Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Crvenilo ispod nogu |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Možda se ne vidi baš dobro al bolje nije moglo
Pisano: 25.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosao na forum!
Za pocetak nam opisi u kakvim uvjetima drzis kornjacu (smjestaj, oprema) i sa cime je sve hranis. Koliko cesto joj mijenjas vodu? Da li je to samo crvenilo ili se radi o otvorenim ranama, ne vidi se bas jasno? Da li je kornjaca debela, ima li puno sala oko vrata? To se najbolje vidi kada se cijela uvuce u oklop.
Pisano: 27.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
pa ovako, držim je u staklenom akvariju nezz točno koliko litara, opremu namjeravam nabavit jer sam tek kupio taj akvarij, hranim je račićima, osnovnom hranom u štapićima i piletinom, a mislim joj uvest i mrkvu, mjenjam vodu svaka 4-5 dana zavisi koliko ju zaprlja, to je baš crvenilo nije rana, ne izgleda mi debelo a nije ni mršava bogme.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne mogu ti sa sigurnoscu reci o cemu se tocno radi. Pogledaj da li je i plastron (trbusni dio oklopa) crvenkast.
Kako god bilo kornjaci moras srediti pravilne uvjete. Jako je vazno da kornjaca ima kopno na kojem se skroz moze osusiti i zagrijati na nekih 30-35 stupnjeva. Dakle, iznad kopna moras imati lampu za grijanje, također je vazna UVA-UVB rasvjeta. S obzirom da nemas filter trebao bi vodu mijenjati cesce jer se u 4-5 dana unutra nakupi previse organskog otpada, moguce je da to uzrokuje crvenilo. Voda se nikada ne bi smjela zaprljati niti dobiti miris. Prilikom promjene vode trebao bi koristiti odstajalu vodu (24h u sirokoj, plitkoj posudi) ili akvaristicko sredstvo za pripremu vode.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
da to za vodu znam da mora odstajat, evo što brže joj namjeravam sve to nabavit, ovo za mjenjanje nisam znao, to ću promjenit. hvala za sada
Pisano: 28.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sve informacije koje ti trebaju za sloziti pravilan smjestaj imas ovdje: Smjestaj za vodene kornjace
Pisano: 29.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala
Pisano: 30.03.2010
|