Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Džungla ispod sljemena |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pisano: 26.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav, nisam te bas shvatio, mislio sam da vec imas zutouhu kornjacu. U ovoj firmi bas vjerovatno nece znati sto je to "visoki" poklopac jer se to obicno ne radi. Mislim da bi ti bilo jeftinije to dati napraviti kod stolara uz prilozen nacrt ili naruciti rezanje i sama sklepati. Sto se tice filtera nude ti unutarnji box (pregradni) filter. O njemu ti pise sve u clanku, osobno ti ga ne bi preporucio, ne moze se usporediti sa vanjskim filterom. Sto se tice samog volumena i protoka uvijek je bolje uzeti jaci filter od onoga sto proizvođac preporucuje. Kada se odlucis sto ces lako ti mozemo preporuciti odgovarajuci model. Za grijac ti je vec receno, preslab je. Za 90*40*40 bi ti trebalo 150W. Ako sam te dobro shvatio ova "padina" od sljunka (sljunak naguran u jednu stranu akvarija?) ti nece finkcionirati, to ce ti se s vremenom sve sleci na dno akvarija zbog cirkulacije vode, kopanja itd. Samo kopno bi trebalo biti dovoljno veliko da se na njemu mogu stvoriti razlicite temperaturne zone. Dok je kornjaca mala sa biljkama i mahovinama (nisu stetne) neces imati problema, ali kako kornjaca raste sve ce vise stete raditi i vjerovatno jesti to bilje. Opcenito kamenje, grane i ostala skrovista su pozeljna u smjestaju, ali isto tako je vazno da kornjaca ima prostora za kretanje. U dovoljno velikom akvariju mozes postici sve to. Puzeve mozes davati kao hranu, ako ih sama ne moze pregristi mozes ih razbiti prije. Ljuske su relativno dobar izvor kalcija. Kada kupujes mladunca kornjace ne mozes znati kojeg ce spola biti, to se tek kasnije vidi. Ako bas zelis imati određeni spol mozes udomiti odraslu kornjacu, prođes besplatno i ucinis dobro djelo. Samo u tom slucaju nema sanse da npr. nađes odraslu mosusnu, nego crvenouhu, zutouhu... Također razmisli i o ovoj ponudi: Citiraj:
Pisano: 27.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kolikko te traze novaca za taj akvarij?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
340 kn
|
|||
I'm free of all prejudices, I hate everyone equally.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ako nemas prostora mosusna kornjaca je najbolji izbor. Sljunak mora biti rijecni, dakle prirodno zaobljen, ne mljeven. Sto sitniji, to bolji, te kornjace vole kopati. Jesi li upoznata sa potrebnom konstrukcijom za stalak (kako se sve ne bi srusilo u stranu)? Debljina stakla 6 mm moze proci, ali obavezna su barem gornja uzduzna pojacanja.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Pa tata se inače bavi izradom krovnih konstrukcija - dakle to je sve metalno. Također će metalni napraviti stalak - ja se nadam da zna šta radi!!!!! Za šljunak ok, potražit ću, znam i gdje. Znam da smo mi sa svojim uvijek istim pitanjima vjerojatno već dosadni, al ne mogu si pomoći, imam još jedno pitanje: Koji filter da kupim da mi bude dobar sad na početku sa manje vode, i kasnije kako raste i budem dodavala više vode? Molim specifični odgovor - (firma eheim) - koji tip?
Editirano od stanikic on 27.03.2010 22:59:27
Editirano od stanikic on 27.03.2010 23:09:51 |
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja sam za 30ak kuna kupila prepunu vrećetinu šljunka u zoocityju...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ako ce stalak biti metalan onda ok, ovo sto sam ti napisao uglavnom vrijedi za postolja od iverala. Neka racuna da litra akvarijske vode tezi oko 1 kg +poklopac, sljunak... Eheimovi vanjski filteri su najbolji, ali i najskuplji izbor za filtraciju. Tvoj akvarij ce imati manje od 150 litara. Mosusna kornjaca nije bas veliki zagađivac tako da bi ti filter u klasi 200-250 litara bio i vise nego dovoljan. Eheim ima puno serija filtera, da sam na tvom mjestu uzeo bi novi Eheim Ecco Pro 200 (2034). Onda imas novi Pro III 250 (2071), Pro I 250 (2224), Ecco Comfort 2234... Na Eheimovoj stranici mozes vidjeti sve modele i tehnicke podatke: http://www.eheimasiapacific.com/prod_e_extfilter_eccopro.html Sto se tice manje razine vode na pocetku to je izvedivo sa bilo kojim vanjskim filterom, samo ces ga morati rucno puniti prije pokretanja (nije veliki problem). Svi ovi filteri imaju mogucnost regulacije protoka tako da niti to nije problem.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ako ti taj savjetuješ, ja tebi vjerujem...
Pitanje za korjenje - ako je korjen/grana puno viši od razine vode postoji li mogućnost da se kornjača popne i padne? Vidjela sam mangrovo korjenje koje mi se sviđa, mogu to staviti?
Pisano: 28.03.2010
|
|||
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.
You ne moeš post without approval.