NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
21 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 21

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 4 (5) 6 7 »

Re: novi smestaj
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kako voda iz akvarijuma ulazi u filter? Videćeš koliko će voda biti čista pa ćeš znati da li je filter dovoljan.

Pisano: 08.02.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Aktivan član
Aktivan član

See User information
evo kako izgleda taj deo gde je preciscivac.
staklo koje pregradjuje je sa desne strane spojeno a sa leve (kod postera) je odvojeno 5 mm. tu ulazi prljava voda, onda iz desne pregrade ulazi u srednju u kojoj se nalaze materijali za preciscavanje. staklo koje deli levu i srednju komoru je seceno nakosa (ne znam koliko se vidi na slici). i onda iz srednje prelazi u desnu. staklo izmedju srednje i desne komore nije od dna akvarijuma nego je dole rupa od 5 cm. i onda iz desne preko pumpe cista voda ulazi u akvarijum...

Dodaj datoteku:

jpg  Photo-0132.jpg (70.07 KB)
1090_4b716aae1af83.jpg 1024X768 px

Pisano: 09.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Hm. Meni ovde nešto ne štima. Prvo, traćenje prostora, drugo ne znam kako se sprečava da pumpa ne ostane na suvom ukoliko se filter materijal zapuši. Mislim da ovo zahteva neke promene. Razmišljam o tome, a možda se i @Kori pre javi sa idejom i mišljenjem.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, steta je sto si se odlucila za pregradni filter jer si kornjacama oduzela puno prostora za plivanje i vjerovatno neces biti zadovoljna sa filtracijom. Trebala si poslusati savjet sa pocetka teme i uzeti vanjski filter, makar neki jeftiniji.
Za sada ostavi ovaj filter kako je da vidis koliko je ucinkovit. Kako ce ti se s vremenom filter materijal u sredisnjoj komori zastopavati tako ce razina vode u komori sa pumpom biti sve manja. Prati to i pazi da pumpa na kraju ne ostane raditi na suhom!

Citiraj:

Pisano od: Tonce
pa u pitanju je atmanov grejac i na njemu pise 240w, e sad koliko da verujem u to, ne znam...
a vode ima malo manje od 200l

Jesi li sigurna da bas pise 240 W? To nije standardna jacina grijaca, pa mi je malo sumnjivo.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
hahahhhaahahahaha ja ne mogu da verujem koji su to prevaranti, uzela sam sad kutiju od grejaca kad si rekao da to nije standardna jacina i odlepim nalepnicu gde pise da je 240w a ispod toga stoji 100w!!!!!!!!!!!!!!! e sad kad se nisam slogirala, ccccccc. a mogla sam ruku da dam da je 240w!!! koja sam ja budala!
ali sad mi nesto nije jasno, kako je onda drzalo temperaturu na 25-26 stepeni? doduse ja jesam podesila na 33 stepena da bi uspeo da dostigne 26 stepeni...dobro mi nije pukao unutra... stavicu dva grejaca...
evo stavila sam koji je to grejac i na drugoj slici jacinu i nalepnicu gde pise da je ne 240 nego 230w i 50Hz. mutno je ali se vidi koliko toliko...

Dodaj datoteku:

jpg  Photo-0150.jpg (48.82 KB)
1090_4b71987a2fd08.jpg 1024X768 px

jpg  Photo-0151.jpg (43.09 KB)
1090_4b719923d3bef.jpg 1024X768 px

Aktivan član
Aktivan član

See User information
a preciscivac cu sad ostaviti tako kako je. oduzela sam im 7cm akvarijuma za to. i pazicu da ne ostane taj deo bez vode pa cu videti kako ce biti. ako ne bude valjalo odlepicu taj pregradni deo jer je zalepljen silikonom...

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Nije 230 W (vati) vec 230 V (volti)

W - vat je oznaka za snagu
V - volt je oznaka za napon

230V označava maksimalan napon za koji je grejač napravljen
50Hz (herca) označava frekvenciju napona za koju je grjač napravljen
i tako dalje... da sad ne idem u detalje...

sve u svemu, nema potreba da se šlogiraš :D a ako su ti rekli u pet shopu da je to 230W onda probaj da pričaš sa prodavcem da ti zameni jer si ti zbog njegove greške dobila slabiji grejač

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

ali sad mi nesto nije jasno, kako je onda drzalo temperaturu na 25-26 stepeni? doduse ja jesam podesila na 33 stepena da bi uspeo da dostigne 26 stepeni...dobro mi nije pukao unutra... stavicu dva grejaca...
evo stavila sam koji je to grejac i na drugoj slici jacinu i nalepnicu gde pise da je ne 240 nego 230w i 50Hz. mutno je ali se vidi koliko toliko...

Realno gledano u akvariju ima 100-tinjak litara, sto bi trebalo biti taman za ovaj grijac. 130*50*20 je oko 130 litara, ali kada oduzmes volumen panja, sljunka, filtera to je oko 100 litara.
E sad moguce je da je grijac ipak preslab, ali također postoji mogucnost da se skala na grijacu ne poklapa sa stvarnom temperaturom. Ako je grijac pre slab on nece biti u mogucnosti zagrijati vodu na zeljenu temperaturu ili ce stalno raditi i pregoriti. To ovisi o tome da li u sebi ima ugrađen sustav protiv pregrijavanja. Ukoliko grijac na sebi ima lampicu koja signalizira da grijac radi mozes provjeravati koliko se cesto pali i gasi, i vidjeti da li je dovoljan ili ne. U normalnim okolnostima grijac grije samo u 15-20% slucajeva.
Probaj ga zamijeniti za jaci kako LordWereWolf kaze.

Citiraj:

a preciscivac cu sad ostaviti tako kako je. oduzela sam im 7cm akvarijuma za to. i pazicu da ne ostane taj deo bez vode pa cu videti kako ce biti. ako ne bude valjalo odlepicu taj pregradni deo jer je zalepljen silikonom...

Vidjeti ces, ali ne vjerujem da ces biti zadovoljna ovim filterom. Pregrade je moguce izrezati skalpelom i ziletom, samo to treba jako oprezno izvesti da ne pukne akvarij ili da ne ostetis fuge akvarija.

Pisano: 10.02.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
ima grejac lampicu i koliko sam primetila koliko je upaljena toliko je i ugasena, znaci ne gori non-stop. a grejac ne mogu da menjam, kupila sam ga pre 2 ipo godine malo je sada kasno. a znam ja sta je vat a sta volt, ali je pored 230 bila oznaka W. mada sada je to ne bitno. videcu pa ako ne valja kupicu jaci.
a pregradu za preciscivac ne bih ja sekla ni luda, kakav sam baksuz polomila bih nesto, to cu sa staklorescom. za sada cu ostaviti tako pa cu videti....

Pisano: 10.02.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
jedno pitanje, kako ukloniti ili spreciti skupljanje one ustajale vode? sad ni sebe ne razumem pa cu objasniti na najgluplji moguci nacin na sta mislim... u komorama gde cirkulise voda na povrsini se stvara kao skrama kod ustajale vode, e sad meni nije jasno kako kad se lepo vidi da voda cirkulise, ne stoji. pokusala sam da ispraznim malo vode iz akvarijuma ali izvlaci se voda odozdole a skrama se spusta kako se spusta i nivo vode, kad pokusam da je usisam sa crevom, valjda zato sto ulazi vazduh tako i voda prestane da prolazi kroz crevo. kako da to sredim ili da sprecim na se pravi?

Pisano: 16.02.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum