Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: molila bi da mi neko odgovori |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bilo koji unutarnji filter ce se brzo zacepiti od sitnog kvarcnog pijeska, a također postoji opasnost da ti unisti rotor filtera ako sitna zrnca uspiju proci spuzvu. Mogla bi probati sa nekim nano vanjskim filterom poput Eden 501, BOYU EF-05 ili Zoomed 501, ali nema garancije da ti se nece dogoditi ista stvar. Ako te interesira takav filter pogledaj ovdje: LINK. Tu mozes pronaci jos opreme i ostale sitnice za akvarij.
Ako ti pokusaj sa pijeskom ne uspije imaj na umu da je vaznije da kornjaca ima postenu filtraciju nego da ima toliko sitan pijesak na dnu.
Pisano: 21.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Napokon je i moj akvarijum gotov. Imaju grejac, voda unutra im je oko 28 stepeni. Filter im je spoljasnji vuna i aktivno ugalj su sastav. akvarijum ima oko 45l Dole je kvarcni pesak i kamenje. Penju se na filter ima staklo u vodi pomocu kojeg se penju. Jako im se svidja. Stavicu sliku.. Jedino nemam uv lampu jer nigde nema da se kupi, niko nije ni cuo za to, svi imaju samo neonke a to meni ne odg jer nemam poklopac... Treba jos i tapeta za pozadinu... Imaju i gore plutajuce lokvancice. Htela sam da pitam koje bi im biljke odg jos da stavim? I moj decko hoce da stavi i malu ribicu unutra da vidi kako ce se ponasati, da li je to pametno?
Pisano: 02.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Zaboravila sam da pitam kako da raspozna pol?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pa ne mora neonka na poklopac to se jednostavno napravi...a i jeftinije je..biljke i kornjace ne idu zajedno..a ti pokusaj staviti neke ali tesko da ce prezivjeti...ribicu mozete staviti ali i to tesko da ce prezivjeti....evo na ovom linku imas sve sto te zanima pa mozes procitatilink
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ako su kornjace zdrave temperatura vode 25-26 im je sasvim dovoljna! Ukoliko im nisi stavila lampu za grijanje iznad kopna obavezno je stavi. Ako je temperatura vode visa od temperature kopna i zraka kojeg kornjace udisu razbolit ce se! Dakle, iznad kopna im obavezno stavi lampu koja je kopno u mogucnosti zagrijati na 30-35 stupnjeva! UVA-UVB rasvjeta danas najcesce dolazi u obliku neonke i ako mozes nabaviti UVA-UVB neonku trebala bi. U trgovackim centrima ili u salonima rasvjete mozes nabaviti drzace neonki sa prigusnicom, nisu skupi. Ako nemas poklopac trebas jako paziti na propuh. Ako je prostorija u kojoj ih drzis hladna preko noci trebala bi pokriti akvarij necime (ali treba ostaviti 1/4 otvorenu zbog ventilacije). Sve o drzanju bilja s kornjacama imas ovdje: LINK (scrollaj do kraja) Ako voda u akvariju nije pre plitka mozes unutra staviti neke manje tropske ribe, najbolje zivorotke (guppy, moly, platy...), ali moras racunati da ce ih kornjaca kad-tad pojesti. Naravno, prije kupovanja ribe raspitaj se o potrebama vrste koju planiras kupiti.
Pisano: 03.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
A da li mogu sa obicnom sijalicom da ih zagrejem. Ja imam na kupnu sijalicu od 25W, kskvu da stavim?
Pisano: 03.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Za grijanje moze posluziti obicna zarulja/sijalica, ali uz nju je potrebna jos i posebna UVA-UVB rasvjeta za gmazove.
Ako je ta od 25W dovoljno jaka da zagrije kopno na 30-35 stupnjeva mozes je koristiti, ali mislim da ce ti biti potrebna jaca zarulja.
Pisano: 04.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
evo konacno i mog akvarijuma... Hvala za sijalicu, koliko mi w preporucujes i jer ona treba non stop da gori tj i nocu? Kad vidis reci sta jos nije uredu a za uv cu srediti...
Pisano: 04.11.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.