NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
92 korisnika su online (28 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 92

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

U setnji sa...
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Zanima me da li sme kornjaca da se pusti da seta malo po sobi, uzevsi u obzir da nema gde da se zavuce i da je pod predhodno dobro opran vodom? Ja moju pustam po krevetu da juri ali me zanima sad da li sme malo dalje da ide? I koliko dugo sme van vode da bude?

Pisano: 31.03.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: U setnji sa...
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjaca nije ljubimac kojeg je ok bez nekog posebnog razloga navlaciti po rukama i vaditi iz akvarija. To je gmaz, zivotinja koja mora imati svoje uvjete i mir. Kada je ti uzmes u ruke ona ne zna da joj ti ne zelis nauditi i to izaziva veliki stres kod njih. Također kada je izvadis van iz akvarija i stavis u bilo koju nepoznatu okolinu kornjaca se osjeca ugrozeno jer ne moze pobjeci u vodu, svoje prirodno okruzenje.
A pustanje po podu je najveca greska koju mozes napraviti jer kada kornjacu iz tople akvarijske vode stavis na hladniji pod ogromne su sanse da se prehladi i zavrsi sa upalom pluca. Kornjaca jednostavno nije ljubimac za igru i mazenje poput psa/macke, to je ljubimac za promatranje.

Pisano: 31.03.2010

Početni član
Početni član

See User information
moja svakodnevno sece po sobi, i evo ziva je i zdrava 7 godinu. A po vani je i po nekoliko sati.

Pisano: 30.08.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: valentinazg
moja svakodnevno sece po sobi, i evo ziva je i zdrava 7 godinu. A po vani je i po nekoliko sati.

Pozdrav i dobro dosla na forum.

To sto tvoja kornjaca sece po sobi ne znaci odmah da je to za nju dobro. Mozes ti psa drzati 15 godina vani na lancu duzine jednog metra na kisi i snijegu, a mozes ga slobodnog drzati u velikoj kuci sa vrtom. Sta mislis, kojem ce biti bolje? Ali kornjaca je gmaz koji treba određenu temperaturu okoline i svoj mir, a ne pas koji treba setnje. Kad-tad ce ti zavrsiti sa upalom pluca ili ce samo "misteriozno" uginuti na polovici svog zivotnog vijeka. Onda ces naokolo pricati kako ti je kornjaca zivjela cak 20 godina, a mogla je do 40

Pisano: 30.08.2010

Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav.
A sta da radim s njom kad je tako naviknula,ona se proseta i onda je mirna i lijepo jede, a ako ju ne pustim da seta,onda mi se penje po staklu akvarija i nikad mira s njom.

Pisano: 02.09.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjaca treba imati dovoljno velik akvarij da se moze posteno isplivati pa se nece penjati po stranicama akvarija. Osim toga kada kornjaca ima dovoljno duboku vodu nema niti mogucnost penjanja po stranicama.
Koliko je velik smjestaj?
Sta sve od opreme imas?
Sa cime sve hranis kornjacu?
Koliko je kornjaca velika i stara?
Kojeg je spola?

Početni član
Početni član

See User information
musko je.. A oklop joj ima 14 cm. Jede racice iz ducana,nekad piletinu.. Kad je na kopnu penje se po stranicama. A smjestaj joj nije dovoljno velik,to i sama znam..ali eto dobila sam ju ko malo djete za poklon, i sad svima svjetujem da kornjace NE POKLANJAJU maloj djeci kao poklon za rodendan ima igracaka svih vrsta za to. Ali eto i tako sam ja ostala sama s njom..roditelji nece ni cut za nju. Tako da uredivanje akvarija ne dolazi u obzir. ima lampicu i kopno na koje se penje i sunca. I sad kad na ovom forumu vidim kako su neki posveceni brizi oko svojih kornjaca koje imaju cuda i cudesa zao mi je moje. I tek sada na forumu saznajem neke stvari o pravilnoj brizi za kornjacu.
I sama znam da nema pravilan smjestaj i zato bi voljela da mi se ne soli pamet. Jer sam ju ja htjela pustit u jezero,ali znam da bi tmao uginula odmah,pa se ja i ona snalazimo ovako..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nisi niti prva niti zadnja koja se nasla u ovakvoj situaciji, mozda 1% clanova ovog foruma se raspita o pravilnom drzanju prije nego li nabave/dobe kornjacu tako da nemoj ocajavati ili padati u bad. Svi ostanu šokirani kada saznaju istinu o kornjacama.
Ako ti je stalo do kornjace ne treba ti cijelo bogatstvo da joj osiguras ono osnovno. Kornjaci je svejedno da li je u luksuznom akvariju ili u velikoj jeftinoj plasticnoj posudi sve dok ima prostora i potrebne uvjete. Polako mozes stavljati novac na stranu pa kupovati potrebnu opremu. Npr. kornjaci mozes kupiti posudu duzine metar (60-100 litara) za 100 kn. Onda grijac za oko 150 kn. Pravilnu UVA-UVB rasvjetu isto oko 100 kn. I eto, vec imas najosnovnije sto kornjaca treba za normalan zivot. Sve ovisi koliko ti je stalo do toga i koliko si se voljna odreci svojih luksuza na neko vrijeme.

Citiraj:

Pisano od: valentinazg
I sama znam da nema pravilan smjestaj i zato bi voljela da mi se ne soli pamet. Jer sam ju ja htjela pustit u jezero,ali znam da bi tmao uginula odmah,pa se ja i ona snalazimo ovako..

E vidis, ovo ti je jako pogresan stav. Mi smo ovdje da poducavamo ljude o pravilnoj brizi za kornjace i naravno kada dođes i napises nesto pogresno ili kontraproduktivno da cemo te ispraviti. Koja bi bila poanta ove stranice da samo komentiramo da ti je kornjaca super? Ipak vjerujem da se nisi ovdje javila samo zato, nego zelis dobro za svoju kornjacu.

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Slazem se da kornjača nije za igru..ja kad svoju kornjaču stavim u posudu..pokusava da izadje, i naravno to je veliki stres za njih.

Pisano: 09.10.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ee imam i ja pitanje u vezi te setnje ..
nisam ih pustao do sada da idu bilo gde van akvarija jer mi je bas bezez da mi gmize po podu x) ..
al zivim na selu imam veliki vrt , imam pjesak travnjak i na proljece bi mogao ukopati neku posudu u pjesak napraviti neko jezerce .. bil ih onda mogao pustati tu preko dana ili bar dok je toplo vani ??
naravno ne planiram ugraditi tu nikakve filtere grijace ili lampe !

Pisano: 20.01.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum