NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
57 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 57

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 5 6 »

Re: Bolesna kornjacica
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ne UV već isključivo UVA/UVB, Repti Go 5,0 ili Sylvania Reptistar , ili neonka ili žarulja

Pisano: 19.02.2010
Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Hvala Korektur!

Piglet

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Piglet
Probacu ujutru na dnevnoj svetlosti. Hvala puno za broj! Smem da pomenem tebe, da si mi ga preporucio?

Izlaganje dnevnoj svjetlosti nije opcija jer je vani pre hladno, time bi jos dodatno pogorsala situaciju. A suncanje preko prozorskog stakla, plastike nema smisla jer ti materijali profiltriraju potreban UV spektar.

Citiraj:

Pisano od: Piglet

Malopre sam oprala kornjacu mlakom vodom i nezno joj istrljala oklop starom cetkicom za zube i sve ono belo sto je bilo na oklopu se skinulo, kao da se nahvatalo bilo nesto od vode! Je li to dobro? Nadam se da jeste...

Da si pitala to ti bas ne bi preporucio da napravis kako dodatno ne bi ostetila oklop. Da li je ta tvar koju si skinula bila nekakav nusprodukt oklopa ili se mozda radilo o kamencu? Ako je bio kamenac postoji sansa da oklop nije u toliko losem stanju kako se cinilo. Promatraj da li ce se to bijelo opet stvarati i kojom brzinom.

Sto se tice rasvjete obavezno gledaj da ta lampa koju kupujes sadrzi UVB dio zracenja. Mozes uzeti UVA-UVB neonku ili cak compact UVB stednu zarulju.

U ovom slucaju uzimas samo jednu i to 5.0, duzina koja ti odgovara. Za neonku ti je potreban poseban drzac i prigusnica:
Smanjena slika

Prednost stedne zarulje je sto se moze staviti u obicno E27 grlo. Malo je skuplja, ali u ovom hitnom slucaju prakticnija. Isto uzimas 5.0 verziju:
Smanjena slika

Vise o rasvjeti imas ovdje: LINK

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Kupila sam sijalicu, marka exo terra, za reptile onu koju mi je preporucio radnik u pet centru.

Sto se tice ovog za izlaganje dnevnoj svetlosti nisi me razumeo, to sam rekla za sliku, slikacu je ujutru kad mi u sobi bude dnevna svetlost. Naravno da nisam mislila da je iznosim napolje.

A sto se tice bele tvari, skinula sam je bas, bas, nezno, sto bi znacilo da nije bila nikakva fleka na okopu, ja sam isto pomislila da je kamenac, posto je oklop sada normalne boje, kao sto se videlo na slici.

Imam za tebe jos jedno pitanje, da li mi mozes preporuciti kako odnosno u cemu da odnesem kornjacicu kod lekara? Da li moze da bude u suvom ili u vodi? Hvala.

Piglet

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To je vodena kornjača, znači mora biti u vodi! Možda joj neće biti ništa 1-2 sata bez vode, ali ipak ti nju stavi u vodu.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Mislis da je odnesem u nekoj cinijici ili kako? Meni do veterinarske stanice treba oko 45 minuta, ali cu ici javnim prevozom tako da ne znam u cemu da je odnesem.

Piglet

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Prednost stedne zarulje je sto se moze staviti u obicno E27 grlo. Malo je skuplja, ali u ovom hitnom slucaju prakticnija. Isto uzimas 5.0 verziju:

Koliko skuplja?I mene bas zanima sta ce reci iskusniji za pigletino pitanje...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
piglet ni slucajno u vodi...moze se udaviti...stavi je u kartonsku kutiju i napravi rupe za zrak...A Ivane zar je bitno koliko je skuplja kad je kvalitetnija i izdrzljivina uglavnom nije skupla vise od 5 eura

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjača pri transportu mora da bude u ovoj situaciji na toplom i u normalnom položaju. Mislim da bi bilo najbolje da je staviš u plastičnu kutiju sa rupama na poklopcu, ne mora da bude prevelika, recimo površine četiri puta veće nego kornjačica. Ušuškaj je sa svih strana nekom krpom, i odozgo slobodno pokri delom tkanine., pa zatvori. Pošto je mala, da ne komplikujemo, stavi je pod jaknu.

Kakav je to kamen na kome si je slikala? Slične je boje kao oklop pre ribanja, da nije možda od tog kamena kamenac?

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ja sam kupila neku koja ima samo UVA zracenje, ona je 8 eura, bila je jedna samo sa UVA/UVB, kostala je 20 eura, danas nisam imala para za nju, ali planiram da je kupim cim skupim pare. Oprema je u globalu dosta skupa pocev od hrane preko ukrasa do sijalica, ali trudim se da joj obezbedim najbolje sto mogu. Joj, 100 ljudi i sto razlicitih misljenja, jedni kazu obavezno u vodi, drugi udavice se...

Piglet

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum