Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Koje drvo za akvarijum(splav)? |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
imaš dobre ideje, zvuke odlično.
molim te slikaj dosadašnja kopna jer isto izrađujem kopno i dobro bi mi došle ideje. ne mogu ti pomoći oko stručnih stvari.
Pisano: 14.09.2006
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
u akvarij mozes stavit mangrovo korjenje i lozu.prije nego ga stavis u akvarij prokuhaj ga u slanoj vodi ako zelis da potone iz vrele vode ga stavi u hladnu ili ga pustis preko noci u kipucoj vodi.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Predlazem mangrov panj ili krojen od vinove loze (najbolji korjerni su ono koji su stariji od 10 godina), ta dva drvrta se najcesce koriste u akvaristici i teraristic....
Oko kuhanja drveta @kornjace ti je sve objasnio!
Pisano: 06.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Pogledaj moje predstavljanje imas tamo slike kako sam ja resio dvostruko kopno i kako deluje drvo kao kopno, mozda dobijes jos ideja. Meni se licno svidja ideja o vodopadu.
Obavezno slikaj kad napravis tako nesto pa podeli sa nama...
Pisano: 07.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
ma ne treba ti nikakvo drvo za akvarijum bolje nadji neki lepi kamen, evo ja zavrsavam akvarijum, pa cu staviti slike da vidis uskoro.
Pisano: 16.10.2008
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
ma ne treba ti nikakvo drvo za akvarijum bolje nadji neki lepi kamen, evo ja zavrsavam akvarijum, pa cu staviti slike da vidis uskoro. Imaju vrste kojihm kamenje moze ostetiti doljni dio o oklopa. Drugo, kamen u vodi uzima prepuno prostora za pljivanje. I vecinom u akvariji se ima problema pruziti dovoljo prostora za pljivanje. I nesto jos bitnije! Ako imas ZENKU NIJE dovoljno samo jedan kamen kao kopno. Zenke ko koke ljezu jaja i trebaju jedno kopno koje je adekvatno za nihove potrebe. To je malo komplikovanije. Zato nam molim te reci dali je josh beba, musko ili zenko. Da mozemo ti pravilno davati savjete.
Pisano: 19.10.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Citiraj:
samo da pitam nesto s koliko godina zenka ljeze jaja?
Pisano: 25.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da bi zenka mogla imati jaja mora biti spolno zrela. Spolna zrelost ovisi direktno o velicini kornjace. Crvenouhe kornjace moraju imati barem 20-25 cm da bi mogle imati jaja. U zatocenistvu u pravilnim uvjetima zenke narastu do te velicine sa 5-6 godina starosti.
Pisano: 25.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Uzmi bukvine grančice.... i pokušaj ih povezati sitnom trstikom....da izgleda prirodnije,..bez ljepila je poželjno....Tako ćeš uštedjeti na prostoru u akvariju a dobiti na estetici...
Pisano: 28.01.2009
|
|||
|
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.