NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
94 korisnika su online (37 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 94

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Ribice i kornjača i akvarij i suhozid
Početni član
Početni član

See User information
Dakle, od ranije sam imala dvije ribice. Zlatnu, i "čistača". Jučer su mi kupili kornjaču.
KOrnjača je prenoćila u malenom bubregu s palmicom no sada sam se okuražila i šviknula je u akvarij sa ribicama.
Misim da neće nauditi ribicama jer je manja od njih (4-5 cm je oklop), ali ne znam mogu kako joj napraviti podest za sunčanje.
Još moram staviti i grijač, a za filter mislim da ćemo se morati snaći, makar prvo vrijeme.

Par pitanja:

Koliko košta filter?
Kako se izračunava gabarit akvarija? (Yes, I'm an idiot)
Koja je razlika između muške i ženske kornjače?
Kako se određuje dob kornjače?

Čitala sam o prehrani, samo što smo mi vegetarijanci pa će morati pričekati da donesem meso od nekuda, vjerojatno već ovaj vikend. Do tada će jesti užasne užasne račiće.
Stalno se penje na ukrasno drvo koje je unutra, da odlijem vode pa da može ići na vrh? Je li važnije da je u vodi ili da ima suhoga?
Meni djeluje da je njoj važnije plivati?

Pisano: 17.02.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Ribice i kornjača i akvarij i suhozid
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Filter- od 100kn pa na dalje, sve ovisi o količini vode u akvariju
Gabarit, valjda misliš na volumen, zapreminu ili količinu vode koja stane u akvarij... to se računa tako da pomnožiš duljina x visina x širina ( vjerovatno ćeš u centimetrima), u tom slučaju umnožak podjeliš sa 1000 i dobiješ koliko vode stane u akvarij ako ga puniš do vrha
Razlika, valjda misliš, kako prepoznati je li muško ili žensko, se može uočiti tek kada je starija kornjača oko 1,5 god, muški imaju duge nokte na prednjim nogama i kloaku vidno odmaknutu od gornjeg djela oklopa
Ako ti kornjača ima oko 4-5 cm, gornji dio oklopa, vjerovatno ima oko 5mj, možda i više ako nije pravilno hranjena i držana u dobrim uvjetima
Hrani je mesom i granulama svaki dan
Bolje da ima što više vode, kopno nekak smisli, pogledaj slike u galeriji

I ne znam jesi li čitala o pravilnom držanju, ugl. treba ti akvarij od oko 300l, grijač ( temp. vode oko 25-26 stupnjeva), obična spot žarulja koja će grijati zrak u akvariji i kopnu (30-35 stupnjeva), uva/uvb rasvjeta ( Repit Glo 5,0)

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pol kornjače se najčešće može odrediti tek kada je crvenouha veća od 10 cm. Kod mužjaka je tada kandža srednjeg prsta prednje šape duža od 7mm, a dužina repa ispred otvora kloake je veća od 13mm. Veličinu od 10cm mužjaci u prirodi imaju kada napune 3-5 godina, jer imaju manje hrane na raspolaganju i hibernaciju. Slike mog mužjaka i mnogo veće ženke imaš OVDE

Početni član
Početni član

See User information
Moramo još instalirati spot žarulju i mjesto za osušiti se. Vode ima dosta, ima i mjesta dosta, no najčešće stoji na zadnjim nogama i prednjima se pridržava za nešto (drvo, stijenku akvarija) i gleda van. više nas se ne boji jako, jede puno, jurca.

Izgleda mi dosta inteligentno, služi se kandžama pri jelu. Do sada nisam bila u doticaju sa kornjačama pa me stvarno pozitivno iznenađuje iz dana u dan.

Tijekom vremena, kakav odnos se razvije prema "vlasniku"?

Pisano: 20.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
S vremenom ce se kornjaca naviknuti na prisutnost ljudi i povezati ce ljude kao izvor hrane. Naviknuti ce se na pokrete i ponasanje osobe koja je hrani, ali nece kao npr. pas biti u mogucnosti prepoznati svog vlasnika. Da bilo tko drugi napravi slicnu ili istu rutinu prilikom hranjenja, kornjaca uopce nece primjetiti razliku. Veselit ce se toj osobi (odnosno hrani) kao da je to njen vlasnik.

Pisano: 20.02.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
ne znam da li je pametno kornjace i ribice u istom akvarijumu...vrlo je moguce da ce kornjaca jesti i riblju hranu, tako da ce ribice ostajati gladne. Nama Adolf pojede sve sto stavimo u akvarijum:S
imali smo fazu od dan i po gde smo drzali ribice i kornjacu..jeo je njihovu hranu dok na kraju i nih nije pojeo, uvece kad ih je uhvatio nespremne. Samo kad smo se probudili ribica nije bilo

Pisano: 23.02.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum