NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
52 korisnika su online (3 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 52

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 »

Re: filter EHEIM-položaj
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ovisi o vel. akvarija, oko 2 tjedna!

Pisano: 11.03.2010
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Tesko je reci, ali mozes ocekivati probleme sljedecih par tjedana. Tijekom procesa cikliranja se u akvarijskom dnu i filteru nastanjuju nitrificirajuce bakterije koje vrse biolosku filtraciju. Orgaski otpad (hrana, izmet, koza...) truli u akvarijskoj vodi i stvara se amonijak, vrlo toksican spoj za sve akvarijske organizme. Navedene bakterije razgrađuju taj amonijak na manje toksicne nitrite i nitrate, koje kasnije biljke i alge koriste za rast. Sve dok se te bakterije ne namnoze u dovoljnom broju u tvom akvariju ce dosta brzo narasti razina otpadnih tvari u vodi zbog kojih sada nastaju npr. ove bijele bakterije. A sam proces cikliranja traje 2-3 mjeseca, s tim da pravilno odrzavas akvarij. Jer cim npr. operes filter u vodovodnoj vodi unistis sve bakterije i opet si na pocetku.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ok, hvala, dakle trebam biti strpljiva i filter ispirati u vodi koju uzmemiz akvarija..
inače, korniju sam kupila jednog anscitrusa i za sada se dobro slažu, tj riba se skriva iradi svoj posao...
možda nije pitanje za ovu temu ali u akvarij od 54L može li biti mala kornjača cca 4cm i više od jedna riba čistač?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da, isto tako ne smijes izvaditi sljunak van i prati ga vodovodnom vodom, mislim da je tvoj akvarij dovoljno velik da samo usisavas podlogu (opisano u clanku o odrzavanju) uz promjenu vode.
Nisi jos trebala kupovati ribe zato jer time samo povecavas kolicinu otpada u vodi. Ribe su za razliku od kornjace puno osjetljivije na kvalitetu vode. Kada se slaze akvarij sa ribama ne preporuca se stavljati ribe unutra dok se akvarij malo ne zaciklira jer moze doci do pomora zbog amonijaka.
Imaj na umu da ce se u akvariju jednog dana namnoziti maksimalan (konacan) broj bakterija koje ce moci razgraditi određenu kolicinu organskog otpada. Ako ti akvarij pretrpas ribama koje stvore vise otpada nego sto bakterije mogu razgraditi opet imas bioloski nestabilan akvarij.
Za sada se jos strpi i pazi da voda bude cista, kasnije eventualno mozes ubaciti jos par gupija, racunaj da ce kornjaca rasti i sve vise mazati vodu.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ali anscitrusa sam i ubacila jer sam shvatila da je on čistač hrane koja pada na dno..
gupye me frka stavljati jer mislim da imaju veću vjerojatnost stradavanja u raljama kornjače..
zar sam krivo skužila ovo sa čistačem?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Takve vrste riba se obicno nazivaju cistaci zato sto ciste akvarij i akvarijsko staklo od algi, naravno pojedu one i ostatke hrane. I to sto one pojedu opet na kraju zavrsi kao otpad u akvariju.
Jedna mala ribica nece sada previse utjecati na to, jedino moze za nju biti opasan amonijak. Ali ako ces paziti sve ce biti ok. Za pocetak promijeni 1/3 vode i pocisti dno svakih 4-5 dana, koristi sredstvo za pripremu vode i skupljaj eventualne ostatke hrane.
Kornjaci koji put dobro dođe ziva hrana, a sad ako je tebi zao to je druga stvar...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ok onda se nisam zeznula
nadam se da će stvar profunkcionirati i da će riba brzo porasti da bude manja vjeroratnost da je kornjo poklopa
a što se tiče žive hrane to mi je jasno da bi bilo pametno pa ću se probati kroz neko vrijeme okuražiti i kupiti par ribica, gupije, za lov
koliko da ih kupim?
( naravno kada se akvarij stabilizira)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Gupiji idu 1 mužjak na 3 ženke, jer ako bude previše mužjaka, a manje ženki može doći do sukoba između mužjaka i ženke bi zbog manjka drugih ženki bile pod stresom.

Pisano: 12.03.2010
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: trachemys
Gupiji idu 1 mužjak na 3 ženke, jer ako bude previše mužjaka, a manje ženki može doći do sukoba između mužjaka i ženke bi zbog manjka drugih ženki bile pod stresom.

To je tocno da ide vise zenki na jednog muzjaka jer bi inace jedna zenka uginula od stresa, ali nisam nikad cuo niti vidio da dolazi do agresije među muzjacima.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Vidi se čak i po repu, znaju napadati se između i jasno se vide odgriženi dijelovi, npr. u pet shopu sam vidio samo mužjake u jednom akvariju, i repovi (ne svima) bili su malo odgriženi. U bolesti bijelih točkica mislim ako se bolest previše raširi počinju otpadati dijelovi ribice.

. Hipokrat .

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum