NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
20 korisnika su online (13 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 20

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 5 ... 15 »

Re: konačno akvarij
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nadam se da kužite što iz ovih slika jer ja sam potpuna neznalica. pročitala sam sve ono o održavanju, grijanju, akvaterariju, uređenju itd. nije mi jasno kako bi dodala žarulju kad je poklopac na akvariju i kroz što?

Dodaj datoteku:

jpg  P3240211 [800x600].jpg (50.19 KB)
1045_4baa74951e6d5.jpg 600X800 px

Pisano: 24.03.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Anonymous
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
evo probat ću staviti sliku te ogrebotine. akvarij još nije napunjen niti je spojen filter. zanima me kako se naprave te pozadine ili se kupe?

napisao sam ti za pozadine.kupe se u PC i zalijepe se odozada,ja sam zalijepio s selotejpom i drži bez problema.po mojoj procjeni ta ogrbotina nije sigurna.kada se akvarij napuni vodom staklo će se preopteretit i može procurit od preforsiranja.pogledaj da li imaš garanciju od akvarija.

Citiraj:

ovo su žarulje nemam pojma kojeg spektra.

sve ovisi koje su to žarulje.ja bi na tvom mjestu jednu žarulju stavio za grijanje,a jedna bi bila s uva-uvb zračenjem,onu treću bi makno.zbog sigurnosti trebaš imati posebno "grlo" za žarulje.više o rasvjeti imaš ovdje

Citiraj:

ovo je akvarij

ako dobro vidim ono odozada su nekakvi otvori(valjda zbog hranjenja),ti otvori moraju biti otvoreni zbog zraka.

Editirano od Kori on 25.03.2010 21:46:52

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
iza su spužvice za filtraciju. može li još tko dati svoje mišljenje? skoro se i ne vidi. samo pod prstom se osjeti i kad se smoči staklo. imam garanciju kupila sam ga nema deset dana još mi ni nije došao čovjek za montirati ga.

Anonymous
Citiraj:

nadam se da kužite što iz ovih slika jer ja sam potpuna neznalica. pročitala sam sve ono o održavanju, grijanju, akvaterariju, uređenju itd. nije mi jasno kako bi dodala žarulju kad je poklopac na akvariju i kroz što?

pa kada ti žarulja crkne skineš poklopac staviš novu i natrag staviš poklopac.

Citiraj:

iza su spužvice za filtraciju. može li još tko dati svoje mišljenje? skoro se i ne vidi. samo pod prstom se osjeti i kad se smoči staklo. imam garanciju kupila sam ga nema deset dana još mi ni nije došao čovjek za montirati ga.

sad da opet ne pišem samo ja...ja jednostavno ne bi kupio takav akvarij...
1-skupi su sami po sebi
2-moraju se mijenjati neki dijelovi u njemu,npr.filter,jer ti filteri koji su na staklu rade samo kada je voda skroz napunjena.

Editirano od Kori on 25.03.2010 21:50:19

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mislim da na neonkama tamo na kraju gdje piše marka i model da bi trebalo pisati koje spektre sadrži ako ih i sadrži.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
gledala sam već prije i nisam vidila ništa nego d apiše 3 x 30 W. Znam da vi ne shvaćate zašto sama nisam to sve sklepala ali nisam nikako mogla. ovo je jedini način da im osiguram dom. nemam auto i nisam mogla ni po i tong cigle a ni po staklo i nemam sav taj pribor za lijepiti sam svoj akvarij a i da ne govorim da se ne razumjem toliko.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da li je to polovni akvarij ili novi? Ova rasvjeta mi bas ne djeluje kao originala za akvarije, grla za neonke nisu vodotijesna. To moze proci, ali tako bas ne bi smjeli prodavati u pet shopovima, nije u skladu sa sigurnosnim normama. Na krajevima neonki (kod grla) bi trebalo pisati kakve su to lampe. Ukoliko su to obicne uredske lampe ili nekakve akvaristicke trebas zamijeniti barem jednu da bude UVA-UVB.

U vezi ove "pukotine" ti ne mogu previse reci jer se dobro ne vidi. Ako je samo povrsinska ogrebotina ne bi trebalo biti problema. Da li ti je akvarij prodan vec sa time?

Citiraj:

U clancima je navedeno da u tvornicki akvarijski poklopac moze biti problematicno instalirati lampu za grijanje i da on bas nije najbolji izbor...

Ovaj dio filtera mi također nije bas poznat, iz toga ne mogu zakljuciti o kakvom se filteru radi. Trebala bi postaviti bolje slike poklopca (da vidimo mogucnost instalacije reflektorice) i filtera da bi ti mogao dati konkretniji savjet. Slikaj iz vise kuteva da se sve vidi.

Citiraj:

gledala sam već prije i nisam vidila ništa nego d apiše 3 x 30 W. Znam da vi ne shvaćate zašto sama nisam to sve sklepala ali nisam nikako mogla. ovo je jedini način da im osiguram dom. nemam auto i nisam mogla ni po i tong cigle a ni po staklo i nemam sav taj pribor za lijepiti sam svoj akvarij a i da ne govorim da se ne razumjem toliko.

Pa mora pisati neko ime, marka na samim cijevima, na slici se vidi da ima...
Nemoj me krivo shvatiti, ali jednostavno mi je zao sto si uz steceno znanje dozvolila da ti uvale ovako nesto i pritom puno naplate. Znala si sta ti sve treba i trebala si inzistirati na tome, a ne dozvoliti da ti prodaju ono sto je njih volja. Ali sta je tu je, potrudit cemo se da sad osposobimo ovo sto imas
Moras promijeniti stav i pokusati shvatiti stvari, jer nije samo stvar u tome da ti slozis akvarij, vec da ga i pravilno odrzavas. To bi sve trebala napraviti sama i uciti se polako.

@KRUNOBOY – Molim te da ne dajes odgovore napamet jer time samo odmazes, pre kratko si tu da bi mogao dati konkretan odgovor.
1. Ne mozes tvrditi da akvarij nije siguran zbog ogrebotine na dnu niti imas dovoljno iskustva sa akvarijima da bi mogao tvrditi ista.
2. U grlo neonki ne mozes staviti lampu za grijanje.

Druga stvar, vec sam te zamolio da ne lupas 500 postova za redom, postoji opcija edit ako zelis nesto dodati. Ako pokusavas nabiti sto veci broj postova vjeruj mi da ti nece uspjeti.

Pisano: 25.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
akvarij je nov. platila sam ga malo manje od 2000 n. da li je to puno za ovo što vidite? iskreno me zanima. zna tog čovjeka što drži tj pet shop i on mi je rekao da mi je ovo najekplativije jer je neka marka kineska ataman ili japanska i da će me bilo koji drugi i manji doći bez opreme toliko. kupljen je s tom ogrebotinom očito. znam da nije podešen za kornjače ali emni je najvažnije da imam prvo di s njima i stalak i da mi se uklopilo u taj kantun a ovo drugo valjda mogu sve s vremenom nadograditi ili promjeniti što ne valja, probajte me shvatiti živim sa svekrom i svekrvom i oni nisu oduševljeni ni kornjačama ni akvarijem, zato sam htjela to odjednom riješiti. sad mi je lakše dalje promjeniti te djelove kad jednom ima od čega početi. brine me jedino ta ogrebotina. vidi se i pod rukom osjeti a sad da li valja ili ne neznam.

Pisano: 25.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ne zna<m za uvhete u Zadru ( cijena stakla i sl.) ali mislim da si mogle za 1500kn imati akvarij prilagođen za kornjače, sad šta je tu je, a ogrebotinu slikaj malo bolje i sama probaj procijeniti jeli vanjska ili ide baš kroz cijelo staklo

Pisano: 26.03.2010
Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori

@KRUNOBOY – Molim te da ne dajes odgovore napamet jer time samo odmazes, pre kratko si tu da bi mogao dati konkretan odgovor.
1. Ne mozes tvrditi da akvarij nije siguran zbog ogrebotine na dnu niti imas dovoljno iskustva sa akvarijima da bi mogao tvrditi ista.
2. U grlo neonki ne mozes staviti lampu za grijanje.

Druga stvar, vec sam te zamolio da ne lupas 500 postova za redom, postoji opcija edit ako zelis nesto dodati. Ako pokusavas nabiti sto veci broj postova vjeruj mi da ti nece uspjeti.

Čini mi se da uspeva u tom nabijanju postova, a niko ga ne sprečava u tome.Bravo Kori, jednom da i njemu neko nešto kaže zbog tog spamovanja.

Pisano: 26.03.2010

« 1 (2) 3 4 5 ... 15 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum