NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
72 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 72

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 5 »

Re: nega kornjaca
Početni član
Početni član

See User information
Uzas, Miti su se juce zatvorile okice! Kupala sam ga u kamilici, mazala mu oci hloramfenikolom, tako mi je rekao veterinar, ali nista mu ne pomaze. Vidim da se pati i stalno nozicama prelazi preko kapaka kao da pokusava da protrlja oci ne bi li ih otvorio. Sta da radim, kako sto pre da mu pomognem, zasto ne deluje ta mast?Od cega se uopste zatvaraju kapci? Molim vas, ocekujem odgovor sto pre!

Pisano: 15.03.2008
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kupaj kornjaču po sat sat i pol u kamilici i trebaš filter ako nemaš,prezmazana voda šteti očima.TrEba dugo ćekati i liječiti prije nego ozdravi.POZZZZZZ

Pisano: 15.03.2008

Početni član
Početni član

See User information
Hvala ti. Eno sad je na suvom, stavila sam joj mast na kapke pa cekamo da se to upije,a posle cu je kupati u kamilici. Ne vredi je drzati u tako malom terarijumu. Ti radnici u prodavnicama za kucne ljubimce samo misle na profit i kako kome sta da uvale, ne vole zivotinjice uopste,a i ja sam glupa sto imam poverenja u njih. Nego imas li neki predlog kakav filter da joj nabavim, to je mali prostor, ali racunam da cu ga u roku od 2 nedelje povecati. Koliko bi trebala da bude minimalna litraza? Lose je to sto mi je soba jako mala i ne znam ni gde mogu da smestim veci terarijum. Pozdrav!

Pisano: 16.03.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
A koliki ti je akvarijum?I kornjace?

Kornjace su naj najlepse ziwotinje na swetu!!!!
Hi,guys!

Početni član
Početni član

See User information
Pa akvarijum je kapaciteta 5 litara, a kornjaca ima oklop dugacak otprilike 3,4 cm.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Moraš nabavit veći barem 60 lit to će joj biti dosta za nekih godinu dana.I pgledaj u pet shopu koje su jačine filtera pa usporedi sa akvarijem koji ćeš kupiti.I stavi više kamilice u posudu barem 7-8 cm a ne samo mazati oći kamilicom nego cijelu kornjaču u kamilici i ako bude plutala po površini par puta ju zaroni u kamilicu.

Početni član
Početni član

See User information
Kako ti je kornjaca?
Svaki dan to uradi dok ne vidis da je skroz ozdravila,kamilica joj nista ne steti!
Budi istrajna, a kornji obezbedi bolje uslove, tada ti se ne moze takvo sto desiti!

Pisano: 18.03.2008

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na brizi, nije dobro. Kupam je svaki dan oko sat vrem i mazem joj kapke i dalje, ali poboljsanje bude samo trenutno. Otvori okice na pola sata i to je sve, cim je vratim u vodu ni ne pokusava, niti se krece, niti ista! Jedino sto jos uvek dobro jede, to me jedino tesi. Sad se bojim da li moze da dodje do trajnog ostecenja vida ukoliko se oboljenje oduzi? I da li moze da se desi da joj ta mast npr iritira kozu ili da joj osteti vid ukoliko je previse nanesem? Na uputstvu pise nanositi na svaka tri sata,ali opet to nije covek,a i mnogo je mala, bojim se da joj ne nanesem vise stete nego koristi sa tim mazanjem, mada to mi je preporucio veterinar. Koliko obicno traje proces lecenja, jel to individualno i da li bi mi preporucio da prokuvam vodu u kojoj je drzim? Bas sam tuzna, pati se kod mene od kada je stigla ovde.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Prije nego staviš novu vodu u akvarij obavezno prokuhaj,liječenje traje 2-3 mjeseca treba biti strpljiv a najvažnije je da jede,stavi više proteinske hrane mesa i stavljaj vitaminske kapi.

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na savetima, trudim se da sve tako radim. Kupila sam filter za vodu,ali ne za kapacitet od 5 litara vec za neki veci,jer svakako planiram da joj uzmem nesto pogodnije za nju. Sad je jedino problem to sto je filter suvise jak za tako malo vode, pa Mita,jadnicak ne uspeva da pliva kroz tu buru, voda ga nosi u krug. E sad da li bi imalo svrhe povremeno ukljucivati filter da radi, npr kada se Mita kupa u kamilici ili dok mu mazem oke ili filter ipak mora stalno da radi?
Inace on jos uvek ni ne skilji,samo jede i spava,a i sta bi drugo mogao tako corav.

Pisano: 19.03.2008

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum