NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
65 korisnika su online (11 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 65

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Jaja
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zbog stava "ako mogu drugi mogu i ja" ce Testudo hermanni nestati ih prirode na nasih prostorima kroz sljedecih 10-20 godina ako se nesto ne poduzme.

Ispravan postupak bi bio proslijediti kornjace u azil (koji je i ovako prepun), druga opcija, koja je bolja za zivotinje, je proslijediti kornjace nekom drugom "susjedu" u vrt tko drzi kornjace i tko je upucen u pravilnu brigu.

Pisano: 15.02.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Regularni član
Regularni član

See User information
'' Čančara je ozbiljno ugrožena promjenama koje je čovjek izazvao u okolišu, naročito na poljoprivrednim površinama koje se obrađuju pomoću mehanizacije, izlovljavanjem i prodajom na crnom tržištu i požarima.'' - to je najveći razlog zašto je ona ugrožena...

ovdje u Splitu nema azila koji ima uvjete za držati kornjače, a i nisam siguran koliko bi te kornjače dobile potrebne pažnje...a šta se tiće susjeda isto ništa od toga jer iskreno još nisam upoznao osobu koja se više brine o njima nego ja...

na kraju ću ih ostaviti u svom vrtu...jbg...svjesno ću bit u prekršaju ali sam znaš da im pružam sve moguće uvjete koje bi trebale imati...od prirodne hrane, prirodnog skrovišta, velikog vrtla itd...

Pisano: 15.02.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
pupa265 uz tebe sam !!

Pisano: 16.02.2013

Regularni član
Regularni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: toni123
pupa265 uz tebe sam !!

Da se razumijemo, Kori je zakonski u pravu i bolje da upozorava ljude jer iskreno ja do prije 2 godine nisam imao pojma da su one zakonski zaštićene...Drugo je sad problem, što smo se mi u Dalmaciji na njih navikli jer ih ovdje ima dosta i skoro je svaka obitelj u svom masliniku, vinogradu i sl imala kornjače...Triba paziti na njih i ako ih već netko drži onda im treba pružiti sve moguće uvjete kakve bi imale u prirodi...Kao što sam Kori-u napisao, smatram da ne radim nešto loše jer ipak se nalaze u prirodnom okruženju, veliki vrt 200-250m2 sa svim mogućim biljkama, skrovištima i sl...I naravno ne prodajem ih niti to planiram...

Što se mene tiće može tema u LOCK...pozz

Pisano: 16.02.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: pupa265
'' Čančara je ozbiljno ugrožena promjenama koje je čovjek izazvao u okolišu, naročito na poljoprivrednim površinama koje se obrađuju pomoću mehanizacije, izlovljavanjem i prodajom na crnom tržištu i požarima.'' - to je najveći razlog zašto je ona ugrožena...

ovdje u Splitu nema azila koji ima uvjete za držati kornjače, a i nisam siguran koliko bi te kornjače dobile potrebne pažnje...a šta se tiće susjeda isto ništa od toga jer iskreno još nisam upoznao osobu koja se više brine o njima nego ja...

na kraju ću ih ostaviti u svom vrtu...jbg...svjesno ću bit u prekršaju ali sam znaš da im pružam sve moguće uvjete koje bi trebale imati...od prirodne hrane, prirodnog skrovišta, velikog vrtla itd...

Pa zapravo do najznacajnijeg pada populacije je doslo za vrijeme Jugoslavije kada je izvezeno doslovce nekoliko milijuna zivotinja kako je navedeno u predavanju Drzavnog zavoda za zastitu prirode prije dvije godine na AkTeru. Tada nisu postojale nikakve restrikcije za izvoz pa su se cancare masovno izvozile za kucne ljubimce, hranu, izradu ukrasa itd.
Danas je svakako unistavanje i fragmentacija stanista glavni problem, ali ne mozes zanemariti da svake godine znacajan broj jedinki budu uzeti iz prirode za ljubimce. Veci broj takvih kornjaca ne biva prosvercano van iz drzave nego upravo zavrse u necjem vrtu ili jos gore terariju.

Uz pravilnu brigu cancari u vrtu u Dalmaciji i Primorju nije lose, ali zivotinja koja se ne moze slobodno kretati i geneticki pridonositi populaciji u prirodi za prirodu prakticki niti ne postoji.

Pisano: 17.02.2013

Početni član
Početni član

See User information
Mislim da je bolje, ako već nestaju kornjače iz prirode da se održe u vrtovima kao ajmo reći domestificirane životinje nego da potpuno nestanu iz Dalmacije. Velik problem je svakako i promet, mnogo kornjača završi pod kotačima kad prelaze preko ceste.

Pisano: 15.04.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum