NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
51 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 51

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

kornjaca ne jede, mislim da kaslje ! molim vas, pomoc, hitno...
Početni član
Početni član

See User information
kupili smo dve kornjace pre 2 meseca. nismo imali nikakvog iskustva sa njima, jednostavno prolazili pored pet shopa, videli ih u izlogu i kupili. nismo znali kakvi su im uslovi potrebni. kornjace su zivele u onoj glupoj plasticnoj posudi sa palmicom. hranimo ih tubifexom, racicima (imamo dve vrste) i onim granulama govedine (najvise vole tubifex). oklop smo im mazali nekim specijalnim kapima za to. u vodu stavljamo 'reptilvit' i 'vita-combi za kornjace' (vita-combi jednom mesecno, tako pise). sada smo im kupili i akvarijum, 20l, cak je i prevelik za njih dve. u akvarijum se sele tokom nedelje, posto cekamo da u pet shop stignu grejaci za vodu. lampa im je stalno ukljucena. filter za vodu smo kupili. e sada, problem. jedna kornjaca je odjednom pocela cudno da se ponasa. prvo je pocela slabije da jede. onda smo primetili da ima problema sa jednim okom. kao da ne moze da ga otvori do kraja.. kupili smo hlorofenikol mast za oci. mazali smo joj svakog dana, i sada oko izgleda mnogo bolje, mada i dalje imam utisak da ga ne otvara sasvim. ali je prestala da jede, skroz. nije jela vec desetak dana. od juce ispusta neke cudne zvukove, a jutros smo je videli kako kaslje!! oklop pocinje cudno da izgleda, kao da je nekako crvenkast i pocinje da se susi. da li neko zna kako da joj pomognemo? btw, druga kornjaca je izuzetno aktivna, vesela, naprednija. hranu otima iz ruke, cim joj se priblizi. izvinjavam se na preopsirnom tekstu. molim vas, pomoc je hitno potrebna.....

Pisano: 13.02.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: kornjaca ne jede, mislim da kaslje ! molim vas, pomoc, hitno...
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Dobrodošao na K.com
Nemaš se zašto ispričavati zbog opširnog opisa to je i potrebno da razumijemo u kakvom su stanju kornjače i sl.
Kao prvo kornjačama nikad ne može biti velik akvarij čak im je to i premalo, ali je bolje neko onaj plastični "terarij". Kornjača ti je vjerojatno imala upalu oka, a možda je još ima nastavi s mazanjem dok ne počne potpuno otvarati oči. Tvoj opis kako kornjača kašlje (zijeva i ispušta piskutavi zvuk) vjerojatno upućuje na upalu pluća, da li kornjača pliva (pluta) ukoso? To je isto jedan od simptoma upale pluća, a ako i je upala pluća u tome slučaju kornjaču odvedi kod veterinara (provjerenog ili dobrog) i pod hitno nabavi grijač i povećaj temp. vode na oko 28 stupnjeva. Toliko od mene ako ima negdje kakvih grešaka molim Vas ispravite me!

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosli na forum!

Ova kornjaca koja se cudno ponasa ima respiratornu infekciju, vjerovatno upalu pluca. Jedino sto u ovom trenutku mozete ucini je dobro utopliti kornjacu. Temperaturu vode treba povisiti na 30 stupnjeva, a temperaturu kopna i zraka koji kornjaca udise na 35 stupnjeva. Jedino tada kornjaca ima sanse za oporavak. Predpostavljam da se radi o mladuncu od 2-3 cm tako da injekcije antibiotika nisu opcija. Kornjacu treba utopliti sto prije, ne smijete cekati. Ako mozete prebacite ju u neku manju prostoriju i u njoj pojacajte grijanje.

Nazalost niste niti prvi niti zadnji kojima su prodali kornjace u neodgovarajucim uvjetima. Postoji velika sansa da je kornjaca vec bila bolesna kada ste je kupili i onda je bolest zbog neadekvatnih uvjeta samo uznapredovala.

Sto se prehrane tice tubifex nije los za mladunce, ali nije dobro da to bude jedina hrana. Racici su samo poslastica i oni nisu bas dobra hrana bez obzira na to koliko razlicitih vrta dajete. Opcenito suha hrana (granule) su samo dodatak prehrani. Glavna hrana je meso! Procitajte clanak o prehrani i pocnite hraniti kornjace pravilno (predostavljam da imate crvenouhe ili zutouhe kornjace, ako nije tako javite):

Prehrana vodenih kornjaca (popis)[/quote]

Oklop nema smisla mazati bilo kakvim sredstvima. Vitamine također nema smisla stavljati u vodu jer kornjace nemaju nikakve koristi od toga. Jedino vrijede oni vitamini koji se stavljaju na hranu. Ali svi ti dodaci nisu potrebni ako se kornjace pravilno hrane i drze u pravilnim uvjetima.
Obavezna oprema je akvarijski grijac, lampa za grijanje kopna, UVA-UVB rasvjeta za gmazove i filter. Bez toga je prakticki nemoguce drzati kornjacu u akvarijskim uvjetima bez problema.
Vise o svemu tome i kako sloziti posten smjestaj imate ovdje:

Smjestaj za vodene kornjace

Akvarij od 20l je relativno malen i ne bih rekao da je dovoljan za dva mladunca, ali je za pocetak svakako bolji od palmice. Kornjace ce brzo narasti, i brzo ce im trebati nesto vece.

Ako ikako mozete sredite drugacije grijanje da lampa ne gori preko noci. Kornjacama je vazan ritam dana i noci.

Početni član
Početni član

See User information
jesu crvenouhe kornjace u pitanju. kornjaca koso pliva, dakle upala pluca. grejac za vodu cemo resiti sto pre, i nadamo se najboljem. hvala na brzom i korisnom odgovoru. pozdrav

Pisano: 14.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Javljaj nam kako se kornjače oporavljaju! I nadam se oporavku.

Pisano: 14.02.2010
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Početni član
Početni član

See User information
kornjace su se preselile u akvarijum. lampu nocu iskljucujemo, grejac za vodu podesen na 29 stepeni. podigli smo temperaturu, sve kako pise. ona zdrava uziva, ocito joj prijaju uslovi, pliva, roni, jede, istrazuje akvarijum. sa njom nema problema. ali ona druga je u jos gorem stanju. pojavio se neki otok na vratu, jako lose izgleda. oklop je postao mekan. po ceo dan lezi na kopnu ispod lampe. oci ne otvara. jos je ziva, ali izgleda da su joj ovo poslednji dani. ocajni smo..

Pisano: 16.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zao mi je bolesne kornjace. Verovatno je bila bolesna otkako ste je kupili, ovo su zavrsni stadijumi bolesti. Crvenili po oklopu je verovatno znak sepse, sto znaci da je, statisticki gledano, kasno za bilo kakvo lecenje, al' opet nada ostaje....

Drago mi je da je druga kornjaca dobroi da cete uzivati u njenom drustvu. Dobrodosli na forum.

Pisano: 16.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: boniiklajd
kornjace su se preselile u akvarijum. lampu nocu iskljucujemo, grejac za vodu podesen na 29 stepeni. podigli smo temperaturu, sve kako pise. ona zdrava uziva, ocito joj prijaju uslovi, pliva, roni, jede, istrazuje akvarijum. sa njom nema problema. ali ona druga je u jos gorem stanju. pojavio se neki otok na vratu, jako lose izgleda. oklop je postao mekan. po ceo dan lezi na kopnu ispod lampe. oci ne otvara. jos je ziva, ali izgleda da su joj ovo poslednji dani. ocajni smo..

Preko noci pokrijte akvarij necime da zrak zadrzi toplinu, ali ostavite manji dio otvoren zbog ventilacije.

Otok na vratu bi mogao biti upala uha, pogledajte ovdje i usporedite: LINK

Mekan oklop je metabolicka bolest kostiju, to jedino moze rijesiti adekvatna prehrana i UVB rasvjeta za gmazove. UVA-UVB rasvjetu morate imati da se isto to ne bi dogodilo zdravoj kornjaci.

Vise od ovoga nazalost ne mozete uciniti. Mozete probati, ali kako kolega kaze ovo je zavrsni stadij bolesti, zao mi je. Posvetite se drugoj kornjaci i nastojte joj osigurati sto bolji zivot.

Pisano: 17.02.2010

Početni član
Početni član

See User information
gotovo.. hvala svima na pomoci, bila je dragocena, ali se izgleda nije moglo nista uraditi.. :(((((

Pisano: 18.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information

Pisano: 18.02.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum