NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
47 korisnika su online (5 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 47

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Bolesne oci
Početni član
Početni član

See User information
dragi ljudi samo da vam javim da je moja kornjaca danas projela i to je za obrok imala pileci file i na moju radost je malo otvorila oci otvorene su bile oko pet minuta al sam primjetio da na ocima ima kao bijelu mrenu pa ih je zatvorila.

A sto se tice otvaranja usta na suhom nisam primjetio do sad nema piskutavih glasova.
NA NOS I NA NA USTA NEMA NIKAKVE SLUZI.

KAD PLIVA NIJE UKOSENA A I NE PLIVA CESTO VJEROVATNO STO SU JOJ OCI ZATVORENE PA SAMO MIRUJE.

NA DNU SE NALAZI SKORO PA STALNO POVREMENO IZVUCE GLAVU NA POVRSINU PA SE VRATI.

A od sutra idem u nabavku preparata koje ste mi preporucili jer kod nas danas nista ne radi samo prehrana hvala vam svima na savjetima Vas prijatelj sanel

Pisano: 24.07.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
e dobro vece sanel je iz bugojna da vas pitam samo koliko treba da se kornjaca oporavi od ove bolesti koju sam gore naveo i kakve kapi mi preporucujete jel to mozda zbog kao mrena na ocima da se pojavila nesto bijelo pozz

Pisano: 25.07.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Po tvojim odgovorima ne radi se o upali pluca, onda mozes probati lijeciti kao da je bakterijska upala ociju. Sudeci po bijeloj mreni, upalio se unutarnji kapak, to je prozirna membrana kojom kornjace prekrivaju oci kada su ispod vode. Preporucam ti da koristis kapi umjesto masti za oci jer ce se kapi ucinkovitije probiti u oko, evo uputstva:

Citiraj:
Kupi Maxitrol ili Neomycin kapi (to su kapi za oci, mozes ih nabaviti u svakoj ljekarni). Izvadi kornjacu na suho i nakapaj joj oci kapima (jedna kap u svako oko), ostavi je oko pola sata vani da se kapi stignu upiti. Pazi da to suho mjesto nije na propuhu i da je toplo. Ponovi postupak dva-tri puta dnevno dok ne bude bolje. Kapi smijes maksimalno koristiti tjedan dana. Bilo bi pozeljno povisiti temperaturu vode na 30 stupnjeva (tada moras povisiti kopno na 35).
Pojacaj prehranu (goveđe srce, pileca jetrica...) da kornjaca ima sto bolje sanse za oporavak. Vazno je da kornjaca bude u cistoj vodi koja je odstajala 24h u sirokoj plitkoj posudi ili je tretirana nekim akvaristickim sredstvom za pripremu vode kako klor ne bi dodatno pogorsavao situaciju. Ako treba vodu mijenjaj svaki dan dok ne ozdravi. Prilikom promjene vode pazi da nova voda koju stavljas u akvarij bude iste temperature kao i voda u akvariju da ne izazoves temperaturni šok.

Pisano: 26.07.2011

Početni član
Početni član

See User information
e ljudi hvala vam na savjetima izlijecio sam kornjacu ponovo jede i oci su potpuno ozdravile hvala vam
SANEL IZ BUGOJNA

Pisano: 15.08.2011

Moderator
Moderator

See User information
jako dobro, javljaj kako je kornjača

Pisano: 16.08.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Drago nam je da smo uspjeli pomoci, potrudi se kornjacu drzati u sto boljim uvjetima da se bolest ne bi ponovila.

Pisano: 17.08.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum