Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Dobro ajde sad ovako |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U clanku na naslovnici imas ukratko o bilju: LINK (na dnu)
Sa odraslim crvenouhim kornjacama dugorocno mozes zaboraviti na bilo kakvo bilje u akvariju. Vecina odraslih kornjaca voli jesti vodeno bilje, one koje ne vole ga obicno iz dosade iskopavaju i unistavaju. Najvece sanse za opstanak iz mojeg iskustva ima Riccia fluitans, to je plutajuca biljka koja ima takvu građu da joj ne smeta lomljenje. Samo je problem sto za nju treba dosta svjetla i sto ce ti zastopavati usisnu cijev vanjskog filtera, nema garancije da kornjace i za nju nece razviti apetit. Ako te zanimaju biljke koje ce vuci organske spojeve iz vode i pomagati odrzavanju morati ces ih smjestiti negdje izvan dohvata kornjaca, npr: LINK
Pisano: 20.03.2013
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Bolje ne pokusavaj.. jedino neka vrsta mahovine a I to je pod znakom pitanja.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Pa da , koliko vidim poslusacu s jedne strane Paju a s druge strane i Korija pa cu odratiti ovo sa visecim saksijama sa poluvodenim biljkama.
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
A u akvarijumu ce ti za nekih mesec dana poceti alge. Vecina se muci I vodi bitku sa algama, kod mene su one napravile prelep zeleni tepih. Prezadovoljan sam, akvarijum super izgleda :)
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Samonikle :D kada imas dobro cikliran neubiljen akvarijum, bakterije za koje I pravis filter I sve ostalo kao produkt razgradnje amonijaka I ostalih izlucevina ostavljaju u vodi nitrite. Nitriti su inace djubrivo koje se I u poljoprivredi koriste( deda mi je doktorirao na tu temu pa znam). Kada nemas biljke, koje ne opstaju kod vlasnika kornjaca to djubrivo I svetlo naravno podsticu rast algi u velikom broju..kad bi ak bio pun biljaka hrana bi se trosila samim tim bi algi bilo manje. Alge rastu iskljucivo u zdravim akvarijumima, kada je voda hemiski cista. Inace ne bi rasle. To je I jedan od pokazatelja da je akvarijum zdrav. Ima ih vise vrsta pa znaju da budu jako ruzne ljigave itd al meni se zalokilo da budu boje trave. A kao tepih ispadnu zato sto se nahvataju po kamenju a sa stakla ih skines ziletom, tako da mora malo I truda da se ulozi al izgleda fantasticno. Bar nesto od biljnog sveta da imam.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Do jaja carski ti je to ispalo ....
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Ispasce I tebi samo ha dobro cikliraj
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ocu ,evo tek sad sam u stvari skontao kako se ciklira i koliko vremena u stvari treba za tako nesto.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.