. Kvalitetnije lampe su dosta skuplje i moraju se narucivati izvana.
Nista ne vjeruj prodavacima, oni ce ti svasta uvaliti samo da prodaju. Vecina osoblja u pet shopu nema pojma o tim stvarima, oni su samo trgovci koji obavljaju svoj posao. Trebas citati deklaracije i sam se informirati na hobistickim stranicama inace ces potrositi puno novaca a kornjaca i dalje nece imati sve sto je potrebno.
Sto se tice grijaca 50 W je taman sto ti treba. U tvom akvariju ima oko (90*40*15)/1000=54 litre vode. Ako grijac nema plasticnu zastitu kornjaca bi ga lako mogla razbiti. Ali taj problem mozes rijesiti smjestanjem grijaca u box filter da ne moze do njega.

Pisano: 02.08.2010

Početni član
Početni član

See User information
bok Kori hvala još jednom na odgovoru, morat ću potažit tu lampu, jer znaš možda di ima u Zg Pet shop, zoo vili, zoocity? ja sam svoj teratij uzeo u zoo vilij(naručio ga tamo) al nisam vidio tu Exo terra Solar Glo mislim il nisam dobro gledao, pitat ču ih, a u pet shopu u heinzlovoj sam pitao pa mi je nudio neku za 160kn kao štedljivu, neznam kaj ta emitira fakat moram se još tu načitat da ne kupim glupost neku, kad pogledam još najbolje joj je kupiti tu koja ima sve u jednom je da mi je malo skupa al probat ču nešto!! da a ovaj grijač da to sam i mislio staviti u box, nego vidim neke kao komadiče stakla kao da je nešto puklo iznutra malo, sad neznam da to opče uključujem! hvala na vremenu i odgovorima, veliki pozdrav!

Pisano: 02.08.2010
[i][font=Helvetica]

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum