NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
16 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 16

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 4 (5) 6 »

Re: Akvaterarij za mekooklopnu kornjacu
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
a nakon što to napravim idem na ekskurziju tako da će to ostati i duže na sušenju,hvala svima na odgovorima!!

Pisano: 12.03.2010
zlatko__hrSmanjena slikaSmanjena slika
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
svaka čast-ne znam gdje da točno napišem pohvale za čitavi forum-pa evo nek bude ovdje..jako sam puno doznala čitajući i ako se odlučim ponovno na vodene kornjačice znam poprilično dobro što činiti..hvala

Pisano: 29.04.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zato smo tu

Pisano: 03.05.2011

Početni član
Početni član

See User information
bok!super mi je ovaj akvarij,presuper...imam pitanje,napravila bi svom korniju nešto slično,tj.stavila bi mu pjesak,pa molim odgovor,gdje ste ga kupili?pet shop ili bauhaus ili tak neki centar?i ova cijev koja je prekrila cijev od filtera,da li je dolje na njoj neka mrežica sitnijih rupica (piše da je zatvorena dolje),pa eto zanima me,da mogu lagano krenut sa radovima sad kad stigne novi akvarij..hvala unaprijed!

Pisano: 07.01.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, ovo je jako fini kvarcni pijesak nabavljen u Bauhausu. To je steriliziran pijesak za djecje pjescanike u bijelo zutom pakiranju, prije je cijena bila oko 20 kn za vrecu od 25 kg (vidi ovaj katalog na 7. strani: LINK) Taj pijesak je uzasno sitan (svega 0.1 mm granulacije) i obavezno ga je ispirati prije uporabe kako bi se rijesili najsitnijih cestica inace ce te cestice bez obzira na debeli sloj filtracijske vate i navedenu zastitu unistiti rotor od filetera! Kolegica ciji je ovo akvarij je vec u nekoliko navrata morala mijenjati rotor jer ga nismo dovoljno isprali! Sto se tice same zastite, to je kanalizacijska cijev od 50 mm koju isto imas za kupiti u Bauhausu. Ta cijev je s donje strane u potpunosti zatvorena, nema dolje nikakve mrezice, ali s gornje strane nije zatvorena. Poanta te cijevi je da filter usisava vodu samo blizu povrsine kako bi filter usisao sto manje pijeska.
No, sto god poduzmes uz ovako sitan pijesak nema garancije da ti rotor filtera nakon nekog vremena ipak nece biti unisten sto je 100-200 kn troska ako uopce uspijes naci rezervni dio (ovisi koji filter imas). Tako da ti preporucam da ipak u akvarij stavis nesto krupnije i izbjegnes te probleme. Ako bas hoces pijesak potrazi onaj granulacije 0,5-1mm ili cak nesto krupnije poput sljunka. Graptemys ne treba nuzno imati pijesak poput Pelodiscusa kojem je on nuzan za zdravlje oklopa.

Također imaj na umu da je Graptemys kornjaca vrsta koja se voli suncati tako da trebas napraviti drugaciji poklopac koji dozvoljava postavljanje lampe za grijanje kopna i odgovarajuce UVA-UVB rasvjete unutar poklopca. Koliko ce ti trebati poklopac biti visok ovisi o kojem modelu rasvjete se odlucis. Predlazem da otvoris novu temu pa cemo razraditi sve o tvom smjestaju.

Pisano: 08.01.2013

Početni član
Početni član

See User information
E super,hvala kaj si me upozorio,bas ne bi htjela imat problema sa filterom,ak nemoram,iako taj pjesak mi super izgleda..a niš,onda ću mu morat stavit kamenčiće..nisam htjela stavljat ništa krupnije,jer on stalno premješta stvari kak njemu paše..svi se žale da imaju problema jer im korni napada grijač,moj nema problema s tim,al jednostavno je zaljubljen u filter(hehe),sto čak nekad izgleda simpatično(sve to upucavanje i titranje)..što se tiče akvarija ,trebao bi stići za par dana,tako da je to relativno gotova stvar,znači ostaje mi samo uređivanje..

Pisano: 08.01.2013

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Da ovo je super ideja ali kad imas para da obezbedis za toliko staklo. Ipak staklo nije tako jeftino, pogotovo kad se radi o debljem staklu. Ja sam nasao 1 komad veliki stakla debljine 6mm i odneo ga stalkorezcu, s tim da mi je falilo samo dno akvarijuma (nije bilo dovoljno stakla od tog velikog komada ) te mi je on dodao dno i naplatio mi je 1000 dinara . Do duse, poznajemo se tako da mi je naplatio po mnogo manjoj ceni nego sto bi inace nekome drugom naplatio. A za stvo ovo stalko koje si ti KUPIO treba imati para. :) Inace, ja nemam para , jedva imam da se prehranim, ali uprkos tome ja sam napravio sve sto treba za akvarijum sam, sem naravno grejaca i akvarijuma kog je zalepio staklorezac. Tako da ne znam ni zasto sam sve ovo pisao al kao ajde sad kad sam vec napisao glupo bi bilo da obrisem sve ,tj ne mogu da obrisem ,mnogo bi mi bilo tesko to da uradim kad sam vec ovoliko kucao glupost zasto ne bi nastavio da radim to sad , bolje da nastavim nego da stanem i odem u propast , jel da ? :D POZDRAV I HVALA NA RAZUMEVANJU ! :)

Pisano: 08.03.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Akvarij je najskuplja varijanta smjestaja, kornjace si mogao smjestiti i u velikoj plasticnoj posudi sa potrebnom opremom. Kornjacama je svejedno u cemu borave sve dok imaju potrebne uvjete i dovoljno mjesta za kretanje.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Naravno , ali ne mogu u sobi u kojoj spavam da drzim neke kade ili ko zna kakava cuda , ovako je lepse mnogo kad neko dodje pa vidi akvarijum pa odvojeni suvi deo pa tako sve lepo i tako to :D znas na sta mislim ;)

Anonymous
Savrseno uradjeno. Svaka cast!

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum