Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: molila bi da mi neko odgovori |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Jeste, tako izgleda...
Pisano: 23.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sve o prehrani za tu vrstu mozes procitati ovdje: LINK
Pisano: 24.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Glavno je da kornjace opcenito ne odbijaju hranu. Treba im vremena da se naviknu na novu okolinu, nemoj ih previse uznemiravati. Kada se naviknu ne samo da ce jesti uz tvoje prisutstvo nego ces morati paziti na svoje prste
Pisano: 28.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Moje kornjace nece da jedu nista se govedjeg srca i racica... Sta god im ostalo dam one nece ni da dotaknu... Sta da radim?
Pisano: 07.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Moras ih priviknuti na drugu hranu jer ovo nije zdravo. Goveđe srce ima puno proteina i ako se pre cesto daje ostetiti ce probavne organe. Prestani im davati srce i nudi im npr. slatkovodnu ribu. Kada ogladne jesti ce, to je jedini nacin.
Da li si im sredila pravilne uvjete?
Pisano: 07.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ma nisam ovaj sto treba da mi pravi akvarijum me zeza.. Nadam se da ce sutra biti gotov... Pokusala sam da ih ne hranim par dana i kupila im neku proteinsku hranu... Ali nece uopste da jedu... A ovoj jednoj se pojavilo nesto belo na repu... Sta to moze biti? Da je odvedem kod veterinara?
Pisano: 09.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nije vazno da kornjace imaju akvarij, mozes ih ti staviti i u neku plasticnu posudu. Vazno je da imaju potrebne uvjete: toplinu i pravilno osvjetljenje.
Sta mislis pod "proteinsku hranu"? Ako mislis na kupovnu suhu hranu/granule na to je kornjace najteze naviknuti. Probaj sa smrznutim larvama komaraca (hrana za ribe), pastrvom...ili jos bolje nekom zivom hranom, sumnjam da ce to odbiti. Mozes li to bijelo na repu bolje opisati ili postaviti sliku? Pogledaj bolje, da li je to mozda samo koza koja se ljusti?
Pisano: 09.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Nestalo joj je to sa repa... Imam problem oko filtracije... Podloga ce mi biti kvarcni pesak, ali pise da nije preporucljivo da se stavi unutrasnji filter onda. Kakvu filtraciju mi preporucujes. Akvraijum mi je podeljen na dva dela na jednom mi je pesak i suvo, a na drugom mi je voda i dole pesak. Ima oko 50l.
Pisano: 21.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bok, kao prvo bilo bi glupo staviti vanjski filter na to malo vode ali bolja filtraacija bi bila...unutarnji ti je dovoljan filter do sto litara uzmes od eheima ili tih provjerenih proizvodaca.
Pisano: 21.10.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.