Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: kornjaca ne jede, mislim da kaslje ! molim vas, pomoc, hitno... |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dobrodošao na K.com
Nemaš se zašto ispričavati zbog opširnog opisa to je i potrebno da razumijemo u kakvom su stanju kornjače i sl. Kao prvo kornjačama nikad ne može biti velik akvarij čak im je to i premalo, ali je bolje neko onaj plastični "terarij". Kornjača ti je vjerojatno imala upalu oka, a možda je još ima nastavi s mazanjem dok ne počne potpuno otvarati oči. Tvoj opis kako kornjača kašlje (zijeva i ispušta piskutavi zvuk) vjerojatno upućuje na upalu pluća, da li kornjača pliva (pluta) ukoso? To je isto jedan od simptoma upale pluća, a ako i je upala pluća u tome slučaju kornjaču odvedi kod veterinara (provjerenog ili dobrog) i pod hitno nabavi grijač i povećaj temp. vode na oko 28 stupnjeva. Toliko od mene ako ima negdje kakvih grešaka molim Vas ispravite me!
Pisano: 13.02.2010
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosli na forum!
Ova kornjaca koja se cudno ponasa ima respiratornu infekciju, vjerovatno upalu pluca. Jedino sto u ovom trenutku mozete ucini je dobro utopliti kornjacu. Temperaturu vode treba povisiti na 30 stupnjeva, a temperaturu kopna i zraka koji kornjaca udise na 35 stupnjeva. Jedino tada kornjaca ima sanse za oporavak. Predpostavljam da se radi o mladuncu od 2-3 cm tako da injekcije antibiotika nisu opcija. Kornjacu treba utopliti sto prije, ne smijete cekati. Ako mozete prebacite ju u neku manju prostoriju i u njoj pojacajte grijanje. Nazalost niste niti prvi niti zadnji kojima su prodali kornjace u neodgovarajucim uvjetima. Postoji velika sansa da je kornjaca vec bila bolesna kada ste je kupili i onda je bolest zbog neadekvatnih uvjeta samo uznapredovala. Sto se prehrane tice tubifex nije los za mladunce, ali nije dobro da to bude jedina hrana. Racici su samo poslastica i oni nisu bas dobra hrana bez obzira na to koliko razlicitih vrta dajete. Opcenito suha hrana (granule) su samo dodatak prehrani. Glavna hrana je meso! Procitajte clanak o prehrani i pocnite hraniti kornjace pravilno (predostavljam da imate crvenouhe ili zutouhe kornjace, ako nije tako javite): Prehrana vodenih kornjaca (popis)[/quote] Oklop nema smisla mazati bilo kakvim sredstvima. Vitamine također nema smisla stavljati u vodu jer kornjace nemaju nikakve koristi od toga. Jedino vrijede oni vitamini koji se stavljaju na hranu. Ali svi ti dodaci nisu potrebni ako se kornjace pravilno hrane i drze u pravilnim uvjetima. Obavezna oprema je akvarijski grijac, lampa za grijanje kopna, UVA-UVB rasvjeta za gmazove i filter. Bez toga je prakticki nemoguce drzati kornjacu u akvarijskim uvjetima bez problema. Vise o svemu tome i kako sloziti posten smjestaj imate ovdje: Smjestaj za vodene kornjace Akvarij od 20l je relativno malen i ne bih rekao da je dovoljan za dva mladunca, ali je za pocetak svakako bolji od palmice. Kornjace ce brzo narasti, i brzo ce im trebati nesto vece. Ako ikako mozete sredite drugacije grijanje da lampa ne gori preko noci. Kornjacama je vazan ritam dana i noci.
Pisano: 13.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
jesu crvenouhe kornjace u pitanju. kornjaca koso pliva, dakle upala pluca. grejac za vodu cemo resiti sto pre, i nadamo se najboljem. hvala na brzom i korisnom odgovoru. pozdrav
Pisano: 14.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Javljaj nam kako se kornjače oporavljaju! I nadam se oporavku.
Pisano: 14.02.2010
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
kornjace su se preselile u akvarijum. lampu nocu iskljucujemo, grejac za vodu podesen na 29 stepeni. podigli smo temperaturu, sve kako pise. ona zdrava uziva, ocito joj prijaju uslovi, pliva, roni, jede, istrazuje akvarijum. sa njom nema problema. ali ona druga je u jos gorem stanju. pojavio se neki otok na vratu, jako lose izgleda. oklop je postao mekan. po ceo dan lezi na kopnu ispod lampe. oci ne otvara. jos je ziva, ali izgleda da su joj ovo poslednji dani. ocajni smo..
Pisano: 16.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zao mi je bolesne kornjace. Verovatno je bila bolesna otkako ste je kupili, ovo su zavrsni stadijumi bolesti. Crvenili po oklopu je verovatno znak sepse, sto znaci da je, statisticki gledano, kasno za bilo kakvo lecenje, al' opet nada ostaje....
Drago mi je da je druga kornjaca dobroi da cete uzivati u njenom drustvu. Dobrodosli na forum.
Pisano: 16.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Preko noci pokrijte akvarij necime da zrak zadrzi toplinu, ali ostavite manji dio otvoren zbog ventilacije. Otok na vratu bi mogao biti upala uha, pogledajte ovdje i usporedite: LINK Mekan oklop je metabolicka bolest kostiju, to jedino moze rijesiti adekvatna prehrana i UVB rasvjeta za gmazove. UVA-UVB rasvjetu morate imati da se isto to ne bi dogodilo zdravoj kornjaci. Vise od ovoga nazalost ne mozete uciniti. Mozete probati, ali kako kolega kaze ovo je zavrsni stadij bolesti, zao mi je. Posvetite se drugoj kornjaci i nastojte joj osigurati sto bolji zivot.
Pisano: 17.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
gotovo.. hvala svima na pomoci, bila je dragocena, ali se izgleda nije moglo nista uraditi.. :(((((
Pisano: 18.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pisano: 18.02.2010
|
|||