NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
17 korisnika su online (14 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 17

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 ... 7 »

novi smestaj
Aktivan član
Aktivan član

See User information
E ovako, novi akvarijum mi stize u ponedeljak-utorak domenzija 130x50x50 pa da vidim sta mi savetujete od opreme da kupim novo a sta mogu od stare da iskoristim. Imam:
1. grejac (atman)
2. preciscivac unutrasnji (atman)
3. spot lampu (60 w)
4. UVA/UVB
5. digitalni merac temp. vode

Od ukrasa imam dve plasticne biljke (ne rasklapaju se, da ih ne pojedu), neki dvorac (to je ne bitno) i imam kamenje obima 3 cm. Sad bih ja njima ubacila jos kamenja ali tog krupnog, bojim se da ono malo ne pojedu, i iskreno ne bih im ubacivala pesak. Zeznut mi je za odrzavanje a i mislim da pesak i unutrasnji filter nikako ne idu zajedno.

Dakle, sta od opreme moram uzeti novo i dal moram da im stavljam pesak?

Pisano: 14.01.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: novi smestaj
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
jedino možeš zadržat 3, 4, 5

grijač će ti trebati od 200-300w, neznam kolko vode ide unutra
i filter, probaj nabaviti Fluval ili Eheim, nema boljih i kvalitetni su, koristit će ti dug niz godina, na njima piše za koliko l vode su predviđeni.... to ti je investicija od kojih 170 eura, više-manje ali jednostavno bez toga ne ide....

Pisano: 14.01.2010
Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Aktivan član
Aktivan član

See User information
nemoj pogresno da me shvatis ali jel se ti salis samnom da mi treba jos 170 eura?
pa akvarijum sam platila 130.
u njega staje 300l ali ja necu sipati vise od 120-130l jer su mi rekli da ce puci jer je staklo debljine 6mm. iskreno nisam imala za onaj od 8mm jer kosta 250 eura.
inace, danas sam merila kornjace i oklop im je 11 i 12 cm, tako da ono sto sam rekla da je 20 sam lupila. sramota :)
gledala sam na kutiji od preciscivaca pise da je za akvarijum do 500l mada ja u to nesto ne verujem. a grejac je jacine 240w i ide do 34 stepena. mislis da na tu kolicinu vode ne mogu da ih iskoristim?

Pisano: 15.01.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
razumijem ja, skup sport
ili možeš kupit ili ne, neću ja sad tebi sudit zašto ovo, zašto ono

ali za taj tvoj je trebala debljina stakla 10mm, ovih 6mm možeš sipat samo 120l više/manje, ti sada imaš taj lijepi veliki aq a ne možeš ga iskoristiti do kraja

grijač će biti dobar, a taj filter sumljam, ali s obzirom na količinu vode filter će te koštati puno manje ako se uopće odlućiš na novi....
najbolje da testiraš filter, poo vodi ćeš vidjeti je li dobar ili ne...

Pisano: 16.01.2010
Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Aktivan član
Aktivan član

See User information
upravu si, uzecu novi, a jel bolje da uzmem spoljasnji?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ni slucajno ne stavljaj kamenje....moze se sta zacas razbiti...mali udarac kamena pod pritiskom vode..i gotovo je.....i ja bih obavezno napravio neka pojacanja... i ne zaboravi staviti stiropol ispod akvarijuma....bolje je da uzmes spoljasnji ali oni su i dosta skuplji ja sam zadovoljan sa unutrasnjim atmanovim filterom...samo sam stavio neke dodatne filter materijale...a sto se tice grijaca
1 litar=1watt.

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Aktivan član
Aktivan član

See User information
e to ti je super ideja ali jel mozes da mi malo opsirnije napises kakva ojacanja da stavim?
i kakve materijale filter da dodam?
i jel nece pesak smetati filteru koji imam?
meni se generalno najvise dopada pesak sa sitnim sarenim kamencicima ali bojim se da ce pojesti kamenje...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ja nisam bas iskustan sa tim pojacanjima...ali bi stavio citav akvariju u neku aluminijumsku konstrukciju....imas u galeriji neko je sklapao citav akvarij pa ga je stavio u ta aluminijumska pojacanja.....ja sam dodao sinteticku vatu....meni je super materijal samo je tesko naci....naravno da nece nije toliko jak ni jedan filter da usisava pijesak...naravno ako ga previse ne priblizis dnu...uvijek govorim slobodno stavi taj pijesak...nece ga jesti...a iako pojede mali je tako da nebi trebalo doci do nekih vecih problema

Pisano: 17.01.2010
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Aktivan član
Aktivan član

See User information
tu sinteticku vatu ja imam i to kilo jer sam menjala stalno na starom preciscivacu, nekom kineskom dok se nije pokvario pa mi je ostalo bas dosta.
e sad moram ovako detaljno, mozda je glupo ali bolje da pitam nego da pokvarim nesto. ja u preciscivacu imam sundjer (tako je kupljen) jel u njega pored sundjera da stavim vatu?
primetila sam da dok sam imala problem sa jednom kornjacom i dok sam ih drzala odvojene da su mnogo mnogo manje prljale vodu a sad cim sam ih spojila isprljaju je za 4 dana, zamute je a nema nista u akvarijumu od ukrasa, samo par kamencica staklenih. jel to normalno? akvarijum ima taj gde su sad trenutno oko 60l.
potrazicu sliku a ako je ti slucajno nadjes stavi je da vidim jer se bas nesto ne snalazim u galeriji...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Debljina stakla je rizična. Odrali su te sa cenom, bar koliko sam se ja raspitao. Možeš ga puniti maksimalno 20 cm. Dodatni problem sa 6mm je što ga kornjače mogu razbiti, nikako nemoj stavljati slobodno kamenje, obezbedi da ne mogu udariti grejačem o staklo. Kamenje i tvrde teže ukrase možeš zalepiti silikonom za dno. Ostaje ti 30 cm visine stakla slobodno, što nije loše, moći ćeš lepo organizovati mesto za sunčanje, ima dovoljno prostora za smeštaj lampi. E sad, kornjače ti nisu velike pa im ovaj smeštaj bude vrlo ok. Koja je oznaka na tom atmanovom filteru, model? Grejač je OK. Ojačanja možeš videti u tekstu o Smeštaju na naslovnici.

(1) 2 3 4 ... 7 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum